Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

30-10-2014

Google AdWords Açık Arttırma Bilgileri Rekabet Analizi Raporu Nasıl Değerlendirilmelidir?

Öncelikle bu raporun sadece arama ağında Siz’inle aynı coğrafi konumda ve aynı zamanda ve aynı anahtar kelimeler ile reklam veren firmalar arasındaki performans karşılaştırması olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu raporda sizin sektörünüzden olmayan firmalar da aynı kelimelere reklam veriyor ise yer alabilir. Bu rapor sektörel bir analiz içermez. Bu raporu kampanya, reklam grubu ve anahtar kelime düzeyinde de incelemek mümkündür. Hesabın genel performansı için kampanya düzeyinde raporlama genel bir resim çizebilir. Belirli bir reklam grubuna veya belirli anahtar kelimelere özel rekabet analizleri yapmak da mümkündür.

Sırayla bu rapordaki tüm metrikleri açıklamaya ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini çalışacağız.

Görünen URL Alanı:

İlgili dönemde aynı anahtar kelimeler için rekabet ettiğiniz tüm firmaları görebilirsiniz.  Bu listede dikkat etmeniz gereken firmalar sizinle aynı hizmeti sağlayan firmalardır. Rakiplerinizin kampanyaları, fiyatları, web sitelerinin profesyonelliği ve güven vermesi gibi parametreler her zaman sizin dönüşümlerinizi yakından etkiler. Mutlaka bu listedeki rakiplerinizi çok yakından etkileyin. Çok büyük bütçeli reklam verenleri, ya da sizin hizmetinizle örtüşmeyen reklam verenleri analiz etmenize çok gerek olmayabilir. Çakışma oranınızın daha yüksek olduğu reklam verenlere odaklanmak iyi bir strateji olabilir.

Gösterim Payı:

Gösterim payı reklam verenlerin ilgili anahtar kelimeler için ne sıklıkta gösterim aldığını ifade eder. Bu rakam aldığınız gösterim sayısının, alabileceğiniz gösterim sayısına bölünmesi ile hesaplanan yüzdelik bir değerdir. Daha net yorumlanması gerekirse potansiyel müşterilerinizin yüzde kaçına ulaştığınızı ölçer. Odaklanmanız ve iyileştirmeniz gereken en önemli veri budur. Potansiyel müşterilerin hepsi için görünür ve ulaşılır olmak, küçük bir kitle için en üst konumlarda yer almaktan daha etkili ve doğru bir stratejidir. Mevcut teklifleriniz için yeterli bir günlük bütçeye sahip değilseniz bu oran düşük olacaktır. Bütçenizi arttırmayı ya da reklam konumlarınızdan biraz fedakarlık ederek tekliflerinizi düşürmeyi düşünebilirsiniz.

Ortalama Konum:

Rekabet ettiğiniz diğer reklam verenlerinkine kıyasla reklamlarınızın konumunu ölçmenin hızlı bir yoludur. Örneğin ortalama konumunuzda 5,7 yazıyorsa bu rakam reklamlarınızın ortalama olarak bu konumda gösterildiğini ifade eder. Eğer iyi bir gösterim payına sahipseniz bu rakamı arttırmak için tekliflerinizi arttırmayı düşünebilirsiniz.

Çakışma Oranı:

Reklamlarınızın ilgili reklamveren ile birlikte yayınlanma oranını ifade eder. Çakışma oranınızın yüksek olduğu ve sizden avantajlı fırsatlar sunan bir reklam veren sizin dönüşümlerinizi doğrudan igilendirecektir. Çakışma oranınızın yüksek olduğu reklam verenlerin pazarlama stratejilerini yakından takip etmenizi öneririz. Sektöre yeni giren oyuncular sunduğu avantajlar ya da profesyonelce hazırlanmış web siteleri ile dengeleri çok kısa sürelerde değiştirebilir. Reklamlarınızın kendi kendine çakışma oranı diye bir veri anlamlı olmayacağı için kendiniz için ilgili sütunda bir değer gösterilmez.

Üstündeki Konum Oranı:

Diğer bir reklam veren ile size ait reklamların aynı anda gösterildiği durumlarda rakibinizin reklamlarının sizin üzerinizde konumlanma sıklığını ifade eder. Daha avantajlı fırsatlar sunduğunuz rakiplerinizin üzerinde yer almaya çalışmak doğru bir strateji olacaktır. Tekliflerinizi arttırarak bu istatistiklerinizi iyileştirebilirsiniz.

Sayfanın Üst Kısmı Oranı:

Google Adwords reklamları teklifleriniz ve kalite puanınızla ilişkili olarak arama sonuçlarının üstünde yer alan bölümde ya da sağ tarafta yer alabilir. Bu metrik reklamlarınızın hangi yüzde ile üst konumlarda yer aldığını göstermektedir. Daha çok üst konumda yer almak için orta ve uzun vadede kalite puanlarınızı ve kısa vadede ise tekliflerinizi iyileştirmeniz yararlı olacaktır.

  • Bu raporda yer alan tüm bilgiler geçmiş istatistiklerinizi içeren, geleceğe dayalı stratejilerinizi doğru bir şekilde belirlemeye yardımcı verilerden oluşur. Her bir reklam verenin reklam vermekteki amacı, dönüşüm oranları, dönüşüm maliyetleri, karlılığı farklı olabilir. Bu bağlamda analizlerini kendi dönüşüm maliyetleriniz üzerinden yapmanız en sağlıklı sonuçları doğuracaktır. Mutlaka dönüşümlerinizi ve dönüşüm maliyetlerinizi ölçün ve karar verirken değerlendirin.
  • Hesabınızda yer alan ürününüzü net olarak tanımlamayan ya da farklı anlamlara da gelebilecek çok genel ve dolaylı anahtar kelimeler rekabet analizindeki istatistiklerinizin ortalamasını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu tarz kelimelerin tekliflerini yükseltmek doğru olmayacaktır.

image001  

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

22-05-2012

HP Kültürü Ve Sosyal Medya Çalışmaları...

Hewlett-Packard (HP) şirketi kurucuları Bill Hewlett ve Dave Packard tarafından 1939 yılında bir test ve ölçü...

HP Kültürü Ve Sosyal  Medya Çalışmaları

07-05-2012

Dijital Dünya, Tüketiciyi Nasıl Değiştiriyor?...

Gelin her gün başımıza gelen örnekler üzerinden konuşalım. Işıkta bekliyorsunuz, 30 saniye geçti hâlâ...

Dijital Dünya, Tüketiciyi Nasıl Değiştiriyor?

09-12-2011

Yeni Asır Tv de...

11 Aralık 2011’de Yeni Asır Tv’de yepyeni bir programa başlıyoruz. Bendeniz AdresGezgini Ltd. Sosyal Medya...

Yeni Asır Tv de