Birey ya da marka olun Twitter'da paylaşacaklarınızın değerini küçük detaylar belirliyor. Bu sebeple Twitter paylaşımlarında sık görülen şu 10 hataya dikkat vermek gerekiyor.
1-Dozunu kaçırmayın.
Arka arkaya tweet atmak ve reklam yapmak takipçi kaçırmanıza sebep olur. Bunun üç tipik çeşidi var:
Sürekli gönderi: Zaman tünelinde hep aynı kişiden (veya markadan) gelen tweetler kişiyi rahatsız eder. Bu sebeple belli aralıklarla yazmaya çalışın.
Multi-tweet: Bunun bir mikroblog hizmeti olduğunu unutmayın. Kısa ve net olmak zorundasınız. Size 140 karakterden fazlası gerekiyorsa, bunu bir blogta yazın ve Twitter'da linkini paylaşın.
Amaçsız Direkt Mesajlaşma (DM): “Takip ettiğiniz için teşekkürler” gibi direkt mesajlar gereksiz olarak nitelendirilebilir. Dikkat çekmek için başka yöntemler bulabilirsiniz.
2-Sıradan olmayın.
Twitter'da yumurta resmi kadar sıradan bir ifade yoktur. Bu sebeple bir profil fotoğrafı ve mümkünse kapak fotoğrafı koymayı unutmayın. Bu fotoğrafın da Twitter boyutlarına uygun olmasına dikkat edin.
3-Hashtaglere (#) güvenmeyin.
Tweetlerinizin ortak bir sayfada görüntülenmesi için için kullanacağınız hashtagleri yazarken dikkatli olun.. O konu hakkında girilmiş başka içerikler yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir, yazmadan önce kontrol etmenizde fayda var. Fazla hashtag kullanmanız da tweetlerinizin kalitesini düşürecektir.
4-Direkt paylaşmayın.
Youtube, Facebook ve diğer platformlardan paylaşacağınız içerikler tweetinizin sistem mesajı gibi gözükmesine sebep olabilir. Mümkünse tweetinize kişisel bir yorum ekleyin ki sizden bir şeyler olsun.
5-Kontrolsüz olmayın.
Dilbilgisi ve yazım hataları içeriğin etkisini belirler. Tweet atarken çok değil bir kere okumak, hata yapmanızı önemli ölçüde azaltır. Eğer söz konusu olan bir marka hesabı ise bir yazım yanlışının felakete yol açabileceğini unutmayın.
6-Tartışmaya girmeyin
Twitter'da asla son söz diye bir şey olmaz. Bu sebeple tartışmaya girmeyin. Olumlu ya da olumsuz bir cevap vermeniz gerektiğinde az, öz ve dostane olun.
7-Çekinmeyin.
Tweet attıkça var olursunuz. Bu sebeple yazmaktan çekinmeyin. İçeriğe ve 1.maddeye dikkat ederek her gün en az bir paylaşım yapmaya çalışın. Yazmayan takipçi kazanamaz.
8- Retweet için çok istekli olmayın.
Retweet almak daha fazla kişiye ulaşmak adına önemli olabilir ama bunu yaparken “Yalvarıyorum bir RT” yazmanıza gerek yoktur. Yapılan bir araştırmaya göre markaların “RT” yazdığı tweetler ortalama 73 RT alırken,“RT Lütfen” yazıldığında bu sayının oldukça düştüğü görülmektedir.
9-Hesabınız ele geçirilmiş gibi davranmayın.
Bazı markaların ilgi çekmesi için "hacklenme" hikayesi bir başarı hikayesine dönüşse de risklidir. Gerçekten hesabınızın ele geçirildiği düşünenler takibi bırakabilir.
10-Facebook'taymış gibi davranmayın.
Her mecranın kendine has bir özelliği vardır. Twitter'da kişisel olun ama çok fazla da kendinizden bahsetmeyin.
En büyük hatalardan biri de kişinin sanal dünyada farklı bir karakteri temsil ettiğini düşünmesidir. Yazacaklarınızdan ve hatta “retweet” edeceklerinizden sorumlu olacağınızı unutmayın. Eğer bir marka adına yazıyorsanız çok daha dikkatli olmanız gerekir. Her ne kadar bu kuralları 10 maddeye sığdırmaya çalışsak da Twitter'ın bir formülü yoktur ve bu maddeler uzayıp gider. Kaynak: http://www.socialbakers.com/blog/1916-top-10-things-you-should-never-do-on-twitter