Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

13-12-2011

Bir önceki yazıda Türkiye'deki Google arama trendlerini genel olarak inceledik. Bu yazıda ise, 2011 yılında, Türkiye’de kelime bazında yapılan aramalarda göze çarpan istatistiklere göre yılın 'Google Türkiye Enlerini' belirledik. Bakın ne kadar enteresan veriler yakaladık:

Yılın en romantik şehrinin Kırıkkale olduğunu biliyor muydunuz? 2011 Google aramalarında ‘aşk sözleri’ en fazla Kırıkkale'de aranmış. 14 Şubat zamanı grafikteki yükseliş de gözden kaçmıyor.

Yılın En 'Muhteşem Yüzyıl' müdavimi şehri ise, Çanakkale oluyor. Hürrem Sultan’ı en çok Çanakkaleliler merak etmiş. Yozgat’ın tercihi ise ‘Feriha’dan yana olmuş.

Yılın en video izlemeyi seven ili neresi oldu dersiniz? Cevap Diyarbakır oluyor. Bu yıl Google'da 'YouTube' kelimesini en çok tıklayan il Diyarbakır olmuş.

İbrahim Tatlıses' en çok seven ilin Urfa olduğunu düşünüyorsanız, çok büyük bir yanılgıya düşüyorsunuz demektir. Çünkü 2011 yılında 'İbrahim Tatlıses' isminin en çok arandığı il yalnızca Gaziantep. Maalesef Urfa, bu listede bile görünmüyor. Ayrıca grafikte Mart ayındaki ani yükseliş, İbrahim Tatlıses’in saldırıya uğradığı zamana denk düşüyor.

Yılın en alışverişkolik ilini merak ediyor musunuz? Bu yıl 'Trendyol' kelimesi en çok Kars'da tıklama oranı yakalamış. Karslılar internetten alışveriş çok sevmiş olacak ki, yükselen bir grafikle, ‘Trendyol’ ve ‘Markafoni’ gibi anahtar kelimeler ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Yılın en çok şans oyunu oynayan ili ise İzmir olarak karşımıza çıkıyor. 'Sayısal' anahtar kelimesinin bu yıl Google'da en çok İzmir’de arandığı görülüyor. Sanıyoruz ki İzmirliler şans oyunlarını çok seviyor. :)

2011 yılında en çok seyahat eden şehir neresi dersiniz? Cevap: ‘otobüs firmaları' anahtar kelimesiyle İçel oluyor. Özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinde hiç evlerinde oturmamış İçelliler.

Yılın en oyuncu ili ise ‘oyun' kelimesiyle, listemize ikinci defa giren Kırıkkale oluyor. Yozgat’ın da hakkını yememek lazım 0.1 oranıyla birinciliği kaptırmış.

Son birincimizi öğrenmeye geldi sıra. 2011 yılının en çok ‘film’ izleyen ili sizce neresi? Film kategorisinde birinciliği, tam üç il paylaşıyor. Bursa, Kütahya ve Çanakkale bu yılın en çok film anahtar kelimesi aranan şehirleri olmuş. En çok aranılan film isminde ise ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ zirveye yerleşmiş, ‘İncir Reçeli’ en büyük takipçisi olmuş.

İl bazlı aramalardan yakaladığım şaşırtıcı sonuçlar bu kadar. Bakalım önümüzdeki sene nasıl veriler ortaya çıkacak.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

27-07-2012

Bu Hafta Sosyal Medya da Neler Oldu? #10...

Twitter yine çöktü: Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarından biri olan Twitter, yine 2 saatliğine devre...

Bu Hafta Sosyal Medya da Neler Oldu? #10

19-12-2012

Çevrimiçi Filtre Baloncukları [Ted Konuşması]...

İlham verici TED Konuşmalarını ararken genellikle internet, sosyal medya ya da dijital medya ile ilgili olmasına...

Çevrimiçi Filtre Baloncukları [Ted Konuşması]

28-04-2014

Sosyal Medya Uygarlığında Yaratıcılık Etkinliğindeydik...

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Şapka Takımı tarafından düzenlenen ''Sosyal Medya Uygarlığında...

Sosyal Medya Uygarlığında Yaratıcılık Etkinliğindeydik