Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

14-01-2013

2012’in son günlerinde sosyal medya ve teknoloji haber sitelerinde Facebook’un mesaj gönderme sisteminde yeni bir uygulamadan söz edildi. Habere göre şu an test aşamasında olan uygulama ile tanımadığınız insanlara mesaj göndermek için 1 dolar ödemek zorunda kalacaksınız.

Facebook’un asıl amacının spam ve ilgisiz mesajları engellemek olduğu söylense de aslında ilk akla gelen yeni bir gelir kalemi oluşturmak.

Benzer özelliklere sahip sosyal ağların Premium üyelik altında kullanıcılarının ödeme yaptığını biliyoruz. LinkedIn örneğinde olduğu gibi. Sosyal çevrenizde olmayan kişilere mesaj göndermek isterseniz Premium üyelik satın almak zorundasınız. Ya da o kişiyle bağlantı kurmayı seçebilirsiniz.

Bu durum sosyal medya pazarlaması açısından Facebook’u daha anlamlı hale mi getiriyor tartışılır ama eMarketer’de yayınlanan bir makaleye göre Facebook kullanıcılarının %26’sı kendisine gönderilen mesajlardan şikayetçi. Aynı makalede Facebook kullanıcılarının %90’ı mesaj servisi ücretli olduğunda tanımadıklarına mesaj göndermeyeceğini dile getiriyor.

Facebook ücretli mesaj uygulaması ile açıklama yaparken mesaj sisteminde de bir dizi değişikliğe gideceğini vurgulamıştı. Mark Zuckerberg örneğinden yola çıkarak açıklayalım: Mark Zuckerberg’e mesaj göndermek 100 dolar olacak. Dilerseniz ücretsiz de mesaj gönderebilirsiniz. Ama o zaman mesajınız istenmeyen mesajlar kutusuna düşecek. Tıpkı mail kutumuzda yer alan Spam klasörü gibi.

Şu an test aşamasında olan ücretli mesaj servisi istenilen başarıyı yakalarsa Facebook’un bunu marka sayfalarına uyarlayacağı kesin. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl Facebook sayfalara marka takipçilerinin mesaj gönderebileceği bir buton eklemişti. Marka takipçileri markanın Facebook sayfasına mesaj gönderebiliyor ama marka dilerse takipçisine mesaj atamıyordu.

Bu yeni uygulama ile markaların takipçilerine ücretli mesaj gönderebileceğini düşünebiliriz. Bu da yeni bir pazarlama stratejisini beraberinde getirecek.

Siz ne dersiniz?

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

13-09-2011

Etkinlik Pazarlamasında Sosyal Medya dan Nasıl Faydalanırız?...

Bir organizasyon ekibindeyseniz ve bunu hızlı bir şekilde yüzlerce insana duyurmanız gerekiyorsa, elbette ki...

Etkinlik Pazarlamasında Sosyal Medya dan Nasıl Faydalanırız?

19-10-2010

Halkla İlişkiler için Sosyal Medya ve Optimizasyonu...

İnternet teknolojisi web 2.0 ile birlikte hayatımızın her alanına nüfuz eden sosyal medya, dünyada olduğu gibi...

Halkla İlişkiler için Sosyal Medya ve Optimizasyonu

29-06-2011

GOOGLE, SOSYAL MEDYA MACERASINA GOOGLE+ - GOOGLE PLUS İLE DEVAM EDİYOR!...

Başkaları ile iletişim kurmak, insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Her gün farklı insanlarla bir...

GOOGLE, SOSYAL MEDYA MACERASINA GOOGLE+ - GOOGLE PLUS İLE DEVAM EDİYOR!