İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Şapka Takımı tarafından düzenlenen ''Sosyal Medya Uygarlığında Yaratıcılık'' organizasyonu İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Oğuz Esen'in açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından IRD Başkanı Yiğit Sal sözü aldı. Dijitalleşme süreciyle yeryüzünde ulaşılamayacak yer olmadığını vurgulayan Sal, yerel reklamcılığın önemi üzerinde durdu.
Sal'ın ardından konuşmasını yapmak için sahneye gelen Şafak Erkol ''#BirTweetimeBakar: Sosyal Medyada Yaratıcı Kampanya Nasıl Uygulanır?'' isimli sunumuyla ING Bank için hazırlanan kampanyayı anlattı. Kampanyanın oluşum sürecinde oldukça keyifli zaman geçirildiğini, ''İnsanları nasıl heyecanlandırırız?'' sorusundan yola çıkarak #BirTweetimeBakar kampanyasının ortaya çıktığını söyleyen Erkol, kampanyanın planlanma aşamasını ise şöyle anlattı:
- İçgörü oluştur
- Yaratıcı kurguyu belirle
- Kreatif içeriklerini ve medya planlarını hazırla
- Her aşamada gerçek zamanlı takip et
- Ölçümleme yap
- Değerlendir ve geliştir
Sonrasında ''Markalar Sosyal Medyayı Nasıl Dinlemeli?'' konuşmasıyla sahnede yerini alan Emrah Adıtatar sosyal medyanın sağladığı faydalardan bahsetti. Çift yönlü iletişim sağlayan sosyal medyanın şikayet ve kriz yönetiminde markalar için önemini vurgulayan Adıtatar'ın değindiği diğer bir nokta ise sosyal medyanın algı yönetiminde de etkili olduğuydu.
Dinlemekten keyif aldığımız bir diğer konuşma ise Nüzhet Algüneş'in ''Yaratıcılık ve Medya'' konuşmasıydı. Yaratıcılığı; anı değerlendiren yaratıcılık, takvime bağlı yaratıcılık, işe yarayan yaratıcılık, ve ünlülerle yaratıcılık olarak değerlendiren Algüneş, ''marka olarak kim olduğumuzu bulmalıyız ve stratejilerimizi bu doğrultuda belirlemeliyiz.'' dedi. Algüneş, önceden bir fanusun içinde olan markaların artık daha şeffat bir ortamda olduklarını, sosyal medya mecralarındaki kullanıcıların bir markayı yerinden edebilme gücüne sahip olduklarını da hatırlattı.
Konuşmasına TV'nin güçlü bir mecra olduğunu söyleyerek devam eden Algüneş'in söz ettiği diğer bir konu ise ''Sosyal TV'' kavramı ve ''TV karşısındayken tweet atmayı seven bir ülke olduğumuz."
Organizasyonda konuşulan konulardan biri de ''Bir ajans hem kreatif hem dijital olabilir mi?'' sorusuydu. ''Geleneksel ve Dijital Yaratıcılık'' sunumuyla Arda Erdik'in vurguladığı konu ise yaratıcı süreçlerde soru sormanın oldukça faydalı bir yöntem olduğu ve doğru sorularla yaratıcı işler çıkabileceği.
''ING Bank'ın Mobil Bankacılık Stratejisi'' isimli konuşmasıyla sahneye çıkan Özlem Yılmazkurt ise akıllı telefon kullanımının Türkiye'de çok hızlı büyüdüğünü ve bu yüzden mobil bankacılığa oldukça önem verdiklerini dile getirdi. Yılmazkurt'un ardından etkinliğin son konuşmasını yapmak için Demir Çilingir sözü aldı. Çilingir, sosyal medyada içeriği seçerken markayla ilintili içeriklerin oluşturulması gerekliliği üzerinde durdu. Yaratıcı fikrin işe yarayan fikir olduğunu belirten ve bir markanın hem göze hem kulağa hitap etmesi gerekir diyen Çilingir, amacın etki yaratmak olduğunu söyleyerek konuşmasına son verdi.
AdresGezgini olarak katılmaktan zevk aldığımız etkinlik için İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne ve Şapka Takımı'na teşekkür ederiz.