adresgezgini-logo
  • ANASAYFA
  • KATEGORİLER
    • AdresGezgini Etkinlikleri
    • AdresGezgini'nden Haberler
    • Başarı Hikayeleri
    • Google Ads
    • Satış ve Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Haberler
    • Sanat
    • Röportajlar
    • Yazılım & Tasarım
    • Kariyer
    • Yapay Zeka
    • Oyun
    • Gezi
  • YAZARLAR

Anasayfa | Sosyal Medya

CNN TÜRK de Dijital Kıskançlık Tartışıldı


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

26-12-2011

  • 387

16.12.2011 tarihinde CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın ile ‘Ne Oluyor?’ programına Adres Gezgini Sosyal Medya Uzmanı Işıl Yılmaz konuk oldu.

Her boyutuyla ‘kıskançlık’ konusunun tartışıldığı programda, Doç. Dr. Levent Mete, Sosyolog Zeynep Banu Dalaman, Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu, Psikiyatrist İnci Vural ve İlahiyat Uzmanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Şirin Payzın’ın diğer konukları oldular.

Kıskançlığın tanımı ile başlayan programda, sosyal ve toplumsal olarak yaşadığımız her problemin temelinde kıskançlığın yer aldığı belirtildi. Kıskançlık duygusunun kontrol altına alınamadığı durumlarda ruh hastalığı boyutlarına varan, sosyal ve toplumsal hayatı bozan davranışlar yaratarak ciddi psikozlar oluştuğunu belirten uzmanlar, sorunun nedenini ve çözümünü ‘kişinin yaşadığı özgüven problemlerine’ bağladılar.

Konunun ‘dijital kıskançlık’ başlığı altında fikirlerini açıklayan Adres Gezgini Sosyal Medya Uzmanı Işıl Yılmaz, dijital kıskançlığın da ‘özgüven’ eksikliğinden ileri geldiğini belirtti. Sosyal ortamlarda kişilerin kendilerini her zaman mutlu, neşeli ve eğlenceli olarak konumlandırdıklarını ve bireylerin bu sebeple birbirlerinin mutlu hayatlarını kıskandığını söyleyen Işıl Yılmaz, internetin insan davranışlarını değiştirdiğini, artık sosyal ortamlarda herkesin birbirini ulaşılabilir görmesinden kaynaklanan eşitlik duygusuyla kendisinden daha mutlu daha sosyal olanı kıskandığını ifade etti.

Programın sonunda bireylerin ve toplumların hayatlarına sevgiyi daha çok sokarak kıskançlık duygusunu kontrol edilebileceği olgusuna varıldı. Kişilerin öncelikle kendilerini sevmelerini, böylece öz güven eksikliğini giderebileceklerini daha sonra ise etrafındakileri daha çok severek zarar verici kıskançlığı sağlıklı kıskançlık boyutunda tutabilecekleri ifade edildi.

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

Bu gönderi AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi tarafından yayınlanmıştır.

TÜM YAZILAR

agsm

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

12-12-2017

Ebiltem'de Sosyal Medyada Yeni Gelecek Semineri...

Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde Okan Dedeoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen “Sosyal Medyada Yeni...

Ebiltem'de Sosyal Medyada Yeni Gelecek Semineri

15-02-2013

Dünyadaki İngilizce Çılgınlığı Üzerine [Ted Konuşması]...

İngilizce deyince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Ana dili İngilizce olmayan biri olarak benim ilk aklıma gelen...

Dünyadaki İngilizce Çılgınlığı Üzerine [Ted Konuşması]

06-01-2016

Google Trends ile Geleceği Görmek...

Google’ın 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen aramaların istatistiklerine ulaşmamızı sağlayan Google...

Google Trends ile Geleceği Görmek
adresgezgini-logo
  • Yazılım & Tasarım
  • Gezi
  • Oyun
  • Kariyer
  • Sanat
  • AdresGezgini Etkinlikleri
  • Başarı Hikayeleri
  • Yapay Zeka
  • Satış ve Pazarlama

Copyright © 2022 AdresGezgini | Tüm Hakları Saklıdır. Google Third-Party Policy / Disclosure Notice

  • 2996422
+

Başarılı

Yorumunuz başarılı şekilde eklendi. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

X

Başarısız

Yorum gönderilemedi. Lütfen boş alan bırakmayınız !