Anasayfa | Sosyal Medya


Selin Çelik

14-03-2019

Kullanabileceğiniz 20 Akıllı Sosyal Medya Çekiliş Fikirleri

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 1. Fotoğraf Yarışması Düzenleyin.

Yarışmacılar kendileri için bir şey yarattıklarında daha fazla yatırım yapıyorlar. Bununla da kalmayıp fotoğraf yarışmaları gelecekteki pazarlama çalışmalarınızda kullanabileceğiniz, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği toplamanıza yardımcı olur. Kullanıcıların başkalarının girişlerini görebilecekleri bir galeriye kendi fotoğraflarını yüklemelerini sağlayan üçüncü bir taraf uygulama  kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 2. Bir Başvuru Yarışması Düzenleyin.

Yönlendirme yarışması, sosyal etkileşimlerinizin artmasına yardımcı olur. Katılımcılar, sosyal medya promosyonunuzu diğer insanlarla paylaşmak için ekstra ödüllendirildiklerinde, markanızla iletişimde bulunmaya, sosyal medyada rekabet etmeye teşvik edilirler. Böylece sizin yapmış olduğunuz yarışmayı arkadaşlarına ve ailelerine yaymak isterler ve markanızın konuşulması sağlanır.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri 3. Bir Hashtag Yarışması Düzenleyin.

Sosyal medya çekilişleriniz için etiket yaratmak gönderilerinize ulaşmayı kolaylaştırır ve gönderiyi sizinle daha doğru şekilde birleştirir. Bu stratejiyi fotoğraf yarışması ile birleştirdiğinizde konuyla alakalı tüm fotoğraflara kampanyanın etiketini kullanarak ulaşabilir,  girdi galerisine otomatik olarak yüklenir.Etiketinizi oluştururken kampanyanıza özgün bir isim kullanın.''#Arkadaşlar'' gibi temel bir etiket kullanırsanız sizinle alakası olmayan bir gönderi karşınıza çıkabilir.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 4. Gerisayaç

Sosyal medya çekilişinize bir sayaç eklemeniz aciliyeti hızlandıracaktır. Aciliyet, çekilişinizdeki zaman kısıtlamasını katılımcılara hatırlatan psikolojik bir dürtüdür ve katılımcıların hızlı hareket etmesini sağlar.Sayacı görünür bir yere koyun ki böylece sayfayı ziyaret edenler katılmak için ne kadar vakitleri kaldıklarını bilsinler.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 5. Fayda Kontrol Listesi

Özet sayfanızı optimize etmek söz konusu olduğunda farklı türde ziyaretçi saymayı düşünebilirsiniz. Büyük bir kullanıcı grubu sayfanızdaki her şeyi okumak için gerçekten zaman ayırmayan insanlardır. Hediyenizin en heyecan verici bölümleri için bir madde işareti listesi oluşturmak, kişilerin yarışmaya girmekten elde edecekleri yararı görerek, giriş oranınızı arttırmaya yardımcı olur.  

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 6. Kapak Fotoğrafı / Biyografi

Çekilişiniz yayınlandığında, mümkün olduğu kadar teşvik etmek gerekir. Bunu sosyal medyada yapmanın en iyi yollarından biri yeni oluşturduğunuz çekilişinizi tanıtan bir fotoğraf eklemektir. Örneğin Facebook kapak fotoğrafınızı çekilişinizi tanıtan bir görselle güncelleyebilirsiniz.

Instagram için biyografi kısmına hediye paketinizin bir URL’sini ekleyin ve takipçilerin sayfanızı ziyaret etmeleri için Hemen Arayın! Gibi harekete geçirici bir mesaj ekleyin.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 7. Onay Kutuları / Daha Fazla Bilgi

Genellikle daha az form alanı kullanarak insanların sosyal medyadaki yarışmanıza katılmasını daha kolaylaştıracak yöntemler kullanmalısınız. Böylece dönüşüm oranınızı da arttırabilirsiniz.

Bununla birlikte, formunuza bir açılır pencere veya onay kutusu alanı ekleyerek ek bilgiler almak potansiyel müşteriler hakkında size daha fazla bilgi verecektir.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 8. Hemen Paylaş Butonu

Kullanıcılar sosyal medya çekilişinize girdiğinde bir sayfa açılır. İnsanlar zaten yarışmaya katılmış olduğu için onlardan talep ettiğiniz diğer şeylere de olumlu yanıt verme eğiliminde olur, özellikle de bunu yapmaları teşvik edildiğinde. Hemen Paylaş butonu büyük sosyal medya çekilişlerinin yönlendirilmesini kolaylaştırır.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 9.Kupon

Sosyal medya çekilişlerini kullanarak bile etkileşimin satışa dönüştürülmesinin zor olabileceğini biliyoruz.Katılımcı listenize satış yapmanın basit bir yolu girdikleri anda veya yarışma bittiğinde onlara e- posta yoluyla kupon vermektir.

Sosyal medya üzerinden oluşturduğumuz potansiyel müşteriler ürününüz ile en çok ilgilenen kişilerdir.Bu kişilere pazarlama otomasyonunu kullanarak bir sonraki satın almalarında kullanabilecekleri kupon gönderebilirsiniz. Bu, müşterilerin ödeme yapmalarını sağlamak için harika bir yoldur.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 10. Girdileri Paylaşın

Herhangi bir oylama yarışması için bunu yapmamanız gerekir.  Bu, özellikle fotoğraf yarışmaları için harika bir stratejidir. İçeriği oluşturan kullanıcıyı etiketleyerek bu görüntüleri sosyal platformlarda paylaşın.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 11. Ödülünün Değerini Vurgulayın

Yarışmanızın katılımcılara sağladığı faydayı vurgulamanın bir yolu da ödülünüzün gerçek değerini vurgulamaktır.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 12. Ortaklık

Çekiliş işleminizi yürütmek için başka bir işletmeyle ortaklık yapmak, bir sonraki sosyal medya yarışmanızın erişimini büyük ölçüde arttırmanıza yardımcı olabilir. Böylece e-posta listesine ve iki sosyal medya grubuna pazarlama yaptığınız için henüz keşfedilmemiş yani daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmış olursunuz.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 13. Bir Facebook Sekmesinde Barındırın.

Facebook hala en popüler sosyal ağ. İnsanları yarışmanız için bir sekmeye yönlendirmek amacıyla gönderiyi sabitleyin ve kapak fotoğrafınızı değiştirin. Sosyal medya dağıtımınızı bir Facebook sekmesinde çalıştırmayı düşünerek sayfanızı başka nedenlerle ziyaret eden potansiyel katılımcılara daha fazla erişilebilir hale getirebilirsiniz.

Sosyal Medya Çekiliş Fikirleri: 14. Reklamları Çalıştırın.

Organik erişim düşüncesini sevdiğimiz kadar bunun yeni müşterilere ulaşmak için harika bir yol olmadığını biliyoruz. Sonuç olarak yeni müşterilere dönüşme potansiyeli olan yarışmanızla ilgili kelimelerin trafiğe yayılmasına yardımcı olmak için reklamlarınızı sosyal medyada yayınlanmanızı tavsiye ederiz.Reklamlarınızı Facebook ve Instagram’da yayınlayın.Tam olarak
yarışmanıza ve ilgi alanınıza bağlı olarak markanıza ilgi duyacak kişileri
hedefleyin.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 15. Bir Tema Seçin.

Yarışmalar bazı merkezi temanın etrafında döndüklerinde daha ilgi çekici olurlar. Bu tema bir tatil, etkinlik olabilir. Tema yarışmanızı daha alakalı hissetmenizi sağlar aynı zamanda takipçilerinizin düşündükleri bir şey ile ilgiliyse  yarışmaya girme olasılıkları daha çok artar.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 16. Haber Bültenine Gönderin.

E-posta listeniz yalnızca müşterilerden oluşmuyor. Muhtemelen birkaç aktif müşteriyle ve ürünlerinizle ilgilenen ancak hiçbir şey almayan kullanıcılarla dolu. Onlarla bir yarışmayı paylaşmak, markanıza olan ilgiyi yeniden düzenlemek için iyi bir yoldur.

Ürünlerinizle ilgilendiklerini zaten bildiğiniz için, dönüşüm sağlama olasılığı yüksektir ve yarışma bitip doğrudan pazarlamaya başladıktan sonra satışa dönüşme olasılığı daha yüksektir.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 17. Ücretsiz bir süre verin.

Bir promosyon ya da bir uygulama için 1 ay, 6 ay, 1 yıl gibi size uygun olacak şekilde ücretsiz kullanım sunabilirsiniz.

Sosyal Medya Çekiliş Fikri: 18 Kaçış Planı.

Örneğin bir otel işletiyorsunuz takipçilerinize farklı şehirlerde ya da ülkelerde tatil ödülü verebilirsiniz.Pahalı olduğunu düşünebilirsiniz. Öyle ama aynı zamanda inanılmaz cazip ve yarışmanız bittikten sonra büyük bir müşteri listesi oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Sosyal Medya Fikri: 19. Ödül paketi.

Ödülünüzü biraz daha eğlenceli hale getirmenin basit bir yolu da onu paket haline getirmektir. Tek bir ödülden daha ilgi çekici olan ödül paketini oluşturmak için ürünlerinden bir kaçını verin veya ürünleriniz ile ilgili öğeleri ekleyin.Birçok katılımcı girdikleri yarışmalarda ödülün değerini bilmek ister. Birden fazla ödül eklemek , öznel değeri arttırır.

Sosyal Medya Çekiliş Fikirleri: 20. Hediye Kartı.

Hediye kartları bizim favori ödül fikirlerimizden biri. Çünkü yarışmaya katılan herkesin doğrudan markanız ve ürünlerinizle ilgilenmesini sağlıyor. En heyecan verici ödül olmasalar da, bir hediye kartı vermek katılımcılarınızın her birinin yüksek kalitede bir müşteri olmasını sağlar bu da daha iyi satış anlamına gelmektedir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

09-08-2010

Google Remarketing ile Doğru Kullanıcıya Ulaşın!...

Google Remarketing, Türkçe adı ile “Yeniden Pazarlama”; ilgi alanına dayalı reklamcılık özelliğidir....

Google Remarketing ile Doğru Kullanıcıya Ulaşın!

21-04-2014

İnteraktif Pazarlama Zirvesi'ndeydik...

AdresGezgini olarak Marketing Türkiye tarafından düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi(İPZ)’ne davetliydik....

İnteraktif Pazarlama Zirvesi'ndeydik

11-08-2022

Neden Duyarlı Görüntülü Reklamlar?...

Konuya giriş yaparken sormamız gereken en önemli soru Google'ın Görüntülü Reklam modeli varken neden Duyarlı...

Neden Duyarlı Görüntülü Reklamlar?