AdresGezgini A.Ş. olarak Türkiye’de en çok sayıda müşterisi olan B2B hizmet veren firmalardan biriyiz ve uzun süredir blogumuzda pazarlama tekniklerine dair yazılar yayınlıyoruz. Etkinlik pazarlaması üzerine son yıllarda aktif olarak çalışıyoruz ve oldukça verim alıyoruz. Bu blog yazımızda cevabını bulacağınız sorular aşağıda listelenmiştir.
-
Etkinlik Pazarlaması nedir?
-
Etkinlik pazarlama stratejileri nasıl olmalıdır?
-
KOBİ’ler etkinlik pazarlaması ile nasıl yeni müşteriler kazanabilir?
-
Etkinlik pazarlaması ile İnternet reklamcılığı nasıl birlikte kullanılabilir?
Etkinlik Pazarlaması Nedir?
Etkinlik pazarlaması eğitim, seminer, fuar, kongre gibi etkinliklerle şirketlerin müşterileri ile gerçekleştirdiği yüz yüze iletişimi hedef alan bir pazarlama stratejisidir.
Başarılı Etkinlik Pazarlaması Nasıl Yapılır?
Öncelikle etkinliğin yapılacağı mekan seçimi oldukça önemlidir. Etkinliğe katılacak potansiyel müşterileriniz kolay bulunabilen, ulaşım sorunu olmayan, tercihen kendilerine yakın ve prestijli yerleri tercih ederler. Katılımı olumlu yönde etkileyecek bir başka unsur ise konuşmacı seçimidir. Alanında uzman konuşmacılar katılımcaların firmanıza karşı oluşturdukları algıyı olumlu yönde etkileyecektir.
Etkinlik öncesinde kayıt toplamak için davetiye gönderimi sağlanmalı, eğer kayıtlar yetersiz ise tekrar duyuru yapılmalıdır. Etkinlik sonrasında ise katılım oranı ölçümü yapılmalı, etkinliğe katılmayanlar sonraki etkinliklere davet edilmek için listelenmelidir.
Etkinlik Pazarlamasının Faydaları Nasıl Ölçülür?
Etkinlik pazarlaması için hedef her zaman müşteriye satış yapmak değildir. Müşteri datası edinmek ve bu dataları farklı pazarlama araçlarıyla kullanmak da önemlidir. Örneğin etkinlikte görüştüğünüz bir müşteriyi web sayfanıza girmeye ikna ederseniz veya buna yönelik bir promosyon kurgularsanız, potansiyel müşteriniz otomatik olarak yeniden pazarlama kitlenize girecektir. Böylece kullanıcıya göstereceğiniz reklam bannerları ile işletmenizi tekrar tekrar hatırlatma fırsatı bulabilirsiniz. Dolayısıyla etkinlik öncesi ve sonrasında olabildiğince çok müşteri datası edinmeniz önemlidir.