Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

18-01-2017

Yeni Başlayanlar için Google AdWords Rehberi [İnfografik]

İşlerinizi büyütmek için Google AdWords reklamlarından faydalanmaya karar verdiğiniz noktada, hem işletmenizi yönetmek hem de sahip olduğunuz az zamanla doğrudan AdWords'un içine dalmaya çalışmak ürkütücü bir görev olabilir. Birçok işletme sahibi ilk kampanyalarını oluşturmanın karmaşıklığı ile karşı karşıya kaldıklarında bu verimli platformdan vazgeçmiştir. Bu doğrultuda, aşağıdaki konu başlıkları ile ilgili sizi bilgilendirmek ve Yeni Başlayanlar için Google AdWords Rehberi'nin detaylı bir infografik çevirisini sizlerle paylaşmak istedik.

  • AdWords’e başladığınız zaman karşılaşacağınız temel terminoloji zorlukları,
  • Anahtar kelimelerin nasıl çalıştığını ve arayan müşterilere reklamları nasıl tetikleyerek gösterdiğini ve anahtar kelimelerin nasıl seçilmesi gerektiği,
  • Kampanyaların, reklam gruplarının, reklamların ve anahtar kelimelerin yapısı,
  • Reklamlarınızda ve web sitenizde hangi geliştirmelerin maliyeti düşüreceği.

AdWords’un kendi kendine hizmet veren bir reklamcılık platformu olduğunu unutmayın. Bu işletme sahiplerinin kendi kampanyalarını yürütmeleri için tasarlandığı anlamına gelir. Bunları düzgün bir şekilde nasıl ayarlanacağını öğrenerek ve aşağıdaki infografiği kontrol ederek yaygın olan hatalardan kaçınabilirsiniz.

Yeni-Baslayanlar-İcin-Google-AdWords-AdresGezgini

Yukardaki infografikle AdWords’ün temellerini açıklamaya çalıştık. Ancak, internet reklamlarını yeni öğrenmiş birinin Tıklama Başına Maliyet reklamcılığıyla ilgili daha çok şey öğrenmesi gerektiği için, aşağıda ipuçlarını değerlendirmeyi unutmayın.

  • Kampanya ayarlarınızı dikkatli bir şekilde kontrol edin.

AdWords’te varsayılan olarak ayarlanmaması gereken, en kötü ihtimale göre bütçenizi hızlıca tüketebilecek, tüm istatistiklerinizi düşürebilecek birkaç varsayılan kampanya ayarı vardır. İki ana örnek aşağıdaki gibidir: 1- Görüntülü Reklam Ağı seçeneğini dahil ederek arama yapmak AdWords’te varsayılan olarak Kampanya ayarlarınızda buna izin vermeyin. Bunun yerine, Sadece Arama Ağı seçeneğini seçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer görüntülü reklamlarınızı çalıştırmak isterseniz, Görüntülü Reklam Ağı için ayrı bir kampanya oluşturmalısınız. 2- Lokasyon Hedefleme (Gelişmiş) Varsayılan olarak AdWords ürün veya hizmetinizle ilgilenebilecek kitleyi hedefler. En son gezi planımda Güney Kore’yle ilgileniyordum ancak eminim ki Seoul veya Busan’daki yerel bir işletme bana reklamlarını göstermek istemezdi. Sadece kendi hedef kitlenize yoğunlaşmak için “Sadece hedeflediğim yerde bulunan kullanıcılar” opsiyonunu tercih edin ya da işletmenizin fiziksel konumuna yakın bir yarı çaptaki kitleyi hedefleyin.

  • Çok genel anahtar kelimeleri hedeflemeyin

Unutmayın ki, AdWords sizin tüm reklam çözümleriniz için tek durak noktası değil. AdWords ciddi bir şekilde hedeflenmiş kitleler için ve kullanıcıya özgü tasarlanmıştır. Ayrıca, tıklama işlemi gerçekleştirilince ücretlendirildiğinizi düşündüğünüzde reklam bütçenizi gereksiz yere harcayacak kişilere reklamınızı göstermek istemezsiniz, değil mi? Video oyun konsolu arayan bir kullanıcı belki sizin sattığınız kulaklıklarla ilgileniyor olabilir fakat kullanıcı bu ürünü aramadığı için kalite puanınız ve geneldeki alaka düzeyiniz zayıflayacaktır. Bir mesajı sadece ilgili kitleye göndermek için Google Görüntülü Reklam Ağı’nda veya Facebook’ta görüntülü reklam vermeyi deneyebilirsiniz.

  • “Varsayılan Kalite Puanı 6’dır, 1 Değil”

İnfografiğimizin başında kalite puanlarının 1/10 ile başladığı ifadesi bir karışıklık yaratmış olabilir. Başlangıçta kalite puanlarınızın 6/10 olarak başlayacağı doğru bir ifade iken, bu AdWords’ün anahtar kelimelerinizin, reklamlarınızın ve açılış sayfalarınızın değerlendirme sürecinde size verdiği bir şanstır. Hesabı ilk açtığınızda anahtar kelimelerinizin kalite puanlarının  6/10 görülmesinin ve birkaç gün içinde 3/10’a düşmesi veya 8/10’a yükselmesinin sebebi budur.

  • Kalite Puanlarının Tıklama Başına Maliyetleri Düşürme Sebebi

Basitçe söylemek gerekirse, Google arama kullanıcılarını yanlış yönlendirmek istemez ve kaliteyi ödüllendirir. Eğer sistem bu şekilde olmasaydı, yanlış anlaşılabilecek reklamlar ve spame yönelik teklifler, güvensiz kullanıcı deneyimlerine yol açacak reklamlar olabilirdi. Bu durum Google’ın popülaritesini risk altına alabilecek bir faktör olurdu. Daha az popüler bir Google, arama ağındaki tekelliğini zayıflatabilir, tıklamalardan gelen kazancını düşürebilir. Reklam başarısını doğrudan etkileyen ve birçok değişkene bağlı olan bir kavram olan kalite puanı ile ilgili hazırladığımız Kalite Puanı Rehberi'ni de incelemenizi tavsiye ederiz.

Kalite-Puanı-Hesaplama-Infographic

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

17-05-2022

Dijital Pazarlama Karması 7p...

1964’ten bu yana pazarlamada sıklıkla kullanılan 4p(product, price, place, promotion) kavramı, dijitalleşme ile...

Dijital Pazarlama Karması 7p

13-07-2017

Sosyal Medyada Yer Almanız İçin 7 Sebep...

Sosyal medya mecraları iletişim çalışmaları için en önemli kanallardan biridir. Araştırmalara göre, sosyal...

Sosyal Medyada Yer Almanız İçin 7 Sebep

20-04-2019

Ads Script'e Yakından Bakalım!...

Ads Script Nedir? Reklam komut dosyaları, Ads verilerinizi basit bir JavaScript kodu kullanarak programlı bir...

Ads Script'e Yakından Bakalım!