Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

30-03-2011

Google Ticari Arama 3.0 ı Sunar!

E-ticaret siteleri için arama çözümü Google Ticari Arama'nın üçüncü nesli hizmete girdi. Google Ticari Arama, yeni hizmete girdiğinde satıcıların daha iyi bir alışveriş hizmeti sunmalarına ve daha fazla ziyaretçi dönüştürmelerine yardımcı olmak için arama kalitesini ve hızı artırmaya odaklanmıştı. Woodcraft , BabyAge.com ve HealthWarehouse.com gibi satıcıların hepsi bu uygulamadan sonuç aldı. Google Ticari Arama 3.0’ın hizmete girmesiyle birlikte satış ortaklarının fayda sağladığı yetenekleri artıyor!

Google Ticari Arama'nın 3.0 sürümü satıcıların dönüşümlerine daha da olumlu etki yapacak çeşitli yeni özellikler sunuyor:

Yazarken Arama Yapın: Arama giderek daha etkileşimli bir deneyim haline geliyor. Yazarken arama yapabilmek müşterilere, klavyelerindeki tuşlara her bastığında doğrudan arama çubuğundan yeni sonuçlar getiriyor ve anında müşteri memnuniyeti sağlıyor.

Yerel Ürün Bulunabilirlik: Bu sene perakende satışlarının %46’sının çevrimiçi aramalardan etkilenmesi bekleniyor. Ancak eMarketer'ın Haziran ayı raporuna göre toplam perakende işlemlerinin %90’ı mağaza-içi gerçekleşecek. Yerel Ürün Bulunabilirliği, müşterilere bir ürün yakınlarındaki bir mağazada da bulunduğunu göstererek satıcıların çevrimiçi ve çevrimdışı satışlar arasında bir köprü kurmalarına yardımcı oluyor.

Geliştirilmiş Alışveriş: Perakendecilerin alışveriş trendlerine ve pazar dinamiklerine etkili bir şekilde tepki verebilmeleri için çevik olmaları gerekir. Mesela turnuvada başarılı olması beklenmeyen bir takım son dörde kalırsa hızla formaların üretimini hızlandırılmalıdır. Yeni alışveriş araçları, satıcıların kolayca sorguya dayalı varış sayfaları belirlemelerine ve ilgili arama sorgularının yanında satıcının belirlediği reklam alanlarında görüntülenen promosyonlar yaratmalarına olanak sağlıyor.

Ürün Tavsiyeleri (Labs): Tüketicilerin ilgili ürünler keşfetmesine yardımcı olmak için, Ürün Tavsiyeleri müşterilere diğer kişilerin görüntülediği ve nihayetinde satın aldığı ürünleri gösteriyor.

Bu sürümle birlikte ayrıca üç yeni satış ortağı da Google Ticari Arama'ya katıldı: Forever 21, General Nutrition Company (GNC) ve L’Occitane. GNC mobil web sitesinde Google Ticari Arama'yı bir haftadan kısa bir süre içinde uygulamaya soktu. Bunun yanında Forever 21 ve L’Occitane halen Google Ticari Arama'nın Yazarken Arama ve Yerel Ürün Bulunabilirliği gibi yeni özelliklerini uygulamak için çalışmalarını sürdürüyor. GNC’den Jeff Hennion akıllı telefonların benimsenmesi ve Google Ticari Arama'nın firmasının bu yeni alışveriş ortamına adapte olmasına nasıl yardımcı olduğu hakkında şunları söylüyor:

“Akıllı telefonların benimsenme hızı mobil kanalı satıcılar için giderek daha da önemli bir hale getirdi. GNC olarak e-ticaret aramalarında en iyiyi sağlayacak ve bir yandan da eşsiz bir mobil deneyim geliştirmemize olanak sağlayacak esnek bir çözüm istedik. Google Ticari Arama, mobil arama çözümümüzü bir haftadan daha kısa bir sürede yükseltmemizi ve akıllı telefon kullanıcılarına daha hızlı ve daha iyi hedeflenmiş bir deneyim sunmamızı sağladı.”

Google Ticari Arama ile web sitenizde en yeni satış teknolojisini nasıl sunabileceğinizi öğrenin.

Kaynak: Introducing Google Commerce Search 3.0

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

02-11-2010

2011 de Sosyal Medya Pazarlama Trendleri...

2010 yılı sosyal medya açısından oldukça çalkantılı ve bir o kadar da verimli bir yıldı. Sosyal medya...

2011 de Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

27-01-2012

İzmir Ticaret Odası nda İnternet Reklamcılığı Eğitimi Gerçekleştirdik....

Daha önce blogumuzdan da duyurusunu yaptığımız İnternet Reklamcılığı Eğitimi’mizi dün İzmir Ticaret...

İzmir Ticaret Odası nda İnternet Reklamcılığı Eğitimi Gerçekleştirdik.

06-11-2012

Sosyal Medyada Gönderilerinizi Zamanlamalı Mısınız?...

Twitter ve Facebook pazarlamacıları sık sık bu soruyu sorarlar, "Gönderilerimi zamanlamalı mıyım?" Kısaca;...

Sosyal Medyada Gönderilerinizi Zamanlamalı Mısınız?