Bu yazımızda AdresGezgini AR-GE Merkezi’nde son bir yılda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bahsedeceğiz. 2007 yılından bu yana İş Zekası Uygulamaları, Veri Ambarı, Büyük Veri İşleme gibi yüksek katma değerli alanlarda yazılım geliştirme alanında gerçekleştirdiğimiz 24 proje ile AR-GE Merkezi olma yolunda ilk adımımızı attık ve 2017'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 395. AR-GE Merkezi tescilini aldık. Türkiye’de dijital pazarlama alanında en çok KOBİ’ye hizmet veren bilişim şirketi AdresGezgini, lisans ve üzeri mezuniyete sahip uzman kadrosu ile AR-GE Merkezi’nde geliştirdiği yenilikçi ve web tabanlı, katma değeri yüksek projeler sayesinde AR-GE metodolojisini sistematikleştirmektedir.
Geçtiğimiz yıl firma öz kaynakları ile gerçekleştirilen projelerin yanı sıra başvurduğumuz üç adet TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge projesinden ikisi destek sürecinde diğeri ise değerlendirme aşamasındadır. Endüstriyel otomasyon sistemleri alanında uzman bir firma ile Metalurji sektöründe bir adet TEYDEB 1511 Öncelikli Alan AR-GE projesi de yine değerlendirme aşamasındadır. TEYDEB projelerine ek olarak gerçekleştirilen ve destek sürecinde olan bir adet KOSGEB AR-GE projesi, üç adet KOSGEB İş Geliştirme Projesi mevcuttur.
Ar-Ge merkezi olarak bölgemizdeki üniversiteler ile akademik işbirlikleri yapıyoruz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Celal Bayar Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi ile proje işbirlikleri ve staj işbirlikleri gerçekleştirdik, ayrıca bu üniversitelerden bazılarında yarı zamanlı olarak dersler verdik.
Bilgi ve iletişim ağı oluşturmak adına katıldığımız kongre, konferans ve etkinlikler ise aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.
- Ankara Congresium’da düzenlenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Merkezi Belgesini almak üzere 6. Özel Sektör AR-GE ve Tasarım Merkezleri Zirvesi.
- İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İzmir’de faaliyet gösteren Ar-Ge Merkezleri’nin bir araya geldiği AR-GE Merkezleri Toplantısı.
- Yaşar Üniversitesi’nde AR-GE Proje Günleri II - TEYDEB 2.0 Bilgilendirme Günü
- Dokuz Eylül Üniversitesi AR-GE Merkezleri arasında iletişimi artırmak, Türkiye’de AR-GE kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amaçlı AR-GE Merkezleri İletişim ve İş Birliği Platformu tarafından düzenlenen “EGE Bölgesinde AR-GE Ekosisteminin Geliştirilmesi” başlıklı çalıştay.
Bunların yanında, bu yıl 26. sı düzenlenen Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU Kurultayı), Bilişim ve Tanıtım Sponsoru olduk, ayrıca bu kurultayda 2 sunum gerçekleştirdik. Her yıl Nisan-Mayıs aylarında düzenlenen bu kurultayda kurucu ortaklarımız Dr. Bora Mocan, Dr. Şükrü Ozan ve Dr. İlker Tanyer’in daha önceden sundukları çok sayıda akademik bildiri bulunmaktadır. Gerçekleştirmekte olduğumuz hemen her projeden en az bir adet bildiri ve/veya akademik yayın çıkarmayı hedeflemekteyiz. Kuruluşumuzdan bu yana mühendislik ve yazılım uygulamaları ile akademik kongreler ve bilimsel etkinliklere katılım sağlamaya özen gösteriyor, araştırma ve öğrenmenin sınırı olmadığına inanarak eğitim ve teknolojiye yaptığımız çalışmalara her geçen gün yenisini ekleyerek daha ileri gideceğimize inanıyoruz.