Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

20-04-2011

İki boyutlu barkod teknolojisi QR (quick response) kodlar, Türkçe adıyla karekodlar, özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte popüler pazarlama araçlarından biri haline geldi. Aslında bu teknoloji uzun yıllardır ortalıktaydı. 1994 yılında Japonya menşeili Denso firması tarafından otomotiv yedek parçalarının takibi için üretildi. Ne var ki karekod teknolojisi son yıllarda, özellikle sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, gündelik hayat terminolojimize hızla adapte oldu. QR Kodların sosyal medya ile oluşturduğu yeni bağlantı, muazzam bir hızla yayılıyor. Örneğin JumpScan tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Facebook ve Twitter kullanıcılarının %57’si en az bir kere bir QR kod taramışken, %40’ı da son bir sene içerisinde beş adetten daha fazla QR kod taramış. Bugüne kadar basılmış en büyük QR Kod ise Audi’nin otomotiv üretiminin 100. yıl kutlaması için bastırdığı 159 metre kare büyüklüğünde.

Ford, Pepsi, Starbucks, Ralph Lauren veMc Donald’s gibi dünya ekonomisine ve pazarlamaya yön veren firmalar QR kodları reklam çalışmalarında kullanmaya başladılar. Biz de AdresGezgini bünyesinde Ufalt.net için yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarından biri olarak QR Kod uygulaması geliştirdik. Bilindiği gibi ufalt.net, kısaltmak istediğiniz herhangi bir linkin yeniden üretilmesini sağlıyor. Bu linke tıkladığınızda oluşturulan ufalt.net linkine ait QR kod, bir pencere ekranında beliriyor. Bu kodu cep telefonlarındaki QR kod okuyan programlarla rahatlıkla okutup o linke bağlanabiliyorsunuz. Açılan pencerede oluşturulan bu resmi üç farklı çözünürlükte kaydetme seçeneğiniz de var.

Geçtiğimiz yıldan bu yana dünya genelinde QR Kod kullanım oranı %1200 artmış durumda. Önümüzdeki dönemde daha fazla firmanın hatta bireysel kullanıcıların da kendi QR Kodlarını oluşturarak bu eğlenceli sisteme dahil olması bekleniyor. Eğer hala QR kodların nasıl kullanılacağı hakkında bilginiz yoksa Ufalt.net'den bir url kısaltın ve akıllı telefonunuzdan QR kodu taratarak ilk deneyiminizi yaşayın!

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15-08-2017

Facebook’tan Yeni Güncellemeler...

Algoritma güncellemeleri, hikayeler eklentisi, reklamverenler için yeni reklam türleri ile kendini sürekli...

Facebook’tan Yeni Güncellemeler 

24-01-2019

Yatırım Getirinizi Dönüşümlerinizi Optimize Ederek Arttırın...

Yatırım Getirisi, net karınızın maliyetlerinize oranı şeklinde tanımlanır. Net karınızı, maliyetlerinize...

Yatırım Getirinizi Dönüşümlerinizi Optimize Ederek Arttırın

14-03-2013

Parmaklıklar Ardında Geçen 25 Yılın Ardından Teknoloji ile Tanışmak...

Hukuk sistemi varolduğundan beri parmaklıklar ardında geçen yıllar,kişilerin sonrasındaki hayatları için...

Parmaklıklar Ardında Geçen 25 Yılın Ardından Teknoloji ile Tanışmak