Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

25-07-2011

Google Inc. reklamverenlerin reklam stratejilerini kolaylaştıracak bir haber ile karşımıza çıktı. Geçtiğimiz günlerde Reuters’da yayınlanan bir habere göre, Google AdWords reklamları düşük faiz oranlı kredi kartı ile gerçekleştirilebilecek.

Sadece Google AdWords reklamlarında kullanılacak olan bu kredi kartı internet reklamcılığı alanındaki rekabeti arttıracağa benziyor. Bildiğiniz gibi Google, kârının yüzde 96’sını reklamcılıktan ve bunun büyük bir kısmını da AdWords olarak bilinen ve arama sonuçlarının yanında görünen küçük reklamlardan elde ediyor. Ancak bir süredir Microsoft ve Yahoo arama ortaklığının ve ayrıca hem küçük hem de büyük ölçekli reklamcılar arasında popülerleşmeye başlayan sosyal ağ sitesi Facebook’un dijital reklam ağında yükselmesi rekabetin de artmasına sebep olmuştu. Google’ın kredi kartı atağı ile bu rekabette bir adım öne geçmesi bekleniyor.

Reuters’ın haberine göre, Google'ın global online satış başkan yardımcısı Claire Johnson, Google kredi kartının küçük ve orta büyüklükteki işletmelere Google AdWords reklamlarında avantaj sağlayacak şekilde dizayn edildiğini ve düşük faiz oranları sunacağını belirtti.

Kobilerin kaynakları kısıtlı ve nakit akışları da sınırlı. Birçoğu ortalama bir şirketin sahip olduğu kaynaklar olmadan büyümeye çalışıyor. Dolayısıyla Claire Johnson’a göre Google Kart, kobilerin büyüme yollarında reklam stratejilerini belirlerken faydalı olacak.

Dünyada firmalara özel kart sistemini benimseyen firmalara örnek olarak Macy’s ve Amazon.com gibi firmalar verilebilir. Bu firmalar, müşteri odaklı şirketler satışları yönlendirmek, müşteri sadakati yaratmak ve harcama alışkanlıklarını takip etmek için yıllardır kredi kartları sunmakta. Kendi kredi kartı operasyonlarına sahip Nordstrom gibi bazı perakendeciler ayrıca faiz geliri de elde edebiliyor.

Henüz sadece Amerika'daki kullanıcılar için aktif olacak bu uygulama için Google, çarşamba günü bazı müşterilerine kredi kartı sunma amacıyla eposta davetiyeleri gönderecek. Kart ilk etapta seçkin kullanıcıların alabileceği bir “beta” testi olarak sunulacak.

Fakat Google bu kart hakkında, minimum ve maksimum kredi limitleri  - Google bunun kart sahibine göre değişeceğini söylüyor -  ve kaç kişiye kredi kartı sunulacağı gibi diğer birçok ayrıntı hakkında sessizliğini koruyor.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

12-04-2019

Instagram Hikayelerinde Alışveriş...

Alışveriş, alışveriş, alışveriş! Günümüz dijital pazarlama dünyasının kollektif mantrası. Bildiğiniz...

Instagram Hikayelerinde Alışveriş 

25-06-2010

Google Blogları Bölüm 3: Google Reklamları...

İnternet reklamcılığında yeni bir devir açan Google, her geçen gün geliştirdiği reklam ve reklamcılık...

Google Blogları Bölüm 3: Google Reklamları

30-09-2010

Google Telefon Galerisi: Android Cihaz Seçiminde Yeni Yardımcınız!...

Akıllı telefonların küresel olarak yayılması ve yüksek kaliteli ve standartlardaki bu cihazların mobil pazara...

Google Telefon Galerisi: Android Cihaz Seçiminde Yeni Yardımcınız!