Anasayfa | Satış ve Pazarlama


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

27-10-2016

26 Maddede İleri Düzey Arama Motoru Optimizasyonu İpuçları

Arama motoru optimizasyonu (SEO) dijital pazarlama dünyasının etkili bir aracı ve aynı zamanda başarı sırasını artıran bir anahtardır. Belki de sorulması gereken soru biz bu ileri düzeyde optimizasyon uygulamalarını ne düzeyde bilmek istiyoruz? Arama değerlerinizi yönlendirmek için yeni ve yaratıcı taktikleri öğrenmekle uğraşıyor olabilirsiniz veya tüm bu SEO söylentileriyle kafanız biraz karışmış olabilir. Durum ne olursa olsun,kullanışlı ve onaylanmış SEO ipuçlarını sizler için hazırladık.

1.Uzun Anahtar Kelimeler Kullanın

Muhtemelen SEO’nun büyük oranda anahtar kelimelerin kullanımına bağlı olduğunun farkındasınızdır. Eğer, kısa ve genel arama terimleri kullanıyorsanız sonuçları sağlıklı bir şekilde göremeyeceksiniz. Bunu önlemek için en ideal yöntem, bloglarınızda veya sitelerinizde, başlıklarınızda ve alt başlıklarınızda uzun kuyruklu anahtar kelimelerinizi kullanmak olacaktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler daha özgün olmakla birlikte daha az rekabete sahiptirler. Bu yüzden çoğunlukla onlarla sıralamaya girersiniz.Örneğin,”sade kahve” anahtar kelimesini kullanmak yerine “İzmir’de ki en iyi sade kahve” anahtar kelimesini kullanmayı deneyin. Bu şekilde çok büyük bir ihtimalle bu kelime için sıralamaya girersiniz.

1

2.Etiket Düzenleyiciler En Büyük Yardımcınız

Etiket Düzenleyiciler genelde arama terimlerinin sonuna iğnelenmiş kelimelerdir. Bu kelimeleri başlığınıza ekleyerek, sonuçlarda üst sıralarda görünmeniz daha yüksek bir ihtimaldir. En yaygın etiket düzenleyici araştırmacılarından bazıları şunlardır;

  • Guide
  • Top X(Ex: Top 5 Coffee Shops in San Francisco)
  • Reviews
  • Best
  • Year(Ex:Best Marketing Tips 2016)
  • PDF

2

3.Eski Gönderileri Bağlayın

Maalesef, 300 kelimelik blog gönderilerinin sıralaması kayboldu. Yani, kısa formattaki blog gönderileri ve düşük kalitedeki sayfalar aslında arama motoru optimizasyonu için negatif etkiye sahipler. Bugünlerde, 1000 kelimeden daha fazla kelime yazmak en iyi çözüm gibi duruyor. Bu konuda iyi haber ise, eski ve kısa blog gönderilerinin yeni işi azaltmak için yeni büyük bir gönderiye bağlanarak kullanılabilme olanağıdır. Örneğin, e-mail marketing üzerindeki eski gönderilerin uzun formda rehber ve e-kitap oluşturmak için toplanması.

3

4.Aktif Blog Yazarı Ağı

Eğer başka birisinin gönderisine iyi bir eklenti olacağını düşündüğünüz yeni bir bloga veya veri grafiğine sahipseniz, onlarla iletişim kurmayı deneyin. Bununla birlikte blog yazarları büyük ihtimalle teklifinizi kabul eder ve arşivlerindeki geçmişi deşmektense son bir gönderiyi değiştirirler.Bu bir iyilik istemeden önce ufak bir iletişimi kabul ettirmek için en iyi yoldur.Bir fırsat doğduğunda önceden kurmuş olduğunuz ilişkilerin üzerine,düzenli bir temele dayanan diğer blog yazarlarıyla ağ kurun.  

5.Misafir Blog Yazarlığını Deneyin

Popüler sitelere ve bloglara katkıda bulunmak adınızı ve içeriğinizi duyurmanın en etkili yoludur. Bununla birlikte, etkileyici bir blog yazarına sahip olmak da sitenize gelen trafiğin artmasına yardımcı olabilir. Yazarın takipçileriyle gelen katkı, okurların sitenizi ziyaret etmelerini ve sizin markanıza ilgi duymaları umudunu da beraberinde getirir. Sayfanızda saygı duyulan biriyle profesyonel bir ilişkiniz olduğunu göstermeniz önemli bir ölçüde güvenilirliğinizi arttıracaktır.

5

6.Sitenizi Kötü İçerikli Bağlantılardan Temizleyin

Herkesin bildiği üzere, bütün backlink’ler güvenli değildir. Profil bağlantınıza göz atın ve spam olarak algılanabilecek herhangi bir bağlantıyı kaldırın. Buna sitenizi ziyaret eden insanların yorumlarla bıraktığı bağlantılar da dahildir. Bırakabileceğiniz kadar kötü içerikli bağlantıları devre dışı bırakın. Moz’s Open Site Explorer bunun için mükemmel bir kaynak olabilir.

7.Anahtar Kelime Denetimini Kullanın

Anahtar kelime denetimi diğer blog yazarları belirli bir konuda bir bölüm yayınladığında sizi uyarır. Bu aracı sizin alanınızda bir içerik üreten insanlara ulaşarak avantajınıza kullanabilirsiniz. Onlara sizin sitenize bir bağlantı eklemeleri için ricada bulunun veya son zamanlarda ortaya çıkardığınız bir veri grafiğini kullanın. Yani bir kez daha, ağ kurma önemli bir çözüm yoludur diyebiliriz.

7

8.Diğer Blog Yazarlarına İçeriği Güncellemeyi Teklif Edin

Güncel olmayan bilgiler için kendi içeriklerinizi kontrol edebilmeniz çok iyi bir fikirdir. Bununla birlikte bu özellik diğer insanların web siteleri için de geçerli olabilir. Site ve blog sahipleriyle iletişime geçin ve onlara yeni bilgilerle, bağlantılarla ve fotoğraflarla katkıda bulunup bulunamayacağınızı sorun. Buna karşılık olarak, onlar muhtemelen sitenize bir bağlantı ekleyeceklerdir.

9.Markalaşmış Anahtar Kelimeler Oluşturun

Kendi sözcük öbeklerinizi türetmek size arama sonuçlarında sıralamaya girmeniz için yardım eder çünkü özgün terimlerle daha az rekabete girersiniz. Belki arayanlar sizin terimlerinizi tam olarak doğru bir şekilde nasıl arayacaklarını bilmeyebilirler fakat bir süre ve tanıtım aşamasından sonra, insanların sizin gönderilerinizi araştırdıklarını görmeye başlayacaksınız. 9

10.Tekrarlanmış İçerikleri Silin

Eğer büyük bir siteye ve özellikle geniş çaplı bir e-ticaret sitesine sahipseniz, muhtemelen çok sayıda tekrarlanmış içeriğe sahipsinizdir. Maalesef, tekrarlanmış içerik SEO çabalarınız için inanılmaz derecede zararlı olabilir. Bu problemin rel=canonical tag ile birlikte standart URL’ler kullanarak üstesinden gelebilirsiniz.

10

11.Düşük Performans Gösteren Sayfalardan Kurtulun

Tekrarlayan sayfalara sahip olmanın dışında,çok sayıda e-ticaret sitesi düşük performans gösteren sayfalara sahiptir. Bu büyük oranda sitenizin çok büyük miktarda içeriğin arasında kaybolmuş olmasıyla alakalıdır. Bu sayfalar sizin için sadece değersiz değillerdir ayrıca SEO çabalarınıza da zarar verir. Bu yüzden öncelikle yapmanız gereken işlemlerden biri de bu düşük performanslı sayfaları silmek olmalıdır. E-ticaret için SEO hakkında daha detaylı bilgi için, Brian Dean’den bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

12.Hızlı ve Basit Sonuçları Vurgulayın

İnternet kullanıcılarının çoğunun bir konuyla ilgilenme süresi çok uzun değildir. Arayanların aklını çelmek için,"hızlı","çabuk","basit" ve "etkili" gibi kelimeleri içeren başlıklar kullanın. Onlara sağladığınız içeriğin mümkün olan en kısa süre içerisinde bilgi vereceğini hissettirin.   

13.Çoklu Ortam Kullanın

Yazılı içeriğinizle alakalı fotoğraflar kullanma iyi bir fikirdir fakat bunu yaparken diğer çoklu ortam seçeneklerinin fazla kullanımından faydalanıyor olmalısınız. Video, bilgi görselleri ve interaktif içerik trafiği ve katılımı artırmanın en iyi yollarıdır. Ayrıca, çoğu blog ve siteler resimler kullandığı için, bu sizin sitenizin çok daha benzersiz gözükmesini sağlar. Böylelikle, daha yüksek bir sıralama elde edersiniz ve ziyaretçilerin sitenizde kalma süreleri uzar.

14.LSI Anahtar Kelimeleri Kullanın

LSI(Gizli Anlamsal İndeksleme) anahtar kelimeleri sizin asıl anahtar kelimelerinizle ilişkilidir. İçeriğinizde LSI anahtar kelimelerini kullanmak Google’ın sizin sayfanızın temasını daha iyi tanımasını sağlar böylece alakalı aramalarda çıkma olasılığınız artar. LSI anahtar kelimeleriyle ilgili daha iyi bilgiler edinmek için Google’ı ziyaret edin, bir arama sorgusu girin ve altta önerilen anahtar kelimelere doğru gidin.

14

15.Numaralanmış Listeler Kullanın

Numaralanmış ve aşama aşama listeler iki sebeple iyi performans gösterirler: okuyuculara çekici gelirler ve Google’ın Akıllı Arama Özelliği’nde (Knowledge Graph) de görülme olasılıkları vardır. Eğer Akıllı Arama Özelliği’nde kullanılıyorsa, bu demektir ki, Google sizin gönderinizden bilgileri sayfanın en üstünde gösterecektir ve kullanıcıları sizin sitenize akın etmeleri konusunda teşvik edecektir.

15

16.Daha Uzun Meta Açıklamaları

Meta açıklamaları Google arama sonuçlarında sayfa başlığınızın altında çıkan kısa açıklamalardır. Bir çok kullanıcı hangi siteye ilk önce tıklayacağına bu açıklamaları kullanarak karar verir. Meta açıklamaları genellikle iki satırdan oluşur. Bununla birlikte, belirli bir meta açıklaması olmadığı durumda, Google bilgiyi direkt olarak web sayfasından çeker. Bu açıklamalar genelde iki kat daha uzun olur ve bu yüzden daha yüksek bir link tıklama oranı alır. Sayfanızın en üstünde bir hafifçe vurma hedefi kullanarak, Google’ın o hedefi bir uzun açıklama olarak kullanma olasılığını artırırsınız.

17. Etkileyici Web Sitelerine Düzenli Olarak Katkıda Bulunun

İsminizi duyurmanın en etkili yollarından biri de popüler bloglara ve sitelere düzenli olarak katkı vermektir. Kendinizi alanınızda uzman biri olarak geliştirdiğinizde, insanlar sizi kendi web sitenizden veya sosyal medya sayfalarından takip etmeye başlarlar. Bu kesinlikle ilgi çekmek için uzun bir yoldur fakat haftalık veya aylık olarak sitelere ve bloglara katkıda bulunmanın sonunda mutlaka size bir getirisi olacaktır.

18.Ortak Üretilmiş İyi İçerik

Ortak üretilmiş içerik bir kaç nedenden dolayı iyi bir tekniktir. Bunlardan birincisi, yükünüzü paylaşacak başka birine sahip olacaksınız. İkincisi ise, sizin alanınızda daha fazla yetkiye ve takipçiye sahip birisiyle ortaklık kurabileceksiniz. Sonuncusu da, içeriğinize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olacaktır. Diğer bloglara ve sitelere e-posta yoluyla ulaşmayı deneyin ve onlara sizinle ortak bir çalışmaya girmeleri için talepte bulunun.

19.Veriyi Biriktirin ve Kullanın

İlginç ve doğru veriler kullanmak küçümsenmeyecek bir ölçüde gönderilerinizin popülerliğini artırabilir.Özellikle de, eğer bu kullandığınız veriler yeni ve saklı değilse. Veri güdümlü gönderiler çok farklı etki alanlarında (domain) SEO değerinizi birdenbire yükseltecek bir çok backlink ile sonuçlanabilir.

 19

20.Ücretsiz Bir Araç veya Teklif Önerin

Ücretsiz olan şeyler genelde sitenize trafik çekmek için cazip yöntemlerdir. Eğer kolay ve kullanışlı bir araç oluşturursanız çok yüksek bir ihtimalle içeriğiniz diğer sitelerde paylaşılacak. Tekrar ve tekrar söylemek gerekirse, insanlar hızlı ve kolay sonuçları seviyorlar. Bunları bir araçla sağlamak kullanıcılara aradıkları cevapları çok uğraşmadan elde etmelerini sağlayacaktır.

21.Destek Nişleri Kullanın

Hepimiz yaygın bir şekilde desteklenen heyecan verici ürünlere ve endüstriye sahip değiliz. Fakat destek nişlerini kullanarak sitenize gelen trafiği artırabilirsiniz. Destek nişi alanınızla ilgili bir konudur fakat ikna edici bir içerik yaratmak için daha iyi bir platform sağlar. Örneğin, SEO uzmanı Mike Bonadino müşterisinin böcek ilaçlama sitesinin trafiğini harika DIY böcek ilaçlama veri grafiğiyle yönetti.

21

22.Twitter Kullanın

Twitter sektörünüzdeki blog yazarlarını bulmanızı ve iletişim kurmanızı sağlayan harika bir araçtır. Buna ek olarak, yeni bağlantı imkanları bulmak için Twitter’ın arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

23.Podcast Röportajlarını Deneyin

Podcast çok popüler ve henüz en yetersiz kullanıma sahip pazarlama metodudur. Sektörünüzdeki etkili bir üye sayısıyla birlikte kendi podcastinizi yayınlamayı deneyin. Alternatif olarak, başka birinin podcast yayınına da misafir olarak katılabilirsiniz. Bu alanınızla alakalı hünerlerinizi kanıtlamak için harika bir yoldur ve insanların sorularına cevap almak veya bilgi almak için size başvurmaya başlayacaklarının göstergesidir.

24.Yeni Bağlantılar Edinin

Saygın ve popüler sitelerden bağlantılar elde etmek zor olabilir. Örneğin, New York Times’ın sizin buyer personas'ta yayınladığınız blog gönderiniz için, harika olmasına rağmen, size teşekkürlerini sunup yayınlaması pek olası değildir. Fakat bir süre geçtikten ve ağınızı genişlettikten sonra, yeni bağlantılar kurmaya ve sitenizden bahsetmeye başlayabilirsiniz. HARO ve MuckRack gibi araçlar bunun için değerli kaynaklar olabilir.

24

25.Hacklenmiş Web Siteleriyle İletişime Geç

Bir çok site sahibi hacklenmiş olduklarının farkında olmayabilir. Eğer onlardan birine denk gelirseniz, site sahipleriyle iletişime geçip bilgilendirmelisiniz. Bu sektörünüzdeki güvenilir web uzmanlarıyla yeni ilişkiler kurmak için iyi bir yöntemdir.

26.Etkinliklerde Konuşma

Bu bir veya iki backlink kazanmak için fazla uzun bir süreç gibi gözükmesine rağmen, kesinlikle çabalamaya değerdir. Çünkü bu sayede yalnızca etkinliği organize edenlerle ağ kurmakla kalmayacaksınız aynı zamanda tüm katılanlarla iletişime geçerek ağınızı genişleteceksiniz. Bu da sizin için azımsanmayacak miktarda potansiyel trafik demektir. Buna ek olarak, belki diğer blog yazarları sizin sunduğunuz konu hakkında yazı da yazabilirler. Örneğin Brian Dean her konferanstan sonra beş veya daha fazla bağlantı aldığını iddia eder. Sonuç Bu ileri düzeyde arama optimizasyonu ipuçlarını kullandığınızda, sitenize gelen trafiğin ve bununla birlikte yatırım getirinizin arttığını görmeye başlayacaksınız. SEO konusundaki kararınızı en sağlıklı şekilde alabilmenize yardımcı olabilmek adına hazırladığımız "Web Siteniz için SEO" başlıklı kitapçık, web sitemiz üzerinden başvurunuzu yaptıktan hemen sonra e-posta adresinize ücretsiz olarak gönderilecektir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

10-04-2014

KOBİ’ler için Satış Ekibi Yönetimi...

7 yıldır internet reklamcılığı ve yazılım alanında Türkiye’deki KOBİ’ler ile birebir çalışıyoruz. Az...

KOBİ’ler için Satış Ekibi Yönetimi

28-02-2017

Şubat Ayından Haberler...

Şubat ayında gerçekleşen Google güncellemelerini, sosyal medya kanallarında yapılan yenilikleri ve...

Şubat Ayından Haberler

08-12-2011

Marka İletişiminde Sosyal Medya Modeli...

Geleneksel reklamcılık yerini yavaş yavaş sosyal medyaya bırakıyor. Aralarındaki farklar iletişim açısından...

Marka İletişiminde Sosyal Medya Modeli