Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

06-12-2013

Facebook'ta Daha Çok Beğeni Nasıl Alınır?

Mark Zuckerberg 2004 yılında Facebook'u kurduğunda dünyayı etkileyen yeni bir iletişim mecrası yarattığından habersizdi şüphesiz. Kurulduğu ilk yılda büyük bir başarı ivmesi gösterip kullanıcı sayısı artan Facebook, günümüzde firmaların marka bilinirliğine de destek veren bir mecra haline geldi. Kurumsallaşmış, büyümekte olan şirketleri incelerken onları profesyonel yapan kritelerin arasına sosyal medya hesaplarının olması da eklendi. Şirkete, firmaya, yetkili kişiye markanın Facebook hesabı üzerinden ulaşmayı daha avantajlı bulan tüketici sayısı yüksek oranlarda. Şirketlerin marka bilinirliğini güçlendiren, sosyal medya üzerinden reklamların yapıldığı, üretici-tüketici ilişkisini sağlamlaştıran Facebook hesaplarında yapılması gerekenler nelerdir, sizin için araştırdık.

Öncelikle atılması gereken ilk adım, paylaşılan gönderiye odaklanmak olmalıdır. Gönderi ve etkileşimi iyi analiz etmek için bu konuları, alt başlıklar halinde inceleyebiliriz.

Gönderi Türü:

Metin ve linkten oluşan 'ortalama gönderi' yi görsel ile desteklediğinizde, beğeni artışı %53, daha fazla yorum yüzdesi %104 ve sitenin tıklanma oranı da %84 artar. Böylece gönderi ile yapılmak istenen yüksek etkileşim sağlanmış olur.

Gönderinin Uzunluğu:

Paylaşılan gönderide kullanılan karakter sayısının 80 olmasına özen gösterilmelidir. Yapılan araştırmalara göre beğeni ve yorum etkileşiminin yüksek olduğu gönderiler, 80 karakter kullanılan gönderilerdir.

Gönderi İçeriği:

Soru içeriği olan, tüketiciye fikrini soran gönderiler normal gönderilerden %100 daha fazla etkileşim alır.

Gönderinin türü, uzunluğu, içeriği kadar gönderinin paylaşım yapılacağı zamanı planlamak etkileşim için önemlidir.

Günün belirli saatinde Facebook aktivitesi:

Hafta içinde, belirli bir saatte yayınlanan gönderilerin etkileşimine bakılarak ortaya çıkan sonuca göre, Facebook aktivitesi saat 15:00'da en yüksek düzeye çıkıyor. Sabah saat 11:00 ve akşam 20:00 saatlerinde de Facebook etkileşimlerinin arttığı saatler.

Haftanın bir gününde Facebook aktivitesi:

Haftanın bir gününde yayınlanması üzerine planlanan gönderiler için haftanın en uygun günü Çarşamba'dır. Facebook aktivitesinin en yüksek olduğu gün, yapılan araştırmalara göre Çarşamba olarak belirlenmiştir.

Gönderi paylaşım sıklığı:

Gün içinde 1 ya da 2 kere yapılan gönderi paylaşımlarının, daha fazla paylaşılan gönderilerin etkileşiminden %40 daha çok olduğu ortaya çıkmıştır. Böylece gün içinde markaların Facebook gönderim sayısı 1 ya da 2 olmalıdır.

Haftalık gönderi sıklığı:

Haftada 1 ile 4 arası paylaşım sayısı günde 5 kez yapılan paylaşımdan %71 daha fazla etkileşim alır.

Şirketlerin Facebook hesaplarında gönderi paylaşımı için uygun zaman ve doğru gönderi hesaplanarak yapılmalı, her firma ya da sektör için aynı koşullara göre gönderi planı yapılmamalıdır.

 

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

20-07-2010

Google AdWords: SEM ve Kalite Puanı...

İnternette bilgi aramak için her gün milyonlarca kullanıcı Google’ı kullanıyor. Bilgi aramada Google, yeni...

Google AdWords: SEM ve Kalite Puanı

31-05-2018

ISO 9001 Kalite Yönetim Belgemizi Aldık!...

AdresGezgini olarak 11 yıllık serüvenimizin başladığı ilk günden bugüne müşteri memnuniyetini ön planda...

ISO 9001 Kalite Yönetim Belgemizi Aldık!

01-12-2017

Kasım Ayından Haberler...

Kasım ayında gerçekleşen Google güncellemeleri, sosyal medya kanallarında yapılan yenilikler ve...

Kasım Ayından Haberler