7 Nisan Cumartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Embroynix ile beraber 6. defa İzmir Etohum Kampı düzenlendi.
AdresGezgini ekibi olarak biz de yerlerimizi aldık.
Program dahilinde yer alan birçok konuşmacı ile girişimciliğin detaylarını, püf noktalarını, yapılması- yapılmaması gerekenleri öğrendik. Katılımcılar farklı başarı hikâyeleri dinleyip, örnek model oluşturdu kendine. Akla takılan soruların sorulup, zaman zaman karşılıklı söyleşiye dönüşen kamp çok faydalı ve keyifli geçti.
Girişim Fabrikası’ndan İhsan Elgin' in konuşması ile başlayan kampta Elgin'in dikkati çektiği en önemli noktalardan biri girişimcinin hedef kitlesini iyi belirlemesi gerektiği idi. Piyasaya her çıkanı satın alanın hedef kitle olmaması gerektiğine dikkat çeken Elgin, ' Mavi okyanus stratejisi' ni yürüten girişimcinin nasıl başarılı olacağına da çeşitli örnekler vererek geleceğin girişimcilerine farklı pencereler açtı.
Girişim fikirleriniz için yatırımcılara ihtiyaç duyuyorsanız, en önemli kriterlerden biri de fikrinizi 1 dakika içerisinde anlatabilmek ve detaylı, zor sorulara yanıtlarınızın hazır olması gerektiği idi.
Endevaor’dan Didem Altop ise girişimcilere ' Fikir üretmeyi egzersiz haline getirmeleri ' gerektiğini öğütledi ve girişimciliğin bulaşıcı bir davranış biçimi olduğunu belirtti.
Konuşmasına YABI'lerin (Yarının büyüyen işletmelerinin) neler hayal ettiğini ve yapmaları gerekenleri açıklayarak devam etti.
Önümüzdeki 5 sene melek yatırımcıların daha çok yatırım yapacağına dikkati çeken Altop, Ar-Ge yatırımlarının sürekli olması gerektiğini de vurguladı.
Secure Drive şirketinin kurucusu, girişimci Murat Şahin konuşmasına 'Hayat fırsatlar defilesidir' diyerek başladı ve farklı fikirleri nasıl hayata geçirdiklerini anlattı.
Şahin'e göre; eskiden ulaşabilmeyi hayal edemezken şimdi rahatça satın alabildiğimiz ürünler sayesinde, günümüzde lüks demokratikleşti.
28 yaşında ortağı ile batıp, daha sonra yükselen bir ivme kazanan girişimcilik hikayesini samimi bir dille anlatan Şahin, girişimci katılımcılara da rol model oldu.
Konuşmasını, girişimcinin her fikri yapılabilir kılması gerektiği söyleyerek bitiren Şahin'e göre 'Girişimci posibilisttir!'
Anıl Altaş; E-ticaret'i anlattığı konuşmasında gerçek hayattaki alışveriş taktiklerinin, sanal hayata nasıl aktarıldığını açıkladı. Alışveriş için en önemli unsurların marka, merak, duyuların etkilenmesi ve heyecan olduğunu belirtti.
94 yılında dünyada yerini alan e-ticaretin, Türkiye'de 98 yılında oluştuğunu söyledi ve 2010 raporlarına göre müşterilerin %46' sı kıyafet, ayakkabı ve aksesuar satın aldığının altını çizdi.
Konuşmasının sonunda Altaş, alışverişin tek kelimeden ibaret olduğunu söyledi: Heyecan!