AdresGezgini A.Ş. olarak uzun süredir internet sitelerimiz AdresGezgini.com ve Reklamvermek.com’da bir canlı destek yazılımı olan SnapEngage’i kullanıyoruz. Bir çok değerli müşterimize de şimdiye kadar bu yazılımı veya muadili başka yazılımları önerdik çünkü canlı destek kullanımı özellikle Google AdWords üzerinden reklam veren işletmelere satış konusunda büyük katkı sağlıyor.
Canlı Destek Yazılımı Ne İşe Yarar?
Canlı destek sistemi, potansiyel müşteriniz internet sitenize girdikten belirli bir saniye sonra devreye girer ve belirlediğiniz bir cümle ile (Örneğin: Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?) müşterinize bir sohbet penceresi açar. Bu noktadan sonra ise müşteriniz sizin hizmetiniz ile gerçekten ilgileniyorsa sohbet penceresi üzerinden satış ekibiniz ile görüşmeye başlar.
Canlı Destek Yazılımının Faydası Nedir?
Öncelikle sitenizi ziyaret eden ve işletmenizi tanımaya çalışan müşterilerle sıcak bir temas kurup güven vermiş olursunuz, size güvenen müşteri adayları satın alma işlemini size duydukları güvenle daha rahat tamamlayacaktır.
İkincisi de eğer canlı destek sisteminiz yoksa, müşteriniz ya kendi inisiyatifi ile form dolduracak ya da sizi aramaya çalışacaktır, Edindiğimiz deneyim ve yaptığımız testlerle söyleyebiliriz ki canlı destek ile alınan başvurular, form ile alınan başvuru sayısını üçe katlamaktadır. Yani canlı destek kullanırsanız, potansiyel müşterinizden form almayı garantilemiş olursunuz.
Canlı Destek Nasıl Kullanılmalıdır?
Canlı destek sistemi müşterilerinizden e-posta, telefon gibi verileri almak amaçlı kullanılmalıdır. Bu sistemde müşteri adayları ile hizmetlerinizle alakalı uzun sohbetler ettiğiniz noktada, o anda sitenizde dolaşan diğer ziyaretçilerle konuşamaz ve onlardan bilgi alamazsınız. Dolayısıyla müşteri kaçırmış olursunuz. Bu nedenle müşteri adaylarınızdan iletişim bilgilerini alır almaz görüşmeyi telefona veya e-posta kanalına aktarmak, bekleyen diğer ziyaretçilerinizi de vakit ayırmanızı sağlar.
Bir çok müşterimizin canlı destek sistemi için “Bu sistem için yeterli vakit ayıramayız." veya “Eğer sürekli oraya bakamazsak bize yazanlara yanıt veremeyiz” gibi endişeleri oluyor. Eğer bilgisayar başında değilseniz canlı destek sistemini “offline” moduna almanız gerekmektedir, Eğer “offline” moduna almazsanız müşterileriniz size yazdığında yanıt alamazlar. Canlı destek sistemi “offline” modunda basit bir form alanına dönüşür. Böylece “offline” olduğunuz zamanlarda da müşteri kaybına uğramazsınız. Bu iş için birden fazla personelinize görev verebilirsiniz. Böylece kim müsaitse canlı destekten gelen mesajlara o bakacaktır.
Canlı Destek Yazılım Seçenekleri ve Kurulumu
Genelde bu tür yazılımların kurulumu oldukça basittir. İlgili yazılım için üyelik satın aldıktan sonra sitenize bir kod yerleştirirsiniz ve canlı destek penceresi hemen sitenizde yer alır. Satış ekibiniz yani Canlı Destek Agent’ları, yazılıma giriş yaparak “online” duruma geçerler ve müşterilerinizle konuşmaya başlarlar.
Son olarak birkaç canlı destek yazılımı önermek isteriz. Bu yazılımların en popüler olanlarından biri, bizim de uzun süredir kullandığımız SnapEngage’dir. Daha ucuz ve Türkçe arayüzü olan bir alternatif olarak Zopim’i ve OnDestek'i öneriyoruz. Ayrıca Tawk.to ve Smartsupp gibi yeni gelişen servisleri de deneyebilirsiniz.
Canlı destek yazılımlarını kullanırken takip etmeniz gereken verileri nasıl incelemeniz gerektiğini anlattığımız Canlı Destek Performans İstatistikleri başlıklı blog yazımızı da okumanızı öneririz.