adresgezgini-logo
  • ANASAYFA
  • KATEGORİLER
    • AdresGezgini Etkinlikleri
    • AdresGezgini'nden Haberler
    • Başarı Hikayeleri
    • Google Ads
    • Satış ve Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Haberler
    • Sanat
    • Röportajlar
    • Yazılım & Tasarım
    • Kariyer
    • Yapay Zeka
  • YAZARLAR

Anasayfa | Sosyal Medya

30 Günlüğüne Yeni Bir Şeyler Deneyin [Ted Konuşması]


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

06-02-2013

  • 463
30 Günlüğüne Yeni Bir Şeyler Deneyin [Ted Konuşması]

Her sabah kalktığımızda yapmaya niyetlendiğimiz ancak yapamadığımız çok şey var. Google’da yazılım mühendisi olarak Matt Cutts’ın bizlere bir tavsiyesi var. Yapmak isteyip bir türlü harekete geçemediğiniz ne varsa bunu 30 günlüğüne deneyin diyor. Ve “30 Days” adlı reality şovun yapımcısı Amerikanın büyük filozofu Morgan Spurlock’u örnek almaya ve 30 günlüğüne yeni birşeyler denemeye karar veriyor. Aslında fikri oldukça basit. Hayatınıza her zaman katmak için çabaladığınız bir şeyi düşünün ve sonraki 30 gün boyunca onu deneyin.  30 gün, yeni bir alışkanlığı hayatınıza eklemek ya da çıkarmak için ideal bir zaman.

Matt Cutts 30 günlük birçok deneyim gerçekleştirmiş. Örneğin; bir ay boyunca her gün fotoğraf çekmek, bilgisayarda pinekleyen biriyken eğlence için işe bisikletle gidip gelmek ve Afrika’nın en yüksek dağı olan Klimanjaro’nun tepesinde yürümek. Tüm bu 30 günlük deneyimlerinin sonucunda ise farkettiği şey; yaşadığı onca zamanın aksine, dolu dolu geçirdiği bu 30 günlük süreçler unutulmazdı. Üstelik istediği birşeyi yaptığı için kendine olan güveni de artmıştı. Birşeyi gerçekten istediğinizde 30 gün boyunca yapabileceğinizi savunuyor Matt Cutts. Ayrıca 30 günlük deneyimlerinizin hayatınıza zenginlik sizlere yepyeni vasıflar kazandıracağını belirtiyor. Ne iş yaptığını soran birisine yazılım mühendisiyim demek yerine eğer isterse bir roman yazarı olduğunu söyleyebilir. Neden mi? Çünkü son 30 gününde bir roman yazmayı denemiş. :)

Kendimiz için fazla bir şey yapmaya vakit ayıramadığımız koşuşturmacalı hayatlarımızda bu harekete geçirici kısa konuşmaya hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca İngilizce olarak okumak isterseniz Matt Cutts blogunda 30 günlük deneyimlerinden neler öğrendiğini paylaşıyor.

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

Bu gönderi AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi tarafından yayınlanmıştır.

TÜM YAZILAR

agsm

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

03-06-2010

Prof. Dr. Zafer İlken ile İYTE ve İZTEKGEB in Geleceği Üzerine [Röportaj]...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, teknoloji alanında üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yapma amacı...

Prof. Dr. Zafer İlken ile İYTE ve İZTEKGEB in Geleceği Üzerine [Röportaj]

07-05-2012

Dijital Dünya, Tüketiciyi Nasıl Değiştiriyor?...

Gelin her gün başımıza gelen örnekler üzerinden konuşalım. Işıkta bekliyorsunuz, 30 saniye geçti hâlâ...

Dijital Dünya, Tüketiciyi Nasıl Değiştiriyor?

17-05-2020

Dijital Reklam Raporu...

Türkiye'nin 2022 reklam raporu IAB tarafından yayınlandı. 2022 yılında Dijital reklamlara yapılan yatırım...

Dijital Reklam Raporu
adresgezgini-logo
  • Haberler
  • Röportajlar
  • Satış ve Pazarlama
  • Sanat
  • Google Ads
  • Sosyal Medya
  • Kariyer
  • AdresGezgini Etkinlikleri
  • AdresGezgini'nden Haberler

Copyright © 2022 AdresGezgini | Tüm Hakları Saklıdır. Google Third-Party Policy / Disclosure Notice

  • 2076229
+

Başarılı

Yorumunuz başarılı şekilde eklendi. En kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

X

Başarısız

Yorum gönderilemedi. Lütfen boş alan bırakmayınız !