Anasayfa | Sosyal Medya


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

17-12-2011

Dünkü yazımızda flashmob hakkında genel bilgileri ve flashmob – reklam ilişkisini inceledik. Bugün ise eğlenceyle ve sosyal sorumlulukla ilgili flashmobları inceleyeceğiz. Flashmob, her ne kadar insanın eğlence doyumsuzluğundan ortaya çıkan bir kavram olsa da, yarattığı etki itibariyle sosyal sorumluluk projelerini gündeme taşımayı başarmıştır.

Günümüzde teknolojinin etkisiyle insanların eğlenmesi, keyifli vakit geçirmesi aslında çok ulaşılabilir bir kavram haline geldi. İnsanlar hayattaki zevklere kolayca ulaşabiliyorlar. Her zevki yaşamış insan da artık eğlenemez, hatta şaşıramaz hale geliyor. Bu noktada flashmob insanların hayatına giriyor. Farklı deneyimler yaşamak, daha önce hiç yapılmamış şeyler yapmak, tanımadığın birçok insanla aynı mesaj için çaba göstermek, yeni dünya bireyine farklı bir haz veriyor.

Bu yazıda Dünya’dan ve Türkiye’den göze çarpan birçok flashmob örneği bulabileceksiniz.

Bu örnek, Stockholm’da Michael Jackson’ı anmak için düzenlenen bir flashmob. Dünyada birçok örneği yapıldı. Ayrıca Türkiye’de de Taksim Meydanı’nda düzenlendi. Stockholm’da büyük ilgi uyandırdığı, Taksim’de ise şaşırtıcı bir etki yarattığı kesin.



2008 yılında, Varşova’da Złote Tarasy alışveriş merkezinde, dünyada büyük ses getiren bang flashmob düzenlendi. Sosyal sorumluluk adına düzenlenen bu flashmobta, bireysel silahlanmaya karşı olduklarını belirten bir mesaj verildi. Katılımcılar, ‘Şimdi bu elimizdekiler gerçek silah değil, bu insanlar gerçekten ölmedi fakat dünyanın birçok yerinde bu sahnelerin gerçekleri yaşanıyor ve biz buna karşıyız’ açıklamasını yaptılar.



Ankara’da eğlence kategorisindeki en komiklerinden biri de chicken flashmob. Gerçekten çok hoş görünüyorlar.



Son olarak, yine Amerika’dan tam olarak flashmob olmasa da, o tarzda hazırlanmış bir sosyal kampanya videosu var. İnsanların geri dönüşüm konusunda gösterdikleri duyarsızlık çarpıcı bir şekilde anlatılmış.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

02-04-2012

Sosyal Medya Kampanyalarınız için Yapılacaklar Listesi...

Sosyal medyanın müşteri ilişkilerinde ve etkileşiminde ne kadar önemli olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz...

Sosyal Medya Kampanyalarınız için Yapılacaklar Listesi

03-02-2023

14 Şubat Sevgili / Marka / Gününe Hazır Mısınız?...

1800'lü yıllarda başlayan ve global bir olaya dönüşen bu kalplerle dolu güne markalarınız hazır mı?...

14 Şubat Sevgili / Marka / Gününe Hazır Mısınız?

26-03-2015

Yaşam Boyu Değeri Nasıl Hesaplanır?...

Daha önce müşterilerinizin yaşam boyu değeri’nden bahsetmiş, reklam geri dönüşünüzü hesaplamadan önce...

Yaşam Boyu Değeri Nasıl Hesaplanır?