Şirketlerin ve üst düzey yöneticilerin özel uçaklarının, jetlerinin olması günümüzde alışılagelmiş bir şey. Bugün birçok şirket kendi uçaklarını/jetlerini kullanarak zaman kaybetmeden seyahat ediyor. Hatta bir yandan seyahat ederken bir yandan da çalışmaya devam ediyorlar. Son günlerde bu alışılagelmiş düzeni değiştirecek adım Google'dan geldi. İlerleyen zamanlarda Google'ın öncülük ettiği özel havaalanı oluşturma fikri diğer şirketler tarafından da hayata geçirilecek mi göreceğiz.
Google, ilk olarak 4 Eylül 1998'de Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan ve 19 Ağustos 2004'te halka arz edilen internet araması, reklam teknolojileri, arama motorları için yatırımlar yapan bir Amerikan şirketi. Merkezi California eyaletinde Silikon Vadisi olarak adlandırılan bölgede bulunan Google, kendine ait olmasını planladığı havaalanını da bu bölgede inşa etmeyi düşünüyor. Bu doğrultuda San Josa Havalimanı'nın bir bölümü Google'a kiralanacak, şirket yetkilileri uçuşlarını başka bir havaalanı kullanmadan gerçekleştirebilecek. Bu anlaşma 50 yıl için yapılacak olup Google 82 milyon dolar (145 milyon lira) ödeyecek. Havaalanının inşasından sorumlu olan Signature Flights Google uçak filosunu yöneten Blue City Holding ile işbirliği içerisinde bulunulacak. Yapımında 36 kişinin çalışması beklenirken sonrasında çalışan sayısının 370'i bulması öngörülmekte. Google'ın uçak filosuna baktığımızda üst düzey yöneticilerinin kullandığı 8 jetin dışında 255 yolcu kapasiteli bir Boeing 767-200'ün de sahibi olduğunu görüyoruz.
Sektöründe önemli bir noktada bulunan Google'ın böyle bir girişimle yeniliklere öncü olmaya devam edeceğini gösteriyor. Şirketlerin dünya düzeninde rol oynadığı, değişimlere neden olduğu bir ortamda Google'ın tüm dünyayı birbirine bağlayacak nitelikte bir hareketle gündeme gelmesi dikkat çekici.
Sağlık ve uyku gibi çalışanlarının temel ihtiyaçlarını planlayan ve onlara sunduğu imkanlarla diğer şirketlerin arasından sıyrılan Google'ın son hizmeti olan havaalanı projesi de şaşırtmadı. Bu imkanlara havaalanının da eklenmesinin ardından Google'ın bundan sonraki girişimini merakla bekliyoruz.