Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

03-04-2013

Websitenize Gelen Kullanıcılar Neden Hemen Çıkıp Gidiyor?

Websitenize gelen kullanıcıların neden herhangi bir satın alma veya kayıt işlemi yapmadan çıkıp gittiği her zaman merak konusudur. Websitenize gelen bir kullanıcının erkenden çıkıp gitmesinin çeşitli sebepleri vardır. Bu  endişe yaratan durumu erken tespit etmek ve gerekli önlemleri almak işletmenizin satışlarını ve kazançlarını yükseltmek için büyük önem taşır.

Websitenizden neden kısa bir süre içerisinde çıkılıp gidildiğini tespit edebilirseniz bu sorunlara yönelik önlemlerinizi almanız hızlanır. Sizlere aşağıda websitenizin hemen terkedilmesi ile ilgili olası nedenleri sıraladık. Bu nedenlere göz atmanızı ve size uyan sebeplerle ilgili çözüm yollarına gitmenizi tavsiye ediyoruz.

1. Amatör bir web tasarımı

Websitenize gelen kullanıcıların ilk dikkatini çeken şey görsellik olacaktır. Amatör görünen ve rahatsız edici bir tasarım bu konudaki en büyük düşmanınız.

2. Kullanım koşulları, iade politikası ve diğer önemli sayfaların eksikliği

Websitenizde bu tarz bilgilendirici içeriğin bulunmaması kullanıcıları sizin gerçekliğiniz konusunda şüphe duymaya iter.

3. Açıkça ifade edilmeyen iletişim bilgileri

Güzel ve ilgi çekici bir websiteniz olsa bile yeterince açık olmayan iletişim bilgileri kullanıcıları size ulaşmaktan ve dolayısıyla gerçekleştirmek istedikleri bir satın alma işlemi ile ilgili sorunlarını iletmekten alıkoyar.

4. Websitesi içerisinde yapılan fazlaca yazım yanlışı

Profesyonel bir webtasarımı için uğraşıp didindiniz peki ya websitenizin içeriği yeterince güçlü mü? Küçük bir yazım yanlışı bile size duyulan güveni etkilemekte yeterli olabilir.

5. Reklam alanlarının fazlalığı

Bir kullanıcının websitenizi ziyaret amacının reklam bannerları olmadığını anlamakta fayda var. Oldukça güzel bir websitesini yerin dibine sokacak nedenlerden biri de reklam alanlarının çok fazla olmasıdır.

6. Otomatik açılan ses ve video dosyaları

Websitenizde bulunan otomatik açılan ses ve videolar kullanıcıların dikkatini dağıtabilir. O anda sesi fazla açık olan bir hoparlör ile birleştiğinde ise oldukça rahatsız edici bir hale gelir.

7. Yüklenme süresinin uzunluğu

Potansiyel müşterilerinizin websitenizi terketme sebeplerinden birisi de yüklenme süresidir. Websitenizin yüklenme süresinin 4-5 saniyenin üzerinde olmaması bu anlamda oldukça önemlidir.

8. Anahtar bilgilerin eksikliği

Websitenizin tasarımı kadar verdiğiniz bilgiler de önemlidir. Bir alışveriş sitesinde kategorilere ulaşamayan bir kullanıcı daha fazla zaman harcamak istemeyecek ve hemen websitenizden çıkıp gidecektir.

9. Tasarımda kullanılan dikkat dağıtıcı bir renk teması

Evet herkesin zevkine göre bir tasarım yapmak tabiki mümkün değil. Ancak genel geçer kurallara bakarak hangi renklerin birarada rahatsız edici olabileceğini araştırmakta fayda var.

10. Çok fazla pop-up açılması

Kullanıcıların sinirlerini en çok zorlayanlardan biri de pop-uplardır. Bir anda okuduğunuz sayfanın önünde beliren başka bir pencere kimsenin hoşuna gitmeyecektir.

11. Karmaşık bir ödeme sayfası

Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması gerektiğini düşünürsek bu konu daha anlaşılır hale gelecektir. Sitenize gelen ve alışveriş yapmaya karar vermiş bir kullanıcıyı sırf ödeme sayfanızın yönlendirmesi kötü diye kaybetmek istemezsiniz herhalde.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

15-10-2010

Reklamlarınızın Tıklama Oranlarını Arttırmak için Site Bağlantılarını Kullanın!...

Geçtiğimiz Kasım ayında hizmete girmesinden bugüne kadar 100 binden fazla reklamverenin doğrudan Google'daki...

 Reklamlarınızın Tıklama Oranlarını Arttırmak için Site Bağlantılarını Kullanın!

12-10-2017

Facebook Mobil Sanal Gerçeklik Gözlüğü Oculus Go’yu Tanıttı...

San Jose’de düzenlenen Oculus Connect 4 etkinliğinde sahne alan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg mobil sanal...

Facebook Mobil Sanal Gerçeklik Gözlüğü Oculus Go’yu Tanıttı

19-06-2015

Daha Çabuk Güven Sağlamanız için 9 Psikolojik İpucu...

Önceki yazılarımızda satış için güven oluşturmanın en önemli unsur olduğunu söylemiştik. (Satış nasıl...

Daha Çabuk Güven Sağlamanız için 9 Psikolojik İpucu