Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

19-01-2013

Twitter’da Başarıya Giden 5 Yol

Sosyal ağlar içerisinde Twitter, haber alma ve gündemi takip etme açısından en önemli araçlardan biri. Özellikle Türkiye’de 4 milyona yakın kullanıcısı ve hızlı büyümesi ile dikkat çekiyor. Son dönemde mobil kullanımın da artması ile birlikte erişimin kolaylaşması, kullanıcıları Twitter’a daha da yakınlaştırdı. İşletmeler de bu yakınlığın farkında.

İster küçük ölçekli ister büyük ölçekli olsun, her işletme Twitter’da yer alabilir. Fakat aslında önemli olan Twitter’da yer almak değil, Twitter’da sürdürülebilir bir strateji ile var olmak. Bu çerçevede Twitter’da başarıya ulaşmak isteyen markalar için yardımcı olacağını düşündüğümüz 5 kolay adımı sizinle paylaşıyoruz.

1. İsminiz kolay akılda kalabilir olsun: İnsanların sizi aradığında kolayca ulaşmasını sağlayın. Örneğin web sitenizde “Örnek Mobilyaları” olarak yer alıyorsanız, Twitter’da da mutlaka @ornekmobilya olarak ismini alın.

2. Marka logonuzu ya da markanızla özdeşleşmiş bir fotoğrafı, profil fotoğrafı olarak kullanın: Profil fotoğrafınızın markanıza ait logosu olmasına dikkat edin. Düşük çözünürlükte fotoğraflar kullanmayın. Görselin boyutunu düzenlemek için Photoshop, Inkscape gibi uygulamaları ya da Pixlr gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz.

3. Şirketinize ait web sitenizi eklemeyi unutmayın: Twitter kullanıcıları profilinizi ziyaret ettiğinde web sitenizi ziyaret etmesi kaçınılmazdır. Tıklanabilecek bir şekilde web sitenizi profilinize eklemeyi unutmayın.

4. Twitter bio’nuzu doldurun: Hangi ürün/hizmeti sunduğunuzu, ilgi alanlarınızı, şirketinizin ne ile ilgili olduğunu mutlaka Twitter bio’nuza ekleyin.

5. Twitter kullanıcıları ile etkileşimde kalın: Twitter’da olmak demek hesabınızı açıp, düzenleyip sonra da bir daha o sayfaya uğramamak demek değildir. Mutlaka düzenli aralıklarla tweet atın, kullanıcılarla etkileşime girin.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

08-12-2016

İzmir E-Ticaret Farkındalık Zirvesi...

İzmir E-Ticaret Farkındalık Zirvesi, 7 Aralık Çarşamba günü IdeaSoft Satış Direktörü Taner Önen,...

İzmir E-Ticaret Farkındalık Zirvesi

11-06-2021

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret SEO...

E-Ticaret SEO Nasıl Yapılır? E-ticaret sitelerinde SEO çalışmalarına çok önem verilmelidir. Özellikle de yeni...

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret SEO

03-06-2010

Prof. Dr. Zafer İlken ile İYTE ve İZTEKGEB in Geleceği Üzerine [Röportaj]...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, teknoloji alanında üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yapma amacı...

Prof. Dr. Zafer İlken ile İYTE ve İZTEKGEB in Geleceği Üzerine [Röportaj]