Banner reklamlarını nasıl tasarlayabilir ve oluşturabilirsiniz? Aşağıda, banner reklamları tasarlamaya ilişkin ipuçlarının ve genel kuralların bir liste şeklinde açıkladık.
1. En etkili, standart banner boyutlarını kullanın
Google Ads’e göre, en başarılı standart banner boyutları şunlardır:
120x600
160x600
200x200
250x250
300x250
336x280
300x600
970x90
728x90
468x60
2. Hiyerarşiyi koruyun
Banner tasarımı, her bir reklamdaki doğru dengeye güvenir, bu nedenle hiyerarşinizi izleyin. Etkili şerit reklamlar, marka bilincini artırmak ve web sitenize trafik çekmek için tasarlanmıştır. Üç temel bileşene sahiptir:
Şirket logosu
Logo marka farkındalığı oluşturmak için banner tasarımına dahil edilmelidir. Logonun görsel olarak baskın olduğuna, ancak değer önerisi veya harekete geçirme ifadesi kadar baskın olmadığından emin olun.
Değer teklifi
Değer teklifi, sunduğunuz hizmeti/ürünü gösterir. Cazip teklifler ve fiyatlar ile kendine dikkat çeker. “Yüksek kalite”, “% 50 indirim” veya “Sınırlı süre teklifi” gibi şeyleri düşünün. Bu, reklamınızdaki en fazla alanı kaplamalı ve izleyicilerin gözlerinin gördüğü ilk şey olmalıdır.
Eylem çağrısı
Harekete geçirme ifadesidir, kullanıcıları tıklamaya davet eden metin veya düğmedir. “Daha fazla bilgi”, ”Başlarken” veya “Şimdi İzle” gibi ifadeler harika örneklerdir. Böylece bannerların net bir odak noktası olmalıdır.
3. Basit tutun
İçeriği ve görselleri basit tutun. Görüntüleyenlerin bir çoğu bu bannerları kolayca anlayabilmelidir.
4. Butonları uygun şekilde kullanın
Butonlar genellikle reklamınızın tıklama oranını artırır. Butonları bannerlara eklerken görsel dengenin bozulmamasına ve görselin genelinden daha zıt bir renk tonunda uygulanmalı ki dikkat çekici olmalıdır.
5. Metninizi kolay okunabilir hale getirin
Bannerın kolay anlaşılabilir ve okunabilir olması için doğru font seçimi ve bu fontu doğru punto ve renkler ile kullanarak tipografik hale getirmek reklamın okunabilirliği açısından çok önemlidir.
6. Animasyonu kullan
15 saniyeden uzun sürmeyen basit animasyonlar kullanın ve 3 defadan fazla döngü yapmadıklarından emin olun. Animasyonunuzun son karesini net bir harekete geçirme ifadesi haline getirin.
7. Görselleri verileri iyi kullanın
Mesajınızı geliştiren ve doğrudan ürün veya konuyla alakalı grafikler ve fotoğraflar seçin.
Profesyonel Stok fotoğraf kullamaya özen gösterin. Daha da iyisi, bir tasarımcı tarafından oluşturulan orijinal resimler veya grafikleri tercih edin.
Bannerlarda resim kullanmak her zaman gerekli değildir, hoş bir tipografi ile aynı derecede etkili sonuçlar alabilirsiniz.
8. Uygun renkleri seçin
Her rengin farklı bir ilişkisi vardır ve izleyicilerinizde ne tür duygular uyandırmak istediğinizi düşünmeniz önemlidir. Renkli, bir kullanıcının banner reklamınızda fark ettiği ilk şey renkler olacaktır.Renkler ayrıca özneldir ve farklı kültürlerde farklı ilişkilere sahiptir. Renk seçimlerinizi yaparken hedef kitlenizi incelediğinizden emin olun. Aşağıda bir Batı izleyicisinde tipik olarak uyandırdıkları renklerin ve duyguların bir listesi bulunmaktadır.
Kırmızı : Tutku, öfke, heyecan ve sevgi. Bu güçlü renk çoğu izleyici için çekicidir, ancak bu sonuçları ölçülü olarak kullandığınız zaman elde edebilirsiniz. Klasik, olgun veya ciddi bir görünüm hedefliyorsanız, kırmızıdan kaçının.
Turuncu : Hareket ve canlandırıcı duygular barındır. Kırmızı kadar baskın olmayan turuncu, kalabalığın içinde kendini öne çıkarır ve enerjisi çok yüksektir.
Harekete geçirme ifadesi için harika bir renk.
Sarı : Tezahürat, güneş ışığı ve samimiyet. Sarı göz alıcı, genç ve uygun fiyatlı bir enerji yayıyor.
Yeşil : Sağlık, tazelik, zenginlik, çevre, büyüme, beslenme ve yeni başlangıç anlamlarını taşımaktadır.
Mavi : Güvenlik, güven, açıklık, olgunluk, huzur, zekâ, formalite, ferahlık, soğukluk ve erkeklik. Mavi, tüm logoların yarısından fazlasında görünür.
Mor : Lüks, telif, savurganlık, bilgelik, büyü, kadınlık ve yaratıcılık. İzleyici üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır.
Pembe : Aşk, tatlılık, kadınlık, gençlik ve bebekler. Pembe tipik olarak kadınsı olan her şeyle ilişkilidir, ancak parlaklığa ve tona dayalı olarak bir çok aralığa sahiptir.
Siyah : Gizem, modernite, güç, prestij, lüks ve formalite. Gelenekseldir ve beyaz zemin üzerine siyah metin en okunur renk kombinasyonudur.
Beyaz : Saflık, temizlik, modernite, sterillik, basitlik, dürüstlük ve masumiyet. Beyaz ekonomik anlamda ve gençlik duyguları yaratır.
Kahverengi : Doğa, ahşap, deri, ciddiyet, erkeklik, tokluk ve tevazu. Kahverengi, daha güçlü renkleri dengeler ve arka plan renkleri ve dokuları için iyidir.
Gri : Tarafsızlık ve pratiklik. Arka plan olarak kullanıldığında, gri diğer renkleri yoğunlaştırır.
9. Dosya boyutlarınızı küçük tutun
Google Ads’e göre, dosya boyutu 150 kb’nin altında olmalıdır. Görüntüleyenler aşağı kaydırıp kaçırmadan önce, reklamınızın bir sayfaya hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekiyor.
10. Doğru dosya formatlarını kullanın
JPG, PNG, GIF veya HTML5 dosyaları, çalışan görselleriniz olacaktır. Tasarımcınız JPG, PNG veya GIF dosyalarını açmak için genellikle Adobe Illustrator veya Photoshop'ta veya HTML5 dosyaları için Google Web Designer veya Adobe Animate'te açılacaktır.
Daha iyi bannerlar oluşturmaya hazırsınız!
Bunlar sadece bazı banner reklam tasarım kurallarıdır, ancak gerçekten harika, yüksek performanslı reklamlar oluşturmak çok daha fazla zaman alır. Profesyonel bir tasarımcı değilseniz (ya da bir işletmeyle meşgulken), yalnızca sizin için mükemmel, tıklanabilir reklamları tasarlamak için yetenekli bir tasarımcı veya ajans ile çalışın.