Anasayfa | AdresGezgini'nden Haberler


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

08-05-2019

AdresGezgini Stajyerleri Deneyimlerini Anlatıyor

AdresGezgini ile Nasıl Tanıştınız?

Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi Lisans son sınıf öğrencilerinden Levent Aysan ve Murat Aygün. Lisans eğitimimizin beşinci yarıyılında Dr. Bora Mocan’ın üniversitemizde ders vermesi sayesinde AdresGezgini ile tanıştık. AdresGezgini Ar-Ge Merkezi’nde proje geliştirme süreçlerine dahil edilmek üzere belirli altyapıya sahip stajyerler alınacağını öğrendik ve öz geçmişlerimizi ilettik. Staj başvurumuz ile ilgili mülakat sürecini başarı ile tamamladığımızı öğrendiğimizde kariyerimiz için önemli bir sürecin bizi beklediğinin farkındaydık.

Ne zamandır AdresGezgini ile birlikte çalışıyorsunuz?

Zorunlu yaz stajı kapsamında AdresGezgini bünyesinde çalışma imkanı bulduk. Bir aylık zorunlu staj programımızı tamamlandıktan sonra üniversite-sanayi işbirliği kapsamında bitirme projemizi AdresGezgini Ar-Ge Merkezi araştırmacılarının da desteği ile geliştirme imkanı bulduk. AdresGezgini Ar-Ge Merkezi bünyesinde bitirme projemizi sürdürmekteyiz. Staj kapsamında 1 ay ve proje kapsamında 5 ay olmak üzere 6 aydır AdresGezgini ile birlikte çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

AdresGezgini ile ne tarz çalışmalar yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz?

Staj sürecinde mobil cihazlar için uyumlu dinamik bir web sitesi geliştirdik. Daha sonra bu web sitesinin performansını geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) hakkında araştırmalar yapıp geliştirmiş olduğumuz web sitesini arama motorları için uyumlu hale getirdik. AdresGezgini ile birlikte bitirme projesi kapsamında, kurumsal ya da bireysel web sitelerinin teknik hatalardan kaynaklanan altyapı problemlerini analiz eden, bu analiz sonuçlarının web sitesi sahiplerine raporlanmasını sağlayacak ve problemlerin çözümüne yönelik bildirimler verecek bir Ar-Ge yazılım projesine devam etmekteyiz.

Projeye kabul süreciniz nasıl gelişti?

AdresGezgini Ar-Ge Merkezi’nde staja başlamadan önce çeşitli mülakat süreçlerini başarı ile tamamlayarak staj yapmaya başladık. Yaz stajı süresince çeşitli Ar-Ge proje çalışmalarına dahil olduk ve bizden istenilen görevleri zamanında ve başarılı bir şekilde tamamladık. Staj süreci tamamladıktan sonra Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuğba Özacar Öztürk hocamızın da katkılarıyla bitirme projemizi AdresGezgini ile birlikte geliştirme imkanı bulduk. Bize sağlanan bu imkan kariyerimiz açısından büyük bir adım ve özgeçmişimize yazacağımız önemli bir referans oldu.

AdresGezgini ile yapmış olduğunuz çalışmalar size neler kazandırdı?

Stajda elde ettiğimiz kazanımlar geliştirmekte olduğumuz projeye önemli katkılar sağladı. Okulda edindiğimiz teknik alt yapıyı projede uygulama ve geliştirme fırsatı bulduk. Ar-Ge projelerinin süreçlerini ve işleyişini görme, projeleri inceleme ve dahil olma imkanı bulduk. Mesleki ve kişisel gelişim anlamında kazanımlar elde ettik. Ekip çalışması içerisinde yer alarak birer takım oyuncusu olma yolunda deneyimler kazandık. Proje geliştirme sürecinde karşılaştığımız sorunların üstesinden gelme ve sorunlar karşısında en verimli çözüm yolunu bulma konusunda kendimizi geliştirme imkanı bulduk. Kariyerimiz için bir adım atarak bizi iş hayatında nelerin beklediğini gözlemleme fırsatı yakaladık.

AdresGezgini ile çalışmak ister ve tavsiye eder misiniz?

AdresGezgini ekibi ile bir Ar-Ge projesinde görev almaktan, sunulan akademik ve sosyal imkanlardan son derece memnunuz. Ekip son derece yardımsever ve işbirliği içerisinde, geliştirmekte olduğumuz proje başarı ile tamamlandıktan sonra tabiki AdresGezgini bünyesinde yer almak isteriz.

 

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

04-07-2014

Reklamınıza Tıklamayan Kişilere Ulaşmak için Google AdWords Nasıl Kullanılır?...

"Hiç bir reklam tarafından takip edildiğiniz oldu mu? Her şey spor ürünleri satan bir firmanın reklamına...

Reklamınıza Tıklamayan Kişilere Ulaşmak için Google AdWords Nasıl Kullanılır?

30-05-2010

Kırmızı Saçlı Küçük Kadın Uyandı: Jehan İstiklal Barbur [Röportaj]...

Haftalardır beklediğimiz Jehan Barbur konseri geçtiğimiz hafta İzmir Opus Bar'da gerçekleşti. Öylesine...

Kırmızı Saçlı Küçük Kadın Uyandı: Jehan İstiklal Barbur [Röportaj]

26-03-2014

Seri Girişimcilerin Sırrı Ne?...

Girişimcilik veya kişisel gelişim ile ilgili kitaplarda çok yaygın olarak verilen mesaj şudur: “Bir konuya...

Seri Girişimcilerin Sırrı Ne?