Eğer kısa zamanda geri dönüşü yüksek görüntülü reklamlar tasarlamayı amaçlıyorsanız, reklamlarınızın kullanıcıların dikkatini çekmesini sağlamalı ve reklamları tıklamalarını teşvik etmelisiniz. Google AdWords ekibi, resmi AdWords blogunda bununla ilgili olarak 10 yaratıcı ipucu yayınladı. Yüzlerce AdWords hesabının incelenmesi sonucunda oluşturulan bu ipuçları, dijital pazarlama kampanyalarınızda etkili geri dönüş sağlayacaktır.
1. Eyleme Çağrı (Call-to-Action)
Eyleme çağrı anlatımı ya da butonu kullanıcıları reklamlarınıza tıklamaya teşvik etmek ve onların daha sonra ne ile karşılaşacaklarını bilmelerini sağlamaktır. “Hemen Satın Al!” gibi emirler biraz fazla ısrarcı olabilir. “Şimdi Keşfet” gibi imalı anlatımlar ya da “Hayallerinizde Seyahat Edin” gibi dolaylı ifadeler reklamlarınızı cazip kılar ve kullanıcılarla aranızda güçlü bağlar yaratır.
2. Her Karede Eyleme Çağrı (Call-to-Action in Every Frame)
Reklamınızın her karesinde özellikle de son karede eylem çağrısını ve anahtar mesajı dahil edin. Bu, kullanıcının dikkati hangi noktada reklamınıza mesajın iletilmesini sağlar. Animasyon durduğunda, reklamınız kullanıcıları eyleme teşvik edecektir.
3. Kurum ya da marka logosu
Marka ya da ürün logonuzu bütün frame’lerde kullanın. Bu markanızı vurgulayacak ve tıklama oranlarınızı artıracaktır. Eğer logonuzu her frame’de kullanamıyorsanız muhakkak son bölüme ekleyin. Bu durum animasyonlu reklamın sona erdiğini gösterecektir.
4. Fiyatlandırma ve Promosyon
Reklamınızda fiyatlandırmayla ilgili kullanıcılara ne kadar çok bilgi verirseniz, o kadar iyi olur. Reklamınızın ulaştığı kitlelere özel promosyonlar sağlamayı değerlendirmelisiniz. İndirim kodları içeren indirim fırsatları kullanıcıların dikkatini çekmeye yardımcı olabilir. Kullanıcılar fiyatı ya da indirim fırsatlarını beğenmezlerse, reklamınıza tıklamayacaklardır. Bu tip kullanıcılar reklamınızı tıklamaz ve bu da sizi tıklama başı ücretlendirmeden kurtarır.
5. Değeri Açık Bir Şekilde İfade Edin
Ürününüzün ya da sunduğunuz hizmetin değerini açık bir şekilde ön plana çıkarın. Reklamınız animasyonsa, her karede ürününüzün ya da hizmetinizin değerini anlatın. Bu şekilde kullanıcılar, reklamınıza tıklamadıkları takdirde bir fırsatı kaçıracaklarını düşünürler.
6. Aciliyet Hissi Yaratın!
Reklamınızda bir aciliyet havası yaratın. Ürünün sınırlı sayıda olması ya da hizmetin sınırlı bir süre için verilecek olması gibi koşullardan bahsedilmesi kullanıcıları mesajınızı derhal dikkate almaya ikna edebilir.
7. Renkleri ve Görselleri Koordine Edin
Görselinize ve logonuza uygun renkleri seçin. Arka plan renklerinin ve fontların oldukça sade olmasına özen gösterin. Çok açık renkler sıkıcı ve okuması zor olacaktır. Transparan PNG formatında görseller reklamlarınızı estetik bir hale getirecektir.
8. Metni ve Görseli Dengeleyin
Mesajınızı iletmek için hem metin hem de görsellerden faydalanın. Metin ve görseller, beynin farklı bölümleri tarafından işlenir. Her ikisini de reklamınıza uyumlu bir şekilde entegre etmek izleyicileri, kavramsal ve duygusal açıdan etkileyebilir. Böylece kullanıcılar, birbirlerini tamamlayan metin ve görseller sayesinde reklamınızı gördükten uzun bir süre sonra da hatırlayabilirler.
9. Alakalı Varış Sayfası (Landing Page)
Kullanıcıları, ürün ya da hizmetinizin detaylı olarak tanıtıldığı en alakalı varış sayfasına yönlendirin. Web sayfanızda yer alan mesajın reklamınızda verdiğiniz mesaj ya da promosyonla tutarlı olmasına dikkat edin. Bu; kalite puanınızı, dönüşüm oranınızı ve kullanıcı sayınızı artırmada etkili olabilir. Reklamlarınızda kullandığınız görsel ya da renklerin hedeflediğiniz varış sayfasının tasarımı ile eşdeğer olması gerektiğini de unutmayın.
10. Geniş Bir Alana Yayılın
Reklamınızın Google Görüntülü Reklam Ağı’nın en iyi performans gösteren köşelerine ulaşmasını sağlamak için reklamınızı tüm standart boyut ya da formatta hazırlayın. Bazı web siteleri yalnızca belirli format ve boyutlardaki reklamların görüntülenmesine izin vermektedir. Reklamınızın olası tüm boyutlarda örneklerinin olması, reklamınızın bu sitelerde görüntülenme şansını artıracaktır.