Facebook’un 100 milyar dolarlık halka arz hazırlıkları öncesi reklam seçenekleriyle ilgilenmeyi boşlasa da “sponsorlu hikayeler” hala umut vaat eden reklam seçeneklerinden olmaya devam ediyor.
Sponsorlu hikayelerin tipik Facebook reklamlarından ayrılan bir yapısı var. Facebook’un geleneksel reklamlarından farklı olduğu için de kullanıcılar tarafından tıklanma olasılığı daha yüksek. Bu reklam yerleşimleri kenar çubuğunda ve kullanıcıların haber başlıklarının içinde görülüyor. Sponsorlu hikayeler reklamları doğru yapıldığında ise tıklama ve dönüşüm oranlarında önemli yükselişler gösteriyor.
Bu kadar güzel verim alınabilen sponsorlu hikayeler ile ilgili, reklam verenlere daha çok fayda sağlayacak şekilde düzenlemeler yer alıyor. Reklam verenler hepsini aynı zannetse de aslında her biri farklı pazarlama amacına kendine özgü şekilde hizmet ediyor. Aşağıda sponsorlu hikayelerin 4 farklı seçeneğini ve özelliklerini detaylı şekilde okuyabilirsiniz.
1 – Domain Beğenme Hikayesi:
Amacınız Facebook’tan sitenize trafik çekmek ise “domain beğenme sponsorlu hikayeler” başlamak için en doğru yerdir. Domain beğenme sponsorlu hikayeler için ekstra çaba harcamadan Facebook stratejinize bağlı olarak önemli değerler yaratabilirsiniz. Çünkü kullanıcılarınızı Facebook reklamından direk web sitenize yönlendirir. Bu reklamlar e-ticaret siteleri ve pazarlama performansı önemli olan siteler için sosyal medyadan kazanabilecekleri en büyük yararlardan biri olur.
Peki, domain beğenme sponsorlu hikayeler nasıl çalışır? Bir ziyaretçi Facebook’ta kendi profili üzerinden firmanın sitesini beğenir. Bu işlem Facebook haber akışında “Ceren AdresGezgini’ni beğendi.” Şeklinde yer alır. Ceren’in aynı hedef pazara ait ona güvenen arkadaşları ise bu habere tıkladıklarında direkt AdresGezgini.com sitesine yönlendirilirler. Sonuç olarak ağızdan ağıza pazarlamanın Facebook versiyonu ile web sitesi ziyaret ve geri dönüşüm oranlarında artışlar sağlanabilir.
2 – Sayfa Beğenme Hikayeleri:
Sayfa Beğenme Hikayeleri, Domain hikayelerine çok benzer şekilde işliyor fakat birbirinden ayırabileceğiniz çok büyük bir farklılıkları mevcut. Şöyle ki Ceren AdresGezgini’nin Facebook Sayfasını beğendiğinde reklam haber akışında görülüyor. Eğer Sayfa beğenme hikayesi reklam seçeneğini tercih ederseniz reklamınız bu şekilde yayınlanıyor ve Ceren’in arkadaşları haberi görüp tıkladıklarında web sitesine değil AdresGezgini’nin Facebook sayfasına yönlendirilmiş oluyorlar.
Eğer stratejiniz Facebook sayfanızın beğenen sayısını arttırmak ve sosyal bir imaj yakalamak ise reklamlarınızı bu seçeneği tercih ederek yayınlamanızda fayda var.
3 – Sayfa Gönderisi Hikayesi:
Facebook beğenileriniz çok güzel gidiyor, her şey harika, sayfanızda yayınladığınız içeriklerin altında çok güzel yorumlar yapılıyor. İşte Sayfa Gönderisi Hikayesi reklamı burada devreye giriyor.
Ceren AdresGezgini’nin Facebook sayfasını ziyaret ediyor ve yayınlanan içeriklerin altına etkileyici, göze çarpan yorumlar bırakıyor. Sayfa gönderisi hikayesi reklamları, Ceren’in bu marka hakkındaki gerçek, güzel düşünceleri arkadaşlarının görmesini sağlar. Böylece olumlu marka imajı yaratılır ve bu imajın satışlara etkisi oldukça güzel olur.
4 – Yer Bildirim Hikayeleri:
Mobil Facebook kullanıcıları sosyal ağlarda yeni bir içerik yarattı. Facebook üzerinden, fiziksel olarak bulundukları mekandan yer bildirimi yapabiliyorlar.
Bu özellik reklam verenlerin dikkatinden kaçmıyor elbette. Yer bildirim hikayelerini kullanarak hedef kitlelerini harekete geçirebiliyorlar. Özellikle gerçek mağazaları bulunan reklam verenler, restoranlar güzel fırsatlar yakalayabilirler. Bildirim yapan kişinin arkadaşları için hem marka bilinirliği ve imajı sağlanabilir hem de direk eyleme çağrı yapılabilir.
Sonuç olarak reklam verenler sponsorlu hikayeler reklamlarını kullanarak amaçlarına uygun sosyal kitle yaratabilir ve bu kitlenin sosyal ölçümlemelerini yapabilirler.