Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

16-06-2010

Yeni Nesil Müzik Paylaşım Ağı: Soundcloud

Soundcloud 2007 yılında İngiliz asıllı müzik adamı ve girişimci Alexander Ljung ve Eric Wahlforss tarafından İsveç’in başkenti Stokholm’de kurulmuş bir müzik paylaşım sitesidir. Müzik profesyonellerinin meslektaşları ve arkadaşları ile iletişimde kalmaları , performanslarını paylaşabilmeleri adına yaratılan SoundCloud yaratıcıları Alexander Ljung  ve Eric Wahlforrs tarafından bir haftalık bir karar aşamasının ardından, aynı yıl içinde Berlin’e taşınmıştır. Alexander Ljung’a göre Berlin’e taşınmalarının temel nedeni, Berlin’in Avrupa’nın en iyi müzisyenlerini ve gece klüplerini barındıran bir nevi müzikal silikon vadisi olmasıydı.

1.000.000’u aşkın üye sayısıyla kısa sürede birçok müzik paylaşım sitesi ile yarışır hale gelen  Soundcloud; Web 2.0 yani ikinci nesil internet hizmeti üzerinden müzik ve sesleri ücretsiz olarak dinlemeye, indirmeye ya da yüklemeye izin vermektedir. Soundcloud’a yüklenen müzik dosyasının; ses formatlarından aiff, wave, flac, ogg, mp3 ya da aac’den birine sahip olması gerekmektedir.

Aynı zamanda bir sosyal paylaşım ağı olan Soundcloud içinde bulunan istediğiniz bir şarkıyı dilediğiniz saniyede durdurabiliyor, o bölüm hakkında yorum yapabiliyor ya da açıklama yazabiliyorsunuz. Milyonlarca şarkıya, elektronik müzik arşivine, Dj’lerin setlerine ulaşabilme imkanı sağlayan bu sitenin kaliteli içeriği sayesinde, yakın gelecekte Myspace, Fizy gibi müzik paylaşım ağlarına rakip olması beklenmektedir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11-12-2023

Pazarlamada İletişim Yönetimi Ve Bütünleşik Pazarlama...

İletişim yönetimi, pazarlama stratejilerinin en önemli bileşenlerinden hatta en temel bileşenlerinden birisidir....

Pazarlamada İletişim Yönetimi Ve Bütünleşik Pazarlama

29-03-2019

Banner Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler...

Banner reklamlarını nasıl tasarlayabilir ve oluşturabilirsiniz? Aşağıda, banner reklamları tasarlamaya ilişkin...

Banner Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

04-02-2019

Hey Google, Bana Hava Durumunu Söyler Misin?...

Günümüzde sesli arama teknolojisinde her gün yeni gelişmeler yaşamaktayız. Dijital asistanlar ailesi günden...

Hey Google, Bana Hava Durumunu Söyler Misin?