Anasayfa | Satış ve Pazarlama


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

15-11-2010

Çevrimiçi Pazarlama Kampanyalarını YouTube ile Ateşlemenin Püf Noktaları

İnternet kullanım oranının tüm dünyada hızla artarak gelişmesi, sosyal medya araçları ve arama motorları üzerinden reklam vermenin giderek kolaylaşması bu alanda nice başarı hikayelerinin yazılmasına olanak sağlıyor. Bu başarı hikayelerinden biri de Google AdWords resmi blogunda bugün gün içinde yayınlanan Dr. Bob Wagstaff'ın YouTube üzerinden gerçekleştirdiği pazarlamanın kısa öyküsü.

Sosyal medya araçlarını başarılı bir şekilde kullanan dişçi Dr. Bob Wagstaff, kötü nefes kokusunun tedavisi için pazardaki çoğu çözümden daha iyi bir yol olduğunu düşündü. Bunun içinde tüketicilerin dillerini kötü nefes kokusuna sebep olan bakterilerden temizlemelerine yardımcı olacak bir dil fırçasını satmak için Orabrush'ı kurdu.

Dr.Wagstaff icadını tanıtmayı denediğinde, geleneksel reklamcılığın çoğu türü işine yaramadı. 50,000$'lık bir tanıtım filmi boşa gitti. OraBrush'ın Pazarlama Müdürü Jeffrey Harmon'ın YouTube videosu üzerine kurulu bir pazarlama kampanyası önermesiyle birlikte yeni pazarlama stratejileri geliştirmeye başladılar. O ilk video 500$'a mâloldu ve o zamandan beri 13 milyon kez izlendi. Orabrush'ın çevrimiçi video pazarlamada bir yenilikçi olarak kendine yer edinmesini sağladı. Dr. Bob Wagstaff'ın kurduğu Orabrush'un Facebook üzerinde 270bine yakın hayranı bulunuyor ve videoları bütün dünyada izleniyor.

Orabrush'ın YouTube, AdWords ve çevrimiçi pazarlama üzerinden satışlarında 1,000,000$'dan fazla kazanmasına yardım eden ekip Jeffrey Harmon ve Abe Neiderhauser 16 Kasım 2010 tarihinde Türkiye saati ile 21:00'da AdAge ile canlı webcastte olacak. 

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

19-09-2012

Villakeyfiniz.com Google AdWords ile %80’e varan müşteri artışı elde etti...

Villakeyfiniz.com, villa tatili olarak adlandırılan ve Avrupa’da yarım asırdır süregelen tatil anlayışını...

Villakeyfiniz.com Google AdWords ile %80’e varan müşteri artışı elde etti

12-03-2021

Makine Öğrenmesi ile Anlamlı Diyalog Üretebilen Genel Amaçlı Chatbot Uygulaması...

Merhabalar, AdresGezgini olarak Mart 2017 yılından bu yana faaliyette olan Ar-Ge merkezimiz bünyesinde makine...

Makine Öğrenmesi ile Anlamlı Diyalog Üretebilen Genel Amaçlı Chatbot Uygulaması

26-10-2017

Sosyal Medya Kanallarının Demografik Yapısı...

Türkiye nüfusunun %60’ı aktif bir şekilde sosyal medya kullanıyor. 80 milyonluk Türkiye nüfusunun 48...

Sosyal Medya Kanallarının Demografik Yapısı