Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

13-04-2011

Müşterileriniz internette ürünleriniz ya da sizin hakkınızda neler konuşuyor merak ediyor musunuz? Müşterilerinizi etkili bir şekilde dinlemek oldukça faydalı bir deneyim olabilir. Dinlemede ne kadar iyiyseniz müşterilerinizin ne istediğini ve neye ihtiyaçları olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Sosyal medyanın tüketiciler arasında yükselişe geçmesi ile birlikte, markalar da hızlıca sosyal ağlarda kendi profil sayfalarını oluşturmaya başladı. Bu sayede tüketicileri ile iletişime geçebiliyorlar, onların düşüncelerini dinleyebiliyor ve fikirlerini değerlendirebiliyorlar. Sosyal medyada markanız hakkında ne konuşulduğunu takip etmek için size 4 kolay ve ücretsiz araç önereceğiz.

1) RSS Reader: RSS Reader'ı ilginizi çeken konularda yayınlar yapan dergileri biriktirdiğiniz bir dolap gibi düşünebilirsiniz. Bilinen en popüler örneği Google Reader olan RSS Okuyuculara takip etmek istediğiniz blogları, haber sitelerini ya da web sitelerini ekleyerek kolay ve hızlı bir şekilde gündeminizi takip edebilirsiniz.

2) Twitter Arama: Twitter, dünya çapında kullanıcı sayısı hızla artan bir mikroblog servisi. Geçtiğimiz günlerde 5. yaşını dolduran Twitter'da ayda 8 milyara yakın durum güncellemesi yapılıyor. Bu güncellemelerden biri de sizin hakkınızda olabilir. search.twitter.com adresini kullanarak arama gerçekleştirebilir, twitter kullanıcılarının sizin ya da sektörünüzle ilgili neler konuştuğunu öğrenebilirsiniz.

3) Online Anket Sayfaları: Anketler, firmalar için paha biçilemeyecek değerde geri bildirim sağlarlar. Surveymonkey.com gibi ücretsiz anket hazırlama sayfaları sayesinde firmanız hakkında tüketiciler neler düşünüyor öğrenebilirsiniz. Ayrıca Twitter ve Facebook bağlantılarınız aracılığı ile anketinizi sayfanızdaki kişilere önerebilir ya da sonuçlarını sosyal ağ hesaplarınızdan duyurabilirsiniz. Bu sayede açık ve şeffaf bir iletişim sağlamış olursunuz.

4) Google Alerts: Google Alerts, takip etmek istediğiniz konulardaki web sitelerini, blog güncellemelerini ve haber makalelerini tarar ve bulduğu içeriği e-posta kutunuza gönderir. Tek yapmanız gereken  belirlediğiniz anahtar kelimeleri kaydetmek ve yeni sonuçlar çıktıkça Google Alerts’ün sizi bilgilendirmesini beklemek. Dünya çapında milyonlarca insan, ilgilendikleri konularla ilgili olarak interneti taramak için Google Alerts’ü tercih ediyor. Bunlardan biri de siz olabilirsiniz!

İnsanların görüşlerini dinlemek size neyi doğru, daha da önemlisi neyi yanlış yaptığınızla ilgili bir çok şey öğretebilir. Her iki durumda da halihazırdaki ve potansiyel müşterileriniz gerçekten onları dinliyor olmanızdan dolayı memnun olacaklardır.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

12-04-2013

Dr. Alper Tuncel ile Estetik, Plastik ve Renkonstrüktif Cerrahi üzerine konuştuk. [Röportaj]...

Tüm dünyada insanlar, kendilerine olan güven ve motivasyonlarını arttırmak için güzel ve şık görünme...

Dr. Alper Tuncel ile Estetik, Plastik ve Renkonstrüktif Cerrahi üzerine konuştuk. [Röportaj]

27-02-2018

Reklam Zaman Planlaması: Zamanlama Her Şeydir!...

Zamanlama hem Google kullanıcıları hem de reklam veren firmalar için her şeydir. Örneğin; sadece hafta içi ve...

Reklam Zaman Planlaması: Zamanlama Her Şeydir!

25-07-2019

Reklamınızın Tıklama Oranını Artırmak ve Tıklama Başı Maliyetinizi Düşürmek İçin...

Kontrol Hesap yönetiminin bu bölümünün gerçekleştirilmesi kolaydır ve Ads çalışmanızın geri kalanının...

Reklamınızın Tıklama Oranını Artırmak ve Tıklama Başı Maliyetinizi Düşürmek İçin Yapabileceğiniz 3 Şey