Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

18-02-2013

YouTube: Sosyal Medya Pazarlamasında Unutulan Kanal

Sosyal ağların pazarlama çalışmalarındaki yeri ve önemi hakkında sayısız konuşmalar yapılmış ve üzerine makaleler yazılmıştır. Özellikle, hepimizin en iyi bildiği sosyal ağlar olan Facebook ve Twitter üzerinde pazarlama çalışmalarınızı yürütmenizin  markanıza neler katacağını biliyorsunuz. Facebook ve Twitter’ın ilk akla gelen mecralar olması, kuşkusuz milyonlarca kayıtlı ve aktif kullanıcılarının var olmasıdır ve eğer geniş kitlelere ulaşmak istiyorsanız yer alacağınız kanallar çoğunlukla bu ikisi oluyor. Fakat birçok girişimci ve blog yazarının gözardı ettiği, aslında etkisi inanılmaz boyutlara ulaşan bir mecra var: YouTube!

İşin duayenlerinden öğrenecekleriniz var!

2009 yılında Mashable’da yayınlanan bir makale YouTube’daki birkaç büyük oyuncu hakkında kritik yapıyor. Makalede listelenen her bir şirket , video içeriklerine yaratıcı ve ilginç bir açıdan yaklaşmış. Öncelikle bu makaleyi okuyup daha sonra da YouTube’da detaylı bir araştırma yaparak, kendi ürününüz veya hizmetiniz için oluşturacağınız video ile ilgili yaratıcı fikirler edinebilirsiniz. Başarılı kişilerden ilham almanın hiçbir sakıncası yok . :)

Yapmış olmak için değil, eğlendirmek için yapın!

Eğlendirici bir tarafı yoksa, ticari reklamların çağı neredeyse sona erdi diyebiliriz. Aynı şekilde YouTube’da direkt olarak sunduğunuz hizmeti vurgulayan videolar da artık pek tutmuyor. YouTube’un izleyici kitlesi nispeten memnun etmesi zor bir kitledir. Somut olarak kendilerine fayda sağlamayan bir videoyu izlemeyi tercih etmezler.  Bu yüzden, mini bellgeseller, komedi dizileri veya niş bir ürün temsil ediyorsanız how-to videoları müşterilerinizle aranızda bağ kurmanız için en iyi yöntemlerdir.

Videolarım nasıl farkedilecek?

Tıpkı Google’ın kendine has bir algoritması olduğu gibi Youtube’un da var. Videonuzun YouTube’un anasayfada öne çıkarılması size binlerce tıklama sağlayabilir fakat, özellikle de yeni başlıyorsanız, milyonlarca tıklama almadan videonuzun farkedilmesi için tek yol bu değildir. Küçük bir ihtimal olan viral etkinin yanısıra videonuzun potansiyel müşerileriniz tarafından izlenmesi için aktif olarak yapabileceğiniz başka şeyler de var.  Öncelikle videonuzun taze olduğundan emin olun. Arama algoritması bunu dikkate alıyor. Eğer videonuz eski ise, var olanı silip tekrar yükleyin.  İkincisi hesabınızın gerçek görünmesine özen gösterin. Şirket bilgilerinizi doldurun, gerçek takipçilerinizin olmasını sağlayın.  Ayrıca YouTube’un videolar üzerinde yapılabilecek olan her bir aksiyon için bir ödüllendirme sistemi vardır. Bu yüzden yorum yapın, paylaşın, beğenin. Ve son olarak videonuzun doğru kategoride yer aldığını doğrulayın.

YouTube ile pazarlama yapmak diğer pazarlama yöntemlerine göre daha yorucu ve daha fazla zaman alıcı olarak görünüyor olsa da doğru bir şekilde çalışmalarınızı yaptığınızda etkisi  inanılmaz boyutlara ulaşabilir.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

17-10-2012

Haftanın Özeti [10 - 16 Ekim 2012]...

Haftanın özetinde bu hafta konuğumuz Saha Satış Sorumlumuz Gözde Elif Yenidünya, başlıklarımız ise şöyle:...

Haftanın Özeti [10 - 16 Ekim 2012]

09-04-2013

Hiç Tanımadığınız İnsanlara Güvenmek : İnternet ve Geleceğin Çalışma Biçimi...

Günümüzde birçok küçük işletme için tam zamanlı elemanlar çalıştırmak maddi açıdan zor olabiliyor....

Hiç Tanımadığınız İnsanlara Güvenmek : İnternet ve Geleceğin Çalışma Biçimi

21-08-2015

'Mobil Site Tasarımının İlkeleri' Kitapçığımız Yayında...

Müşterilerin araştırma ve keşif için mobil internete gittikçe daha fazla güvenmesi şirketlerin mobil...

'Mobil Site Tasarımının İlkeleri' Kitapçığımız Yayında