Anasayfa | Satış ve Pazarlama


Buket İdil Karaköse

05-11-2019

Yandex Navigasyon Reklamları

Yandex Navigasyon reklamarına başlamak için yapmanız gereken tek şey ekibimiz ile irtibata geçmek.  

15 milyonu aşkın adres bilgisi ve 3 milyonu geçen işletme kaydı ile Yandex Navi aylık 4,5 milyon aktif kullanıcıya sahip en popüler uygulamalardan biri. Durum böyle olunca kullanıcılara haritalar üzerinde ben de burdayım diyebilmek için tercih edebileceğiniz de en doğru yol.Yandex Navi ile bölgesel hedeflemeler yaparak yakınlarınızda sizi ya da size benzer işletmeleri arayan sürücüleri de kapsayan tüm uygulama kullanıcılarına navigasyon üzerinden reklamlarınızı göstererek bölgenizdeki tüm potansiyeli kullanabilirsiniz.

Özellikle günümüzde büyük şehirlerde sürücülerin trafikte geçirdikleri süre haftada 12 ile 14 saat arasında değişiyor. Bu da haftalık 14 saatlik bir reklam potansiyeli anlamına geliyor. Şimdi bu fırsatı nasıl değerlendirebileceğinize bakalım.

1.  Yandex Markalı Pop-Up Pin

Navi kullanıcılarının rotaları üzerinde ya da yakınlarında bulunan markalara ait bilgi veren etkili bir uygulama. Sürücü rotasında ilerlerken ortalama 1 ya da 2 km içerisinde bulunan markanın adresi otomatik olarak bir pin şeklinde belirir ve pine tıklandığında sürücüye yol tarifi alma seçeneği sunularak rotası güncellenir.

Shell, Türkiye Finans Katılım Bankası, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, Avis ve Decathlon gibi bir çok başarılı marka Navi kullanarak farkındalık yaratmaya devam ediyorlar.

2. Yandex Özel Kategori

Yandex Navi'nin açılış ekranı günde 1 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Bu da Özel Kategori reklamlarını en çok tercih edilen reklam modellerinden biri haline getiriyor. Uygulama her açıldığında markanın logosu açılış ekranında gözükür ve sürücüler logoya tıkladığında markaya ait tüm lokasyonlara hızlıca ulaşır. Marka görünürlüğünü arttırmak için ne harika bir yöntem.

3. Yandex Dijital Billboard

Geleneksel reklam alanlarını dijitalleştirmek mi? Farklılaşmak ve her alanda varlığınızı hissettirip  müşterilerinize karşı güvenilirliklerinizi arttırmak için Navi farklı reklam modelleriyle markalanızın yanında. Hep markanıza yakın lokasyonlardan bahsettik ama Dijital Billboard ile en etkili noktalarda reklam gösterebilirsiniz. Dijital Billboard’ların görünür olması için Navi kullanıcılarının rotasından 50 m – 500 m mesafede bulunması gerekir. Ara ve Kaydet gibi reklam seçenekleriyle de müşteri ile anlık etkileşime geçebilir ya da sonrası için fırsatlarınızı kaydetmelerini sağlayabilirsiniz.

4. Zero Speed Banner

Bu reklam türü yoğun trafiğin olduğu zamanlarda sürücüler yolda bekledikleri anda uygulamanın alt kısmında otomatik olarak belirir. Öncelikle güvenli sürüş ilkesini benimseyen Yandex Navi, Banner’ı görebilmeniz için en az 5 saniye 0 km’de beklemeyi şart koşuyor. Markaların tercihine göre reklamlara "Haritada Göster" ve "Ara" butonları eklenebilir.


5. Markalı Sesli Yönlendirme

Kullanıcıya “rota oluşturuldu” sesi markanızın adı ile birlikte söylenir.  Örneğin rotanızı oluşturduktan sonra telefonunuzdan “AdresGezgini İyi Yolculuklar Diler” sesini duyabilirsiniz. Böylece kullanıcıyı şarşırtırken aynı zamanda markanızı da tanıtabilirsiniz. Navi kullanıcıları markanızın ismini her gün milyonlarca defa duyabilir.


6. Cursor Reklam Modeli

"Oyunlaştırma" Aslında günümüzde bir çok alanda süreçlere dahil edilmeye başlanan oyunlaştırma özelliği ile Yandex Navi yine farkını ortaya çıkarıyor. Dijital reklama gelen bu yeni boyut ile sürücüler gidecekleri rotaya standart Yandex Navigasyon oku yerine markanızın 3 boyutlu ikonu ile giderler.


Kısaca göz attığımız bu reklam modelleri ile markanıza klasik ve alışılagelmiş stratejilerin ötesinde yeni bir soluk kazandırabilirsiniz. Mesajınızı iletin, Markanız ile etkileşimi maksimuma çekin.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

02-04-2014

4440964 ile Bir Telefon Uzağınızdayız...

2007 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulan AdresGezgini olarak...

4440964 ile Bir Telefon Uzağınızdayız

06-06-2023

Banner Reklamlar İle Daha Geniş Kitlelere Ulaşın...

Dijital pazarlama dünyasında, hizmet ve ürünlerinizi hedef kitleye tanıtmak için bir çok farklı reklam türü...

Banner Reklamlar İle Daha Geniş Kitlelere Ulaşın

12-12-2012

İnternet Yönetimleri Nasıl Değiştirecek? [Ted Konuşması]...

Amerikalı yazar ve konuşmacı Clay Shirky’i internetle ilgilenen hemen herkes tanır. Tanımayanlar için ise...

İnternet Yönetimleri Nasıl Değiştirecek? [Ted Konuşması]