Facebook ve Google reklamları son zamanların en popüler dijital reklam platformlarındandır. Birçok reklamveren hangi platformun işletmelerine fayda sağlayacağı konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Sizlere yardımcı olması için bir kaç önemli noktaya değindik.
Psikografik: Facebook, Google'a kıyasla kullanıcıların eğitim bilgileri, iş yeri ve beğenilerini hedefleyerek reklam oluşturur.
Coğrafi Hedefleme: Gösterilecek reklamı görüntüleyen kullanıcıları coğrafi konuma göre seçerek reklam alaka düzeyini artıran sistemdir. Facebook'un coğrafi hedeflemesi Google ile aynıdır.
Özel Kitle: Web sitenizi daha önce ziyaret etmiş olan kullanıcıları hedefleyebilir veya sahip olduğunuz e-posta listesi veya telefon numarası gibi kullanıcıların kişisel bilgileri üzerinden hedef kitleler oluşturabilirsiniz.
Demografik: Yaş grubu, cinsiyet, ebeveynlik durumu veya hane geliri gibi parametreler demografik hedeflemenin içerisinde yer alır. Google'ın aksine, Facebook'un demografik hedeflemesi daha kapsamlıdır ve doğru çalışır.
Yeniden Hedefleme: İnternet sitenizi, uygulamanızı, mağazanızı veya Facebook Sayfanızı ziyaret eden kişilere reklamlarınız gösterilir. Bu sayede Facebook, yeniden pazarlama konusunda Google'dan daha iyi sonuçlar verir.
Anahtar Kelime: Anahtar kelimeye dayalı hedefleme, reklamverenin hizmetine uygun ve hizmetini tanımlayan kelime veya kelime gruplarıdır.
Coğrafi Hedefleme: Google ile Facebook coğrafi hedeflemesi aynı şekilde yapılır.
Müşteri Eşleşmesi: Google'a yüklediğiniz toplu e-posta adresleriyle kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.
Demografik: Google demografik hedefleme, Facebook ile karşılaştırıldığında sınırlıdır.
Yeniden Pazarlama: Web sitenizle daha önce etkileşimde bulunmuş olan kullanıcılara ulaşmanın bir yoludur. Facebook'un reklamları yeniden pazarlama konusunda Google'dan daha fazla sonuç vermektedir.
Hangi Kampanya Sizin için Daha İyi ?
Facebook reklamları, kullanıcıların gönderilerinize ve sayfanıza beğeni veya yorum gibi etkileşimlerde bulunmalarına olanak tanır. Yeniden pazarlama kitlesi bu etkileşimler sonucu oluşur. Video reklamları, Facebook'ta doğru hedef kitleye ulaşmak için uygundur ancak maliyet açısından verimli değildir. Ayrıca form doldurma özelliği ile kullanıcılar hakkında bilgi sahibi olursunuz.
Google reklamları satışa odaklıdır. Arama ağı reklamları sayesinde kullanıcılar arama motorunda istediği ürün veya hizmeti arattığında alakalı sonuçları karşılarına çıkararak dönüşüm almanızı sağlar. Youtube reklamları, marka bilinirliği sağlar, ürün veya hizmetler hakkında bilgi verir, bu sayede çok geniş bir kitleye ulaşarak bilinirliğinizi arttırır. Google görüntülü reklamları, Facebook'a kıyasla yeniden pazarlamada daha az sonuç vermektedir. Ancak reklamları marka bilinirliği amaçlı yayınlamak için kullanabilirsiniz.
Eğer bu iki reklam platformu hakkında daha fazla bilgi almak ve test etmek istiyorsanız müşteri yetkililerimize ulaşabilirsiniz. Ekibimiz her aşamada size yardımcı olacaktır.