Anasayfa | Google Ads


AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

AdresGezgini Sosyal Medya Ekibi

15-03-2012

Pek çok pazarlamacı AdWords reklamlarını ve SEO faaliyetlerini pazarlamanın ve reklamcılığın olmazsa olmazı değil, tamamlayıcı öğesi olarak görür. Ve muhtemelen merak ettikleri bir şey ise eğer bir gün tıklama başına maliyet tekliflerini durdurduklarında başlarına ne geleceğidir.

Geçtiğimiz yıl bu konu üzerinde araştırmalar yapan Google, arama reklamcılığına ödenen bütçe ile orantılı olarak, web sitelerinin tekil ziyaretçi oranının arttığı ve web sitesinin organik arama sonuçlarında her zamankin de daha üst konumlarda yer aldığı sonuçlarına ulaştı. Bu durum çok şaşırtıcı çünkü Google organik sonuçları hiçbir şekilde dışarıdan etkilerle yönlendiremiyor. Google organik sonuçlardan para da kazanmıyor. Fakat AdWords kullanımı web sitesinin organik sonuçlarda da yükselmesine sebep oluyor. Bu durum ancak söyle açıklanabilir; AdWords reklamı kullanan siteler Google politikalarına daha bağlı ve sadık olmaları ve reklamlar sayesinde tıklama oranlarını yüksek tutmaları, web sitesinin organik arama sonuçlarındaki yerini etkiliyor.

Tabi ki şirketlerin orijinal içerik ve sürekli güncelleme faktörlerini fark etmeleri bu yükselişte önemli bir etken. Çünkü AdWords reklamları için sürekli farklı metinler, güncellemeler ve optimizasyonlar gerekiyor. Bu çalışmalar düzenli olarak yapılınca SEO sonuçları olumlu etkileniyor.

Peki organik sonuçlarda da istenilen sonuçlar alındığında reklamları bitirmek web sitesini nasıl etkiler diye merak ediyorsanız, Google araştırmalarında bu sorunun da cevabını bulabilirsiniz. Araştırmacılar kampanyaların tamamen durdurulması halinde artan site tıklamalarının %85 oranında düştüğünü tespit ettiler. Zaman içerisinde organik sonuçlarda da başlayan bir gerileme de görüldüğü sabitlendi. Dolayısıyla reklam vermek durdurulduğunda organik sonuçlarda ki yer reklam tıklamaları kadar etkili olamaz, reklam tıklamalarının yerini tutamaz.

Sonuçta baştan sona kadar reklam harcamaları düzenli olarak yapıldığında bütçeyi %80’e varan rakamlara düşürebilirsiniz. Fakat harcamalarınızı durduğunuzda artan tıklamalarınızın düşüne geçtiğini ve zamanla yok olacağını fark edeceksiniz.

YORUMLAR

YORUM YAZIN

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

16-06-2021

Dijital Pazarlamada Başarıya Ulaşmanın 10 Adımı...

Teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber dijital pazarlama da işletmeler için gün geçtikçe daha fazla önem...

Dijital Pazarlamada Başarıya Ulaşmanın 10 Adımı

01-06-2010

Dünden Bugüne Arama Motorları ve Google Bölüm – 2...

Arama Motorundan Ticari bir Markaya: Google Larry Page ve Sergey Brin’in Stanford Üniversitesi’nin öğrenci...

Dünden Bugüne Arama Motorları ve Google Bölüm – 2

06-06-2014

Siz Hala Spritzlemediniz mi?...

E-posta, web sayfaları, kitap ve diğer metinler arasında, günde binlerce kelime okuyoruz. Spritz adında bir...

Siz Hala Spritzlemediniz mi?