8 sene önce bizimle yolları kesişen ve şimdilerde kariyerinde çok güzel adımlar atan eski çalışma arkadaşımız Didem ile biraz sohbet ettik. Mevcut hayatında neler yaptığından, geçmişinden ve gelecek planlarından ve tabiki AdresGezgini'nden konuştuk. Bu keyifli sohbetimize dahil olmak isteyenleri yazımıza bekliyoruz.
Merhaba Didem, eski bir Gezgin olarak seni tanımayanlar için bize biraz kendinden bahseder misin?
Merhaba, 1988 İzmir doğumluyum. 60.Yıl Anadolu Lisesi'nden sonra Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendiliği bölümünde okudum. Philip Morris Planlama Müdürü, Adresgezgini Hesap Yöneticisi, Opel Sosyal Medya Sorumlusu, Syngenta Dijital Pazarlama ve CRM Müdürü ve şu anki görevim Delphi Technologies Kategori Yöneticisi olmak üzere 12 senedir aktif olarak çalışıyorum. Spor ve doğa aşığıyım.
AdresGezgini'nden sonra kariyerin nasıl ilerledi? Oldukça dolu dolu geçirdiğin bir çalışma hayatın var, bunun sırrı nedir? Ve en önemlisi dijital alan ile ilişkin ne zaman başladı?
İlk işim olan Philip Morris’te İzmir’den sonra Antalya’da görev aldım. Planlama kariyerimi sonlandırdığımda, İzmir’e geri döndüm ve pazarlama alanında ve özellikle 2013 yılında yeni yeni başlayan ve yükselen dijital alanda kendimi geliştirmek istiyordum. AdresGezgini ile görüştüğümde, kurucularının akademisyen kökenli olmasından çok etkilendim. Görüşmelerimiz olumlu gelişti ve birbirimizi bulmuş olduk. AdresGezgini benim için adeta bir dijital üniversite gibi oldu, yöneticilerimizin bizleri sertifikaları tamamlamamız konusunda sistematik olarak hazırlaması aslında zor gibi görünen öğrenme sürecini de böylelikle kolaylaştırdı.
Bu başarı tablonda bir de Akademisyenlik yaptığını gördük, akademisyenlik yapmaya nasıl karar verdin? Yeniden veya komple akademisyenliğe dönmeyi düşünüyor musun?
AdresGezgini ile başlayan dijital yolculuğum Opel & Syngenta gibi büyük firmalarda proje yönetimi, dijital altyapı kurulumları ile zenginleşti. AdresGezgini ile öğrendiğim ve sağlam temelli dijital altyapım sayesinde hiç bir zaman yenilikleri öğrenmekten korkmadım ve aksine hep merak ettim. Akademisyenlik serüvenim; dijital konulu kuvvetli özgeçmişim sayesinde LinkedIn’den değerli İzmir Ekonomi Üniversitesi hocalarımın bana ulaşmasıyla başladı. 4 sene boyunca okulda 2-3 sınıfa kadar ders verdim. Öğrendikten sonra öğretmek ve insanların gelişimini izlemek en güzel duygu oldu. Bu sene iş yoğunluğumdan ötürü kısa bir ara verdim, her zaman devam etmek isterim.
AdresGezgini şu anki kariyerine/yaşamına katkı sağladı mı? Eğer sağladıysa seni hangi yönlerde besledi?
Aslında diğer sorularda da hep bahsettiğim gibi, kuvvetli ve sistematik bir temelim olması açısından AdresGezgini bana hep bir okul gibi gelmiştir. Dijital dünya çok hızlı gelişen ve rakabetin olduğu bir alan, bu konuda da yöneticilerimin o dönem olan öğretileri, bizlerin eğitimine bu kadar önem vermesi çok destek oldu. Akademisyen olmamın önünü açan ilk kıvılcım olduğunu da özellikle belirtmem gerekir. Aynı zamanda sadece dijital değil, bir çok müşteri ile görüşmek beni insan ilişkilerinin yönetimi konusunda da çok geliştirdi.
AdresGezgini'ne iş başvurusunda bulunmayı düşünenlere kariyer ile ilgili vereceğin önerilerin nelerdir?
Aslında benim 3 senelik tecrübem var iken AdresGezgini ile çalıştım. Hem ekibin yaş ortalamasının genç olması, hem kurucularının eğitmen kimliği sizlere üniversiteden sonra en iyi çalışma ortamını sağlayacaktır. AdresGezgini uzun yıllardır sektörde yer alan çok profesyonel bir şirket, bazen yabancı şirketlerde daha zorlanabileceğiniz, dikey ve yatay geçişlere de çok açık bir kuruluş. Bütün bunları göze alıp, yeni başvuran arkadaşlarıma dijital dünyada bir an önce yer almaları için burada çalışmaları hakkında tavsiyede bulunuyorum.
Cevapların için çok teşekkür ederiz Didem, Gezginler olarak hayatında her zaman başarılarının devamını dileriz.
Röportaj gerçekleştirdiğiniz için ben çok teşekkür ederim, bu vesile ile değerli yöneticilerime attıkları ilk dijital tohumların beni hayatta nerelere taşıdığını anlatmış oldum ve kendilerine teşekkür etme şansı yakaladım. Bu çok güzel bir onur.