Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

14-07-2011

Sosyal medyada yer almak için ilk adımı attıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğunu bilmek her reklam ve pazarlama platformunda olduğu gibi sosyal medya pazarlamasında da önemli bir husus. Her işletme sosyal medyada yer almalı mı, hangi sektördekiler hangi sosyal ağları tercih etmeli sorularının cevaplarını da bilmemiz gerekiyor. Dünyada binlerce sosyal medya sitesi var. Her geçen gün de buna bir yenisi ekleniyor. Hal böyle olunca  firmaların kendi iş alanlarına uygun sosyal medya sitelerini seçmeleri zorlaşıyor. Pazarlama stratejisti Heidi Cohen'ın geliştirdiği "Sosyal Medya Format Seçenekleri: Artılar ve Eksiler" görseli ile firmanızın yapısına uygun sosyal ağ sitelerini inceleyebilir ve buna uygun bir sosyal medya pazarlama planlaması yapabilirsiniz.

Sosyalleşme Yolunda Bir Sonraki Adımı Atmak

İşletmeniz için ne tür bir varlığın uygun olacağına karar verdikten sonra, bir sonraki adım bir varlık inşa ederken her bir platformda geçerli olan temel kuralları incelemek olmalıdır:

Varlık gösterin: Sosyal medyada işletmeniz için kendi kanalınızı kurduktan sonra orada varlık göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Ürününüz ve markanız hakkında neler söylenmekte olduğunu güncel bir şekilde takip etmeli ve her an insanlarla etkileşime girmeye hazır ve gayretli olmalısınız. Kimse hiçbir şeyin söylenmediği bir blog ya da Facebook sayfasını takip etmek istemez.

Ne yapmanız gerektiğini bilin: Sosyal medya ile çalışırken, çevrimiçi varlığınızla ilgilenen çalışanlarınız ne yapacaklarını bildiklerinden emin olun. Şirketinizin sosyal medya ilkeleri neler? Neler söylenebilir, ve neler kamu ile paylaşılmamalı? Bu, talihsiz olayları önlemek için tamamen açık ve net bir şekilde belirlenmesi gereken önemli bir nokta.

İnsani olun ve bir ses tonu belirleyin: Sosyal medya kanalınızı takip etmeniz ve hedef kitlenizin arasında varlık göstermeniz gerekmesinin yanında aynı zamanda insanî bir varlık da oluşturmalısınız. Kim olduğunuzu göstermekten korkmayın ve önceden sosyal medya ekibinizin de dahil olduğu bir belirlenmiş bir ses tonu, hitap tarzı tanımlayın. Bütün bunların işletme stratejiniz ve sosyal planınız ile uyumlu bir şekilde oluşturulmuş olması gerektiğini unutmayın.

Takvim belirleyin: Markanızın sosyal medya varlığını mümkün olan en basit ve yönetilebilir şekilde idare etmek için bir takvim belirleyin. Sürekli bir içerik akışı sağlamak için, tanıtımın ötesine geçen bir bilgi kaynağı planlamak oldukça faydalı olabilir.

Duyurun: Tüm diğer ticari inisyatifler gibi siz de müşterilerinize ve kamuya sosyal medya varlığınızı duyurmalısınız. Bu yüzden, sosyal medyanızı pazarlamak için halihazırdaki iletişim kanallarınızı kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bu duyuru web sitenizde, e-posta imzanızda ya da e-bülteninizde yer alabilir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

06-05-2019

Dinamik Metinlerle Reklam Metinlerini Özelleştirmek...

Potansiyel müşterilerin öğrenmesini isteyeceğiniz bilgilerle otomatik olarak güncellenen reklam metinleri...

Dinamik Metinlerle Reklam Metinlerini Özelleştirmek

05-02-2018

Sevgililer Günü'nde Kazançlı Çıkın...

Sevgililer Günü nedeniyle e-ticaret hacminin artacağı, otel, restoran ve organizasyon firmalarının...

Sevgililer Günü'nde Kazançlı Çıkın

09-12-2010

AdWords Yeniliği - 2: Fırsatlar Sekmesi...

Google AdWords ekibi, reklamverenlerin AdWords ile daha iyi deneyimler kazanabilmesi için AdWords panelini sürekli...

AdWords Yeniliği - 2: Fırsatlar Sekmesi