Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

18-07-2013

Markanız için Doğru Facebook Yarışmasını Nasıl Seçersiniz?

Facebook yarışmaları markaların hayranları ile iletişim kurmalarını, etkileşim yaratmalarını ve/veya yeni takipçiler elde etmelerini sağlayan en önemli sosyal medya stratejilerinden biri.

Bildiğiniz gibi, Facebook marka sayfalarında hayranların katılımını sağlamak için herhangi bir teşvik yaratılmazsa sayfanın kitlesi daha yavaş gelişiyor ve markanın takipçileri ile etkileşimi azalıyor. Böyle bir ortamda, Facebook yarışmaları markalar için öncelikli olabiliyor. Sosyal medya uzmanları ve topluluk yöneticileri tarafından tercih edilen Facebook yarışmaları, genellikle B2C hizmet veren markalar için doğru kullanıldığında satışları arttıran bir yapı sergiliyor.

Hangi yarışma türünü tercih etmelisiniz?

Facebook promosyon kurallarına göre herhangi bir 3. parti uygulaması kullanmadan markanın profilinde düzenlenen "yorum bırakma", "fotoğrafı paylaşma", "sayfayı beğenenler arasında çekiliş düzenleme" gibi yarışmalar yasak. Bu nedenle markalar ve ajanslar tarafından kabul görmüş aşağıdaki 4 yarışma türünden markanız için en uygun olanı seçerek bir yarışma düzenleyebilirsiniz.

1. Davet Uygulamaları

"Arkadaşını davet et" uygulamaları Facebook marka sayfanıza daha fazla hayran/üye toplamak için en iyi yöntemdir. Yeni açılan ya da üye sayısı 1000'in altında olan Facebook sayfaları için, katılımcıları çok fazla uğraştırmayacak davet yarışmaları verimli olabilir.

2. Fotoğraf/Video/Metin Paylaşma Uygulamaları

Birçok insan tarafından bilinen, tanınmış ürün/hizmetiniz varsa fotoğraf yarışmaları hayranlarınızla markanız arasında etkileşim sağlamak için oldukça uygun bir yarışma türü. Sayfa yöneticileri için oldukça kolay kurgulanabilir ama bir o kadar da eğlenceli olan fotoğraf yarışmalarını basit bir fikir üzerine kurarak 3. parti uygulamalar vasıtasıyla düzenleyebilirsiniz. Easypromos bu uygulamalardan yalnızca biri!

Örneğin, birden fazla şehirde hizmet veren bir markaysanız farklı yerlerden katılımı destekleyecek "şehrinizin fotoğraflarını paylaşın" gibi yarışmaları tercih edilebilirsiniz. Üye sayısı 10,000'in üzerinde olan sayfalar için uygun olabilir.

3. Bilgi Yarışmaları

quiz

Bilgi yarışmaları popüler markalar, TV programları ya da tematik ürün/hizmet sunan şirketlerin hayran sayılarını yükseltmeleri ve halihazırdaki hayranları ile etkileşime geçmeleri için uygun olan Facebook yarışmalarıdır. Yarışma türü pozitif ve hatırda kalıcı kullanıcı deneyimi sunması ve viral olarak yayılması açısından oldukça başarı. Hem de kullanıcıların zamana karşı yarışması kendisiyle rekabet halinde olmasını sağlıyor.

4. Oylama Uygulamaları

oylama

Oylama yarışmaları sayfa yöneticileri için kolay kurgulanabilir ve uygulanabilir yarışma türleridir. Bu tarz uygulamalarda sayfa üyeleri de kolayca yarışmaya dahil olurlar. Örneğin arkadaş listesini kullanan ve arkadaşlarının hangi ünlüye benzediğini bulduran uygulamalar eğlence olabilir fakat unutulmamalıdır ki oylama yarışmaları yeni hayran kazanmak için oldukça zayıf kalmaktadır. Eğer amacınız hayran kazanmak ise bu yarışma türünden uzak durmanızı tavsiye ederiz :)

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

05-03-2012

Kevin Allocca: Videolar Neden Viral Olur?...

Kevin Allocca YouTube'da "trends manager" olarak görev yapıyor. Geçmiş iş deneyimlerine bakılırsa yeni medya ile...

Kevin Allocca: Videolar Neden Viral Olur?

27-11-2012

eBrosur.com “Şehirdeki en iyi fiyatlar” [Röportaj]...

Günümüzde herşeyi dijitalde takip ediyor neredeyse dijitalde yaşıyoruz. Peki ya her alışverişten önce...

eBrosur.com “Şehirdeki en iyi fiyatlar” [Röportaj]

01-12-2017

Kasım Ayından Haberler...

Kasım ayında gerçekleşen Google güncellemeleri, sosyal medya kanallarında yapılan yenilikler ve...

Kasım Ayından Haberler