Sosyal medya kullanıcı sayısı artış göstermeye devam ediyor. Teknolojinin hayatımıza girişiyle kullanıcılar bilgiye bulundukları konumdan çok çeşitli cihazlardan istedikleri uygulamalar aracılığıyla hızla ulaşıyor. Bu faktörlerden dolayı, iyi bir kullanıcı deneyimi için en önemli ihtiyacın hız olduğu varsayılıyor. Diğer taraftan teknoloji devleri de kullanıcı deneyimini iyileştirme yönünde araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Peki teknoloji devleri son dönemlerde kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek için nasıl çalışmalar yürütüyor? Birlikte inceleyelim!
YouTube yepyeni bir sesli arama özelliği üzerine çalışmalarına devam ediyor. YouTube ’un gelişmiş sesli arama özelliği olarak adlandırılan bu sistem şu an da test aşamasında ve yayınlandığında aramaların çok daha hızlı yapılacağı düşünülüyor. Popüler bir video izleme platformu olan YouTube, kullanıcıların uygulamanın ana sayfasında sesli arama dillerini değiştirmesini sağlayacak bir buton test ediyor. Bunun sonucunda, farklı dillerden kullanıcılar arama yapmak istediklerinde hızlıca dil değişikliği yapabiliyor ve kullanıcı deneyimi iyileşiyor. Ayrıca YouTube, test aşamasının kullanıcıları için detaylı bir kullanım imkanı sunmakta. Özellik dünyanın kullanımına açıldığında işlevsel ve hız kazandıran bir özellik olacak. Sonuç olarak, dil seçeneklerinin genişlemesiyle hem YouTube hem de Google daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.
YouTube gibi Twitter'da sesli işlem yapabilmenin kullanıcılara hız kazandıracağını düşünüp bu yöndeki çalışmalarını tamamladı. Twitter sesli tweet özelliğini belirli sayıdaki kullanıcılarına açtı. Twitter’ın sunduğu bu hizmet sayesinde kullanıcılar tweet olarak ses kayıtlarını paylaşabiliyor. Şu an herkes sesli tweet kayıtlarını dinleyebiliyor fakat belirli sayıda kullanıcı sesli tweet yükleyebiliyor. En çok merak edilen noktanın 140 karakter sınırı olduğunu tahmin ediyoruz. Sesli tweet özelliğinde de karşımıza 140 saniye sınırı çıkıyor. Kullanıcılar 140 saniye içinde ses kaydı yapabiliyor ve yükleyebiliyor. Ayrıca konuşmaya devam ettikleri durumda otomatik olarak ikinci kayıt başlıyor böylece kullanıcılar her tweet için ayrı ayrı uğraşmak zorunda kalmıyor. Ses kayıtları hem mobil hem de bilgisayar üzerinden dinlenebiliyor ve ses kaydı hakkında başlık paylaşımı da yapılabiliniyor.
Hem YouTube hem de Twitter bu özellikleri geliştirirken hız faktörünü göz önünde bulundurdu. YouTube kullanıcıların bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmesini amaçlarken Twitter kullanıcılarının bilgiyi hızlı bir şekilde yaymasını amaçladı. Bu güncellemelerin kullanıcı deneyimi üzerindeki etkilerini zaman içinde birlikte göreceğiz.