Anasayfa | Satış ve Pazarlama


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

07-05-2014

Yeni Başvuran Müşteri Adaylarınıza Nasıl Dönmelisiniz?

KOBİ’ler için satış ekibi yönetimi ile ilgili yazımız büyük ilgi gördü. Satış odaklı yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda yeni müşteri edinme oranınızı arttıracak çok temel ve önemli iki öneriyi sizinle paylaşacağız. İnternet reklamı veriyorsunuz, doğal olarak web sitenizden veya sosyal medyadan birçok yeni müşteri başvurusu alıyorsunuz. Peki gelen başvurulara nasıl ve ne zaman geri dönmelisiniz?

Öncelikle eğer potansiyel müşteriniz sizinle telefon numarası paylaşmış ise mutlaka onu aramalısınız. Aranmak istemeyen biri zaten telefon numarasını sizinle paylaşmayacaktır. Telefon numarasını veren müşteri hem ürününüzü satın almaya ciddi bakmakta hem de sizin tarafınızdan aranmak istemektedir. Çalıştığımız birçok işletmeye satış stratejisi konusunda öneriler veriyoruz. Genelde Türkiye'de firmaların sıklıkla yaptığı hata şudur: Müşteri sizin formunuzu doldurmuş, fiyat bilgisi sormuş, e-mail ve telefon vermiş ancak satış ekibi müşteriyi aramıyor, sadece verdiği mail adresine fiyat bilgisini gönderiyor. Maalesef bu yaklaşım Türk tüketicileri için çok soğuktur. Şirket içinde geçtiğimiz yıl yaptığımız bir araştırmaya göre yapacağınız samimi bir telefon görüşmesi, hemen arkasından “müşteriye özel” hazırlanmış standart olmayan bir e-posta satış yapma olasılığınızı tam 5 kat arttırıyor. Sonuç olarak yeni başvurularınıza mutlaka telefon ile dönmenizi öneriyoruz.

İkinci önerimiz ise yeni başvuran müşterilerinize mutlaka 5 dakika içinde telefonla dönüş yapın. Yapılan araştırmalara göre başvurudan sonra 5 dakika içinde dönüş yaptığınız müşterilere “ulaşma” ihtimaliniz, 30 dakika sonra aramanıza göre tam 100 kat daha fazla! Bu başvuruyu “satışa dönüştürme” ihtimaliniz ise 21 kat daha fazla! Eğer satış süreçlerinizi yeni başvurulara mutlaka telefonla ulaşılacak ve başvuru yaptıktan sonra 5 dakika içinde aranacak hale getirirseniz satışlarınız gözle görünür oranla artacaktır. Ayrıca bunu yaparak müşterinizin gözünde ne kadar hızlı çalıştığınızı göstermiş olacaksınız ve güven sağlayacaksınız. Yine çalıştığımız işletmelerin birçoğunda ortak olarak gördüğümüz hata ise yeni başvuru aramalarının birkaç saat sonraya, hatta bazen ertesi güne kalması. Hele bir de ertelenen aramalarda müşteriye ulaşılamıyorsa satış ekiplerinin genel eğilimi o başvuruyu “unutmak” olacaktır. Bunun sonucunda o anda satın alma güdüsü en yüksek olarak size gelen müşteri elinizden kayıp gitmiş olur. İnternet reklamlarından verim almak ve yeni müşteriler kazanmak istiyorsanız, satış süreçlerinizdeki bu adımları gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

04-05-2012

Yandex İzmir Basın Lansmanı...

Avrupa’nın en büyük internet şirketlerinden ve arama motorlarından biri olan Yandex’in, 4 Mayıs cuma günü...

Yandex İzmir Basın Lansmanı

13-03-2014

KOBİ Kredisi, Hibe ve Destek Almadan Önce Yapılması Gereken 3 Şey...

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız yazı dizimizde KOBİ’ler için internet reklamlarının faydasını,...

KOBİ Kredisi, Hibe ve Destek Almadan Önce Yapılması Gereken 3 Şey

14-04-2014

Yazı Tipini Değiştir, Tasarruf Et...

Geçtiğimiz günlerde okuduğumuz bir haber oldukça ilgimizi çekti. Sadece yazı tipini değiştirerek binlerce lira...

Yazı Tipini Değiştir, Tasarruf Et