adresgezgini-logo
  • ANASAYFA
  • KATEGORİLER
    • AdresGezgini Etkinlikleri
    • AdresGezgini'nden Haberler
    • Başarı Hikayeleri
    • Google Ads
    • Satış ve Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Haberler
    • Sanat
    • Röportajlar
    • Yazılım & Tasarım
    • Kariyer
    • Yapay Zeka
  • YAZARLAR

Anasayfa | Sosyal Medya

Parmaklıklar Ardında Geçen 25 Yılın Ardından Teknoloji ile Tanışmak


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

14-03-2013

  • 436
Parmaklıklar Ardında Geçen 25 Yılın Ardından Teknoloji ile Tanışmak

Hukuk sistemi varolduğundan beri parmaklıklar ardında geçen yıllar,kişilerin sonrasındaki hayatları için ilginç sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Son 20 yılda yaşanan teknolojik gelişmeleri bizler bile takip etmekte zorlanırken tamı tamına 25 yılını tutuklu olarak geçiren biri için teknolojiyle bir anda tanışmak oldukça zor olsa gerek. 25 yıl öncesi yaklaşık olarak benim doğum yılıma denk geliyor ve böyle birşeyi hayal etmesi bile zor.

Eski bir hükümlü olan Michael Santos bu konuda bizleri aydınlatıyor. Hapishanede geçirdiği 25 yılın ardından modern teknoloji araçlarını ilk kez görmenin ve kullanmanın ne demek olduğunu anlatıyor. Michael Santos, hapishanede iken teknoloji hakkında okuduğunu söylese de onu gerçekte teknolojinin kullanımına hazırlamadığını belirtiyor. Okuduğu yazılardaki terimler bile anlamasını zorlaştırıyordu. Bir keresinde eşi ile görüştüğünde ondan, web tarayıcısını tanımlamasını istemiş. Ve eşi “ internete erişim sağlamaya imkan tanıyan bir program” olarak tanımlamış. Michael Santos bu tanımı duyduğunda eşine boş boş baktığını söylüyor.

Santos hapishaneye girmeden önce aşağıdaki fotoğrafta bulunan cep telefonunu kullanıyormuş. İnsanlar o zamanlar bu telefona “takoz” demeyi tercih ediyorlarmış. Telefonun tek özelliği çağrı alıp gönderebilmekmiş. En son, mesajlaşma özelliği bile bulunmayan bir telefonu kullanan Santos’un 25 yıl sonra teknoloji ile yeniden tanışması epey hızlı olmuş. Ağustos ayında serbest bırakılmasının ardından ilk haftasında eşi ona yeni bir iPhone ve Apple Macbook almış.

main-qimg-e19f2e139f069ddeb23745444899b36e

Santos, şimdilik sosyal platformlarının basit özelliklerini kullandığını ve birçok şeyi detaylı olarak anlayamadığını belirtiyor. Ancak teknoloji konusunda kendisini geliştirmek ve sosyal medyayı da daha etkin bir şekilde kullanmak istediğini de sözlerine ekliyor.

I've hit my Nike fuel band goal everyday since I received it. Today I'll take my first long run since Christmas. At least two hours. — Michael G. Santos (@MichaelGSantos) January 12, 2013

Gözlerinizi kapatın ve 25 yıl boyunca teknolojiden uzak kaldığınızı hayal edin. 25 yılın ardından neler hissederdiniz? Geçen zamandaki açığı kapatmayı başarabilir miydiniz?

 

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

Bu gönderi AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi tarafından yayınlanmıştır.

TÜM YAZILAR

agsm

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

06-05-2015

Facebook’tan Anneler Günü İnfografiği...

Facebook, Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü için, kullanıcıların bu gün özelinde neler...

Facebook’tan Anneler Günü İnfografiği

18-04-2011

Sosyal Medya da Cinsiyet Göstergeleri...

IAB Türkiye tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan internet ölçümleme araştırması, internette, özellikle son...

Sosyal Medya da Cinsiyet Göstergeleri

02-11-2017

Google’dan Yeni Bir Reklam Türü: Vitrin Alışveriş Reklamları...

Değişimi ve sürekli gelişimi destekleyen Google, yakın gelecekte AdWords'te yapılacak pek çok değişiklik...

Google’dan Yeni Bir Reklam Türü: Vitrin Alışveriş Reklamları
adresgezgini-logo
  • Google Ads
  • Haberler
  • Kariyer
  • Röportajlar
  • AdresGezgini'nden Haberler
  • Sosyal Medya
  • Sanat
  • Satış ve Pazarlama
  • AdresGezgini Etkinlikleri

Copyright © 2022 AdresGezgini | Tüm Hakları Saklıdır. Google Third-Party Policy / Disclosure Notice

  • 1990205
+

Başarılı

Yorumunuz başarılı şekilde eklendi. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

X

Başarısız

Yorum gönderilemedi. Lütfen boş alan bırakmayınız !