Hindistan’da doğan, içindeki sanat merakını doyasıya yaşayamamış olmasını doğduğu coğrafyaya bağlayan Amid Sood, yıllarca içinde biriktirdiği sanata ulaşma isteğini tüm dünyaya Google Art Project ile sundu.
Google Art Project ile dünyanın neresinde olursanız olun bulunduğunuz yerden dünyanın en özel sanatçılarının eserlerini en ince ayrıntısına kadar inceleyebilir ve hakkında notlar alıp eserler üzerine tartışarak kendi galerinizi oluşturabilirsiniz. Projenin geliştirilmiş sürümü sayesinde, arama araçları ve filtreleme seçeneklerini kullanarak herhangi bir eserin nerede sergilendiğini görebilir, dönem ve sanatçı hakkında detaylı bilgilere daha kolay erişebilirsiniz. Aynı zamanda bazı önemli eserlerin gigapiksel görüntüleme özelliği sayesinde sanatçıların fırça darbelerini hatta eserlerdeki çatlakları dahi görmek mümkün.
Bu sayede Rickjsmuseum’ın içerisinde usulca gezinirken Rembrandt’ın tüm ihtişamı ile sergilenen Gece Bekçisi tablosunun fırça darbeleri arasında sanatçının küçük sırlarını gözlemlemek müthiş bir deneyim olabilir. 2011 yılının Şubat ayında lansmanı yapılan projenin şu anki durumunu ise şöyle: Dünya genelinde 250 den fazla müze ve yaklaşık 40.000 sanat eseri.
Google Sanat projesine son eklenen koleksiyonlar arasında Kuveyt’den al Sabah Koleksiyonu, Japonya’dan Kawabara Memorial DIC Museum of Art, Danimarka’dan Statens Museum for Kunst, ve Avustralya’dan Art Gallery of New South Wales bulunmakta. Geçtiğimiz yıl ülkemizden Pera ve Sakıp Sabancı Müzeleri’nin katılımıyla birlikte Google Art Project dünyanın dört bir yanından yeni ortakları sayesinde giderek globalleşiyor.