Bir süredir Google Analytics kullanıyorsunuz fakat potansiyelini tam anlamıyla doğru kullanamadığınızdan mı şüpheleniyorsunuz? Peki, becerilerinizi bir üst seviyeye çıkarmak ister misiniz?
Mükemmel!
Bir Rubik küpünü gözleriniz kapalı olarak çözebilir misiniz? Aslında, bazı insanlar yapabilir ama yine de oldukça zor.
Veri olmadan B2B pazarlaması(şirketler arası hizmet) budur. Bir B2B şirketi olarak büyümek ve daha fazla müşteri adayı oluşturmak istiyorsanız verilere ihtiyacınız var. Şirketlerin en az %38'i, satış akışını iyileştirmek adına kullanabilecekleri müşteri davranışları hakkında bilgi toplamak için büyük oranda verilere güveniyor.
Müşteriler, işletme hizmetlerinizle ciddi olarak ilgilenen kişilerdir ve bu ziyaretçiler hakkında bilgi sahibi olmadan, sitenizi kimin neden ziyaret ettiğini, dönüşüm oranlarınızı bilemezsiniz.
Dönüşüm oranınızı gerçekten artırmak istiyorsanız, analitiği anlamak günümüzde son derece önemli. Öngörülü olmak, her B2B şirketinin en önemli gücüdür ve stratejik olarak kullanılırsa işinizi geliştirme avantajı sağlar. Peki, web sitenize gelen ziyaretçiler hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?
Eğer birisi size pazarlama stratejinizde nasıl bir yol izlediğinizi sorsaydı, ona nasıl bir cevap verirdiniz?
Pazarlama verilerinizi izlemek, ölçmek ve olası sonuçlara yönelik önlem almak için halihazırda Google Analytics'i, reklam platformlarını, pazarlama otomasyonunu, CRM'nizi ve diğer sayısız araçları zaten kullandığınızı varsayalım. Günlerinizi pazarlama programları oluşturmak, raporları derlemek ve bu işlemi mümkün olduğunca otomatikleştirmeye yönelik iş akışları ile gösterge panoları oluşturmak için harcıyorsunuz.
Ve elbette, firmanızdaki herhangi birinin sizden “hızlı bir rapor almanızı” istemediği bir gün yok. Sizinse işiniz başınızdan aşkın!
Daha fazla pazarlama aracı, daha fazla sorun. Günümüzde ortalama bir kurumsal şirket çok sayıda pazarlama otomasyon platformu kullanıyor.
Hadi biraz detaya inelim.
Her biri benzersiz bir veri kümesine ve raporlama özelliklerine sahip beş ila on aracı bile yönetmek, bunların işlerinizi kolaylaştırdığı anlamına gelmiyor. Diğer bir yandan tüm verilerinizi tek bir y erde görmenin de kolay bir yolu yok ve “hızlı bir rapor çekmek” aslında çabuk olmaktan başka bir şey değil.
Her pazarlama aracı kendi ölçüm setlerini takip ederken, hepsinin ortak bir özelliği var o da müşteri adayları. Aslında sorun tam olarak da bu.
Veri odaklı B2B pazarlama yapmak istiyorsanız müşteri hesaplarına, pazarlama programlarına ve bireysel hesaplara bütünsel ve ortak bir bakış açısı yakalamak oldukça zor.
Pazarlamacılar olarak daha iyisini hak ediyorsunuz. O zaman yapmanız gereken tek şey hesap tabanlı analitik kullanmak.
Buyrun, müşteri davranışlarını, web sitesi veri analizini izlemek ve şirketiniz için kullanabileceğiniz en iyi analitik araçlardan biri olan Google Analytics ile tanışın.
Peki Neden Google Analytics?
Her şeyden önce, tamamen ücretsiz. Evet, web sitenizin trafik taleplerini ölçeklendirirken hesabınızı Premium’a yükseltme seçeneğiniz var fakat ücretsiz sürüm kesinlikle on binlerce ziyaretçiyi sorunsuz bir şekilde analiz edebilir.
İkincisi, ziyaretçilerin izlenmesi, web sitesi hedeflerinin belirlenmesi, kampanya oluşturma ve kitle filtreleme gibi güçlü seçeneklerin bulunduğu güçlü bir araçtır. Hatta web ziyaretçilerinizin demografik ve psikografik analizlerini yaparak bunun ötesine geçiyor.
Ve son olarak birçok yönden, muhtemelen size yardımcı olabilecek en güçlü ve pratik araçtır:
- İçeriğinizle neyin işe yarayıp neyin yaramadığını,
- Web sitenizi kimin açtığını,
- Web sitenizin nasıl performans gösterdiğini,
- Ziyaretçilerinizin nereden geldiğini,
- İnsanların sitenizle nasıl etkileşim kurduğunu,
- Kullanıcıların sitenize nerelere indiğini,
- Hedef kitlenizi belirlemeyi sağlar.
Başarıyı Ölçmek
Sonuç olarak uzun bir satış döngüsü boyunca birden fazla alıcıya satış yapan firmalar için hesap tabanlı analitik en kolay ve en etkili çözüm.
Kuralları koyanların yöneticiler olduğu zamanlar artık geçti.
Şimdi pazarlama stratejilerinin hesapları merkezleyen ve tüm gelir ekibinin başarılı olmasını sağlayan bütüncül bir takip ve raporlama sürecine sahip olma zamanı.