Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

05-07-2010

Google Görüntülü Reklam Ağı: Reklam Başarıları için İpuçları

Google AdWords reklamcılığı Görüntülü Reklam Ağı; reklamverenlerin reklamlarını hedef kitleye Google’ın kendi web ürünlerinde ve milyonlarca iş ortağı sitede daha etkili bir şekilde sunmasını sağlar. Google Görüntülü Reklam Ağı’nın yenilikçi hedefleme teknolojisi sayesinde anahtar kelime hedefli reklamlar, geniş ve uygun kitlelere ulaştırılabilmektedir.

Aşağıda, Google reklamının Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki performansınızı artırmak için önerilen birkaç strateji bulunmaktadır:

1.Kampanya yapısı: Reklamı yapılan her bir ürün veya hizmet için birer reklam grubu oluşturulmalıdır. Reklam gruplarının temaları belirlenmiş olmalıdır.

2. Anahtar kelimeler: Birbirleriyle ve reklam grubundaki reklamlarla yakından alakalı anahtar kelimeler seçilmelidir. Anahtar kelimeler oluşturulurken, tam eşleme, sıralı eşleme ya da negatif eşleme seçeneği ile oluşturulmuş anahtar kelimeler de tercih edilmelidir.

3. Reklamlar: Görüntülü Reklam Ağı'ndaki sayfalara göz atan kullanıcıların dikkatini çekmek için açık, çarpıcı reklam metinleri yazılmalıdır. Örneğin; Örümcek Adam Oyunları: Yeni ve Kullanılmış Video Oyunlar Şimdi Alırsanız Ücretsiz Teslim! www.FilmUrunleri.com.tr/OrumcekAdam

4. Görüntülü Reklam Ağı teklifleri: Görüntülü Reklam Ağı'nda gerçekleşen tıklamalar için ayrıca bir maksimum TBM (Tıklama Başına Maliyet) belirlenmelidir.

5. Negatif anahtar kelimeler: Reklamların alakasız temalara sahip Görüntülü Reklam Ağı sayfalarındaki gösterim sıklığını sınırlandırmak için negatif anahtar kelimelerden faydalanılmalıdır.

6. Site ve kategori hariç tutma: Reklamların Görüntülü Reklam Ağı'ndaki belirli sitelerde görünmesini engellenmelidir.

7. Yerleşim kazanma: Kalite Puanının ve teklifin Görüntülü Reklam Ağı sayfalarında yerleşim kazanacak kadar yüksek olmasını sağlanmalıdır.

Google AdWords sistemi, reklamların Görüntülü Reklam Ağı'nda bir sayfaya yerleştirilip yerleştirilmeyeceğini saptamak için, reklam grubundaki tüm reklamların ve anahtar kelimelerin temasını dikkate almaktadır. Dolayısıyla, her bir reklam grubunun  tutarlı bir tema etrafında oluşturulması son derece önemlidir. Reklamı yapılan ürün veya hizmetlerden yalnızca birine odaklanılmalıdır. Bu, reklamların en alakalı Görüntülü Reklam Ağı sayfalarında görünmesine yardımcı olacaktır. Örneğin, sinema filmleriyle ilgili ürünler satan bir mağazayı ele alalım. Öncelikle genel bir "film ürünleri" reklam grubu oluşturmak yerine, her biri farklı bir ürüne odaklanmış birkaç reklam grubu oluşturulmalıdır. Bu yapı, tüm reklamların hedeflenmiş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olur. "Film Ürünleri" reklam grubu yerine; "Örümcek Adam Oyuncakları", "Yıldız Savaşları Kıyafetleri" gibi reklam grupları, spesifik bir alana yoğunlaşır ve hedef kitleye ulaşmada daha etkilidir. Reklam gruplarının anahtar kelime listesinin tamamı, reklamların Görüntülü Reklam Ağı'nda nerede görüneceğini belirlemeye yardımcı olur. Her reklam grubunda, bir tema etrafında toplanmış ve birbirleriyle ve o reklam grubundaki reklamlarla yakından alakalı 5 ila 20 anahtar kelimeden oluşan bir küme olmalıdır. Anahtar kelimeler reklam grupları ile ne kadar yakından alakalı olursa, reklamların doğru kitleye hedeflenme olasılığı da o kadar yüksek olur. Belirlenen reklam gruplarına uygun, reklamı yapılacak olan ürünün web sayfasına göz atan kullanıcıların kimler olabileceğini düşünerek, kullanıcıların dikkatini çekecek reklamlar yazılmalı ve  "Hemen Arayın! Şimdi Alın!" gibi harekete geçirecek ifadeler kullanılmalıdır.

Görüntülü Reklam Ağı'ndaki sitelerin çoğunda, her sayfada yalnızca iki, üç veya dört reklam görüntülenir. Google AdWords reklamlarının başarılı olabilmesi ve bu sayfalarda yer alabilmesi için reklamverenlerin, reklamlarına ürün fiyatlarını dahil etmeleri de önemlidir. Ürün fiyatlarını dahil eden firmaların Görüntülü Reklam Ağı'nda genellikle daha yüksek yatırım getirisi (YG) elde ettikleri saptanmıştır. Fiyat bilgisi, reklamverenin rakiplerinin önüne geçmesine ve en iyi teklifleri sergilemesine yardımcı olabilir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

25-01-2012

Ufak Çaplı Sosyal Medya Sitelerinin Kullanımındaki Dikkat Çekici Artış...

Tumblr ve Pinterest sitelerinin de içinde bulunduğu küçük çaptaki sosyal paylaşım siteleri, 2012’in ilk...

Ufak Çaplı Sosyal Medya Sitelerinin Kullanımındaki Dikkat Çekici Artış

17-08-2012

Bu Hafta Sosyal Medya’da Neler Oldu? #13...

12 Ağustos- 17 Ağustos tarihleri arasında sosyal medyanın en çok konuşulan konularını sizler için derledik :...

Bu Hafta Sosyal Medya’da Neler Oldu? #13

19-04-2013

reCAPTCHA ile Kitapları Dijitalleştirmek [Ted Konuşması]...

Üyelik formu gerektiren neredeyse bütün internet siteleri, şekli deforme olmuş, yan yatmış, anlaşılmayan...

reCAPTCHA ile Kitapları Dijitalleştirmek [Ted Konuşması]