Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

12-02-2014

Web Sitenizin Dönüşüm Oranını Arttırabilmek için 10 Yol

Web sitenizi tasarlayıp yayına aldıktan sonra ilk düşündüğünüz şey "daha çok ziyaretçiye nasıl ulaşırım" olur. Her geçen gün gelişim gösteren internet teknolojilerinin sağladığı yenilikler kurumlar arasında bir rekabet ortamı oluşturur. Bu rekabet ortamında öne çıkabilmek için önem verilmesi gereken noktalardan biri de ziyaretçi sayılarıdır. Ziyaretçi sayınızın yükselmesiyle beraber dönüşüm oranınız da artacak, web siteniz daha geniş kitlelere ulaşacaktır. addedbytes.com'da yer alan bu yazı web sitenizin etkileşimini arttırabilmeniz için önemli ipuçlarına sahip.

İşte web sitenizde dönüşüm oranını arttırabilmek için kullanabileceğiniz 10 yol:

1. Kullanıcıların Hayatını Kolaylaştırın

İyi tasarlanmış bir web sitesiyle çok geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Web sitenizi oluştururken erişilebilirlik, tarayıcıların durumu, göze çarpma, kullanılabilirlik gibi noktalara dikkat etmeniz önemlidir.

Web sitelerinin erişilebilir olması pek çok ülkede yasal olarak zorunludur, buna rağmen bazı web sitelerine ulaşmak mümkün olmaz. Bu durumda ziyaretçiler başka sitelerden alışveriş yapabilir.

Birçok tasarımcı kullanıcıların genellikle Internet Explorer kullanmasından ötürü sadece Internet Explorer'a önem verir. Bu durum diğer tarayıcılardan gelen kullanıcıların kaybedilmesine neden olur.

Bir web sitesinde kullanıcıyı yönlendiren butonların üst kısımda ve göze çarpan bir şekilde yer alması oldukça önemlidir. Butonun niteliği satışları etkiler, buton kullanıcıların dikkatini çekmezse başka sitelere gitmeleri kaçınılmazdır.

Bir ürünü satın almadan önce özellikleri hakkında bilgi edinmek için ürün özelliklerinin web sitesinde yer alması kullanıcılar için önemli bir noktadır.

Tüm bu özellikleri birleştirdiğinizde web sitelerinin performansının ne kadar kolay değişebildiğini görürsünüz. Web sitenizden verim elde edebilmek için bu noktalara dikkat ederek kullanıcılarınızın hayatını kolaylaştırın.

2. Dürüst Olun

Eğer stokta ürününüz yoksa bunu açıkça belirtin, kullanıcılar ücretini ödedikleri bir ürünün bulunmadığını öğrenmek istemezler.

3. Zamanlarını Boşa Harcamayın

Satışın devamı için gereken bilgiler dışında şeyler istenmesi web sitelerinde yapılan en önemli hatalardan biridir. Aynı şekilde PDF indirmeden önce kullanıcıların e-mail adreslerini, e-mail doğrulaması yapılırken de telefon numaralarını istemeye ihtiyaç yoktur. Zaman kaybına neden olunacak şeyler yapmak kullanıcıyı web sitesinden uzaklaştırır.

4. Kullanıcının Size Güvenmesini Sağlayın

İnternetten alışveriş yapmak çoğu kullanıcının temkinli yaklaştığı bir deneyimdir, öncelikle onların güvenini sağlayın. Ofisinizin konumu, telefon numaranız gibi iletişim bilgilerinizi açık bir şekilde paylaşmalı ek olarak gizlilik politikası sağlamalısınız.

5. İade Politikalarında Açık Olun

İade politikaları kullanıcılar için en önemli adımlardan biridir; beğenmedikleri ya da hatası bulunan ürünleri sorunsuzca iade etmek isterler. Nakliye işleminin ücretsiz olması, iade süresinin doğru belirlenmesi gibi noktalar kullanıcı memnuniyetini sağlar.

6. Kullanıcıları Bilgilendirin

Kullanıcılar satın aldıkları ürünlerin ellerine ne zaman geçeceğini bilmek isterler. Ödeme işlemleri sırasında teslimat tarihiyle ilgili bilgi vererek teslimat aşamalarını takip etmelerini sağlamak doğru olacaktır.

7. Farklı Ödeme Seçenekleri Sunun 

Online alışveriş sitelerinde çek, nakit, kredi kartı gibi farklı ödeme seçenekleri sunmak kullanıcı memnuniyeti açısından önemlidir.

8. Ziyaretçi Değerlerini Geliştirin

Kullanıcılarınıza ilgi alanlarına giren benzer ürünler sunarak web sitenizin diğer kısımlarını da gezmelerini sağlayın. Bu durum ziyaretçi değerlerinizi geliştirerek satışlarınızı da arttıracaktır.

9. Unutulmaz Olun

İyi bir web sitesi alanında kapsayıcı bilgilere sahiptir, zayıf olanları ise sadece birer online katalog işlevi görür. Kullanıcılarınızın zihninde yer edinin.

10. USP(Benzersiz Satış Noktası)'yi Bilin

Çoğu şirket USP'sini bilmez; iyi bir müşteri hizmetleri, düşük fiyatlar, başka yerlerde satın alınamayan ürünler, ücretsiz teslimat, büyük destek bunların hepsi USP'nizi kapsar. USP'niz hakkında bilgi sahibi olun.

Tüm bu ipuçları ziyaretçi sayınızın artışını sağlayarak dönüşüm oranınızı arttıracaktır. Bunun yanı sıra kullanıcı memnuniyetinin sağlanması da etkileşimleriniz açısından oldukça önemli olup sizi başarılı kılar.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

10-01-2013

İletişim İçerisinde Ama Yalnız mıyız? [Ted Konuşması]...

Bugünkü Ted konuşmamız günümüzdeki teknoloji kullanımının bizi nerelere götürdüğüyle ilgili bir sohbet....

İletişim İçerisinde Ama Yalnız mıyız? [Ted Konuşması]

09-06-2022

Google Marketing Live 2022...

Google Marketing Live 2022 canlı konferansında pazarlamanın geleceğine dair önemli yeniliklerden bahsedildi....

Google Marketing Live 2022

20-12-2012

Turizmde İnternet Tabanlı Yazılımların Kullanımı Artıyor [Röportaj]...

Bildiğiniz gibi 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli...

Turizmde İnternet Tabanlı Yazılımların Kullanımı Artıyor [Röportaj]