Twitter yine çöktü: Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarından biri olan Twitter, yine 2 saatliğine devre dışı kaldı. Son beş hafta içinde ikinci defa gerçekleşirken, Twitter’ı devre dışı bırakan sorunun veri merkezindeki bir arıza olduğu belirtildi.
Twitter, 21 Haziran’da yaşanan aksaklığın ardından altyapısını ciddi anlamda güçlendireceğine dair söz vermişti ancak üzerinden bir ay geçtikten sonra yeniden benzer durumla karşı karşıya kaldı. Analistler, verdiği sözü gerçekleştiremeyen mikro blog sitesinin itibarının biraz daha zedelediğini belirtti.
Gtalk çöktü: Google’ın anlık mesajlaşma hizmeti sağlayan servisi Google Talk (Gtalk) servis dışı kaldı.Hem Gmail servisi kullanıcılarının web ara yüzlerinden hem de Gtalk programı aracılığı ile çalışan servis, dün bir süre üyelerine hizmet veremedi.
Kullanıcıların çevrimiçi olmalarına rağmen birbirine attığı mesajların gitmemesi ile başlayan sorun, bir süre sonra kullanıcıların servise erişememesi ve çevrimiçi gözükememesi ile devam etti. Servis kullanılır hale getirilene kadar, sosyal medyada birçok kez paylaşıldı.
41? 29! Facebook Hesapları Hacklendi : 41? 29! adlı dijital pazarlama ajansı tarafından yönetilen Facebook sayfaları hacklendi. Kendilerine Amed Hack Team diyen ve terör örgütü propagandası gerçekleştiren bir grup tarafından Facebook hesabı ele geçirildi.
Ancak Facebook yönetimi ile hızlıca iletişim haline geçen ajans, olabildiğince başarılı bir kriz yönetimi sağlayarak çok kısa sürede olayın büyümesini engelledi ve hacklendiği belirlenen sayfalara erişim kaldırıldı. Bu durumdan etkilenen markalar ise şu şekilde: TTnet, Garanti, KanalD, Yetenek Sizsiniz, Teknosa, Nokia Turkiye, Renault Türkiye, Acunncom, Ülker Dido, Kirlenmek Güzeldir, Ülker Metro, O Ses Türkiye, Acun Ilıcalı ve Bonus Card
Yunan Sporcuya Attığı Tweet Pahalıya Maloldu: Voula Papachristou isimli üç adım atlamacı Yunan atlet yazdığı ırkçı tweet sebebiyle olimpiyat takımından çıkarıldı.
Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında Yunanistan’ı temsil etmek için kampta bulunan 23 yaşındaki atlet Voula Papachristou’nun kişisel Twitter hesabından ülkesindeki Afrikalı göçmenleri aşağılayan bir paylaşımda bulundu. Ve bu paylaşım ile Olimpiyat ruhuna aykırı hareket ettiği gerekçesiyle takımdan çıkartıldı. En iyi derecesi 14.72 cm olan Voula Papachristou, Twitter’daki hesabından Yunanca olarak ‘Yunanistan’da çok Afrikalı olduğundan, Batı Nil sivrisinekleri ev yemeği olarak yenilebilecekler ‘ diye yazınca Olimpiyatlarda ülkesini temsil etme fırsatını kaçırdı. Aynı hesaptan özürlerini iletse de kararın geri dönüşü olmadı.
Tüm Tweetlerinizi Bir Dosyada Görmek İster Misiniz?: Twitter kullanıcılarının bu isteği yakın zamanda gerçekleşecek. Konu ile ilgili olarak Twitter CEO’su Dick Costolo, New York Times‘a açıklamada bulundu:
“Kullanıcıların bütün tweetlerine ulaşabileceği bir araç üzerinde çalışıyoruz. Yakında bütün tweetlerinize tek bir dosya içinde kolayca ulaşabileceksiniz.” Bu yeni özellik ile kullanıcılar kendi arşivlerini de oluşturabilecek.
Dünya Liderleri Twitter’da: ABD’li halkla ilişkiler firması Burson-Marsteller’ın yaptığı Twitter araştırması, dünya liderlenin sosyal medyayı ne kadar kullandıklarını ve popülerliklerini gözler önüne serdi.
Dünya liderleri, 43 dilde tweet atarken, en çok kullanılan dil, 90 liderin ortak dili olan İngilizce. 41 lider tarafından kullanılan İspanyolca ikinci sırada. Fransızca 25 liderle üçüncü, Arapça 17 liderle dördüncü. 17.8 milyon takipçiyle Twitter’ın dünya liderleri listesinden en çok takipçisi olan isim, ABD Başkanı Barack Obama. Obama’nın, 9 Mayıs 2012 günü gönderdiği, “Eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin verilmelidir” tweet’i, 62 bin RT ile Twitter tarihinin en popüler mesajı olmuştu.
Sosyal Medyada Müzik Paylaşırken Dikkat! :İnternetteki müzik, edebiyat ve sinema dünyasının en büyük sorunlarının başında geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni bir düzenleme ile Fransa ve Amerika'da kullanılan ve paylaşımları yakalayabilen sistemi Türkiye'de de hizmete sokacak.
Bu sistem ile bilgisayarından herhangi bir şekilde arkadaşına müzik eseri, sinema filmi veya kitap gönderen, bu tip eserleri sosyal medyada paylaşan, otomatik olarak tespit edilecek. Kişiye, 'yasa dışı çoğaltımda' bulunmak suçundan para cezasına kadar yaptırımlar uygulanacak. Bakanlık, telif haklarını içeren kanunu yeniden düzenliyor.