adresgezgini-logo
  • ANASAYFA
  • KATEGORİLER
    • AdresGezgini Etkinlikleri
    • AdresGezgini'nden Haberler
    • Başarı Hikayeleri
    • Google Ads
    • Satış ve Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Haberler
    • Sanat
    • Röportajlar
    • Yazılım & Tasarım
    • Kariyer
    • Yapay Zeka
    • Oyun
    • Gezi
  • YAZARLAR

Anasayfa | Sosyal Medya

18 Aralık 2010 E-Tohum Kampı İzmir


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

22-12-2010

  • 497

Geride bıraktığımız Ekim ayında, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ilki düzenlenen, girişimcilerle yatırımcıları buluşturan E-Tohum Kampı geçtiğimiz cumartesi günü "Girişimciler Uçuyor" etkinliği çerçevesinde yine İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Mustafa İçil, Arda Kutsal, Burak Büyükdemir, Cem Başpınar, Emre Ekmekçi, Ersan Özer, H. Burak Hatipoğlu, Melih Ödemiş, Prof. Dr. Şule Özmen, Dr. Uğur Özmen gibi çok sayıda önemli ismin de yer aldığı İzmir kampında biz de AdresGezgini Ailesi olarak katıldık.

Çağımızın İtici Gücü Inovasyon

Programın ilk konuşmacısı Google Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa İçil idi. Dünyanın bir numaralı arama motoru Google'ın başarı hikayesi ile Inovasyon nedir sorusuna cevap arayan Mustafa İçil, inovasyonun anında mükemmellik olmadığını vurguladı.

Rosabeth Moss Kanter ve Woody Allen gibi isimlerin inovasyon hakkındaki fikirlerinden de yararlanan İçil, alışkanlık haline gelmiş düşüncelerden kaçınmamız gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup Satın Alma Siteleri ve Groupon Modeli

Günümüz grup satın alma sitelerinin önde gelenlerinden Şehirfırsatı.com'dan Emre Ekmekçi, Markafoni.com'dan H. Burak Hatipoğlu ve Markapon.com'dan Ersan Özer; E-Tohum İzmir'de bu sitelerin nasıl cazibe merkezi haline geldiğinden ve iş modellerinden konuştular. Groupon'un 2008 yılından bu güne yaklaşık 4 kıtaya ve 35 ülkeye yayılarak 3000 çalışanı ile hizmet veren bir şirket olduğunu söyleyen Emre Ekmekçi, Groupon'un 2 yıl içinde 1 milyar dolar ciro hedefine ulaşarak büyük başarı sağladığını belirtti.

Groupon Google'ın Teklifini Neden Geri Çevirdi?

Google'ın Groupon'u satın almak istemesi, geçtiğimiz günlerde dünya internet kullanıcıları tarafından en çok konuşulan konulardan biriydi. Google Groupon'a 6 milyar dolar teklif etmiş fakat bu satın alma gerçekleşmemişti. Emre Ekmekçi'ye bu soruyu sorduğumda, yanıtı: "Groupon ilk olarak Yahoo'nun dikkatini çekmişti. Yahoo, 2 milyar dolar teklif etti ve ardından Google 5.3 milyar artı 700 milyon dolar teklif etti. Ama iki yıl içinde 1 milyar dolar ciro hedefine ulaşan bir şirket için sanırım bu rakamlar yeterli değildi" oldu.

Pilli.com'un kurucularından Cem Başpınar, Yemeksepeti.com'dan Melih Ödemiş ve Webrazzi'den Arda Kutsal'ın da konuşmalarıyla dikkat çektiği E-Tohum İzmir Kampı oldukça doyurucu içeriği ile katılımcıların ilgi gösterdiği bir etkinlik oldu.

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

Bu gönderi AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi tarafından yayınlanmıştır.

TÜM YAZILAR

agsm

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

18-02-2011

Büyümek İsteyen Her Kobi İnternette Yerini Almalı!...

Türkiye genelinde Google AdWords ajansları arasında yapılan yarışmada dereceye girerek Google’in İrlanda...

Büyümek İsteyen Her Kobi İnternette Yerini Almalı!

22-08-2017

İşletmenizi Google Benim İşletmem Yayınlarıyla Ön Plana Çıkarın...

Kullanıcıların %82'si bir ürün veya hizmeti satın almadan önce internet üzerinden araştırma yapıyor....

İşletmenizi Google Benim İşletmem Yayınlarıyla Ön Plana Çıkarın

03-09-2010

AdWords Çağında Çevrimiçi Reklamcılık...

Gelişen yeni ekonomi ile birlikte pazarlama ve reklam araçları da değişmekte. Bu bağlamda sermayenin geleneksel...

AdWords Çağında Çevrimiçi Reklamcılık
adresgezgini-logo
  • Google Ads
  • Gezi
  • AdresGezgini'nden Haberler
  • Haberler
  • Başarı Hikayeleri
  • Oyun
  • AdresGezgini Etkinlikleri
  • Kariyer
  • Röportajlar

Copyright © 2022 AdresGezgini | Tüm Hakları Saklıdır. Google Third-Party Policy / Disclosure Notice

  • 2722040
+

Başarılı

Yorumunuz başarılı şekilde eklendi. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

X

Başarısız

Yorum gönderilemedi. Lütfen boş alan bırakmayınız !