Anasayfa | Satış ve Pazarlama


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

10-09-2015

Facebook’ta Yeniden Pazarlama Fırsatları

Yeniden Pazarlama Nedir?

Yeniden Pazarlama (Remarketing) internet sitenizi daha önce ziyaret etmiş kullanıcıları tespit ederek, onlara defalarca reklam gösterebilmenizi sağlayan reklam teknolojisidir. Yeniden Pazarlama bir haber sitesinde veya Facebook’taki reklam alanlarında kullanılabilir.

Yeniden Pazarlama Neden Önemlidir?

  1. Hedef kitlenizle bağlantıyı koparmayın. İstatistiklere göre sitenize giren kullanıcıların en fazla %4’ü sizden alışveriş yapmaktadır. Bunun anlamı sitenize gelenlerin %96’sı sizden bir şey satın almadan sitenizi terk etmektedir. Gene istatistiki olarak ziyaretçilerin %49’u bir şey satın almadan önce o siteyi 2 ila 4 defa ziyaret etmektedir. Yani yeniden pazarlama ile hedeflediğiniz şey, sitenizden bir şey satın almayıp terk etmiş %96’lık kitleyi sitenize tekrar birkaç defa geri getirmek ve satın alma yapmalarını sağlamaktır.
  1. Marka algısı yaratın. Potansiyel müşteriler üzerinde marka algısı yaratmak çok önemlidir. Müşteri bir ürünü satın almadan önce firmaya güven duymak ister, yeniden pazarlama reklamları sayesinde müşteri internette gezerken sürekli firmanızı görecek bu sayede güvenilir ve büyük bir marka olduğunuzu düşünecektir, satın alma zamanı geldiğinde de sizden yana tercihini kullanacaktır.
  1. Doğrudan iletişime geçin. Sosyal bir mecra olan Facebook’ta yeniden pazarlama reklamı vermek potansiyel müşterileriniz ile doğrudan iletişime geçmenizi sağlar. Banner reklamınızı tıklayıp sitenize gelen bir kullanıcının kim olduğunu bilemezsiniz ancak Facebook’ta reklamınızı beğenen altına yorum yapan kişiler ile iletişime geçebilir, onlara satış yapma fırsatı bulabilirsiniz.
  1. Düşük maliyet avantajını yakalayın. Yeniden pazarlama reklamları dönüşüm maliyeti en ucuz reklam metodudur, ayrıca Facebook mecrasında reklam vermek bir haber sitesine göre çok daha düşük maliyetlidir. Bu nedenle on binlerce firma Facebook’ta yeniden pazarlama fırsatlarına yönelmiş durumdadır. İdealinde yeniden pazarlamayı hem haber sitelerinde hem Facebook’ta yapmak gerekir çünkü kullanıcıları internette nerede olurlarsa olsunlar yakalamak birinci amaçtır.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

21-01-2021

Potansiyel Müşteri Formu Uzantılarıyla Daha Fazla Sayıda Potansiyel Müşteriye Nasıl...

Müşteri Formu Uzantılarıyla beraber potansiyel müşterilere ulaşmanız daha da kolaylaşıyor. YouTube,...

Potansiyel Müşteri Formu Uzantılarıyla Daha Fazla Sayıda Potansiyel Müşteriye Nasıl Ulaşılır?

20-07-2017

Google Arama Sonuçlarına “Takip Et” Butonu...

Kullanıcıların, diledikleri her konuda derinlemesine bilgi edinmek için başvurdukları ilk adres olan Google,...

Google Arama Sonuçlarına “Takip Et” Butonu

03-05-2012

Sosyal Medyayı Oyun Alanı Haline Getirmenin 6 Yolu...

B2B şirketlerine, şirket içindeki ve dışındaki işleyişlerinde kullanabilecekleri müşterileri ve...

Sosyal Medyayı Oyun Alanı Haline Getirmenin 6 Yolu